Skip to content

Akta Bosse!

Så var det dags igen – Bosse Ringholms hem attackerades. Med ägg. Ett tämligen harmlöst, nästan komiskt tilltag kan tyckas. Ägg är ofarliga. Det ska mycket till för att kunna åsamka människor eller egendom någon som helst skada med ägg.

Dock är det allvarligt att det ens är möjligt att kasta ägg på Bosse Ringholms hus. Det är pinsamt för Sverige att våra representanter och beslutsfattare inte är bättre skyddade än så. Kan man komma tillräckligt nära för att kasta ägg på huset så är man också tillräckligt nära för att kasta farligare saker. Som molotovcocktails.

Det är antagligen fullständigt omöjligt att skydda en människa till hundra procent dygnet runt om man inte placerar honom i en bunker omgiven av minfält och taggtråd långt ute i lapplandsskogarna, och där gör han inte mer nytta (skada) än han gör som död ändå, men hans eget hem måste man ändå kunna skydda.

Vem ska betala det då, är följdfrågan. Det har jag inte den blekaste aning om. Om jag visste det skulle jag antagligen inte sitta och skriva om det för publicering på en sketen privat hemsida, utan snarare skriva en avhandling för SÄPO:s räkning. Vi får väl kapa ner på nånting annat då. För beslutsfattarnas säkerhet måste prioriteras högre. Deras skydd ska inte bekostas av det som eventuellt blir över i budgeten. Inte för att jag tror att det är så, jag menar bara att det är en irrelevant fråga. Säkerheten måste förbättras, och om det kostar så får det kosta.

Man kan tycka vad man vill om Bosse Ringholm, men han är ändå Sveriges vice statsminister. Jag ser gärna att han upphör att vara det, men inte genom ett attentat. Vi har redan förlorat en statsminister och en vice dito genom attentat på offentlig plats. Ska vi behöva förlora en till, i hans eget hem, innan vi fattar att Sverige inte är ett gemytligt litet mysland där ministrar kan leva som vilka medelsvenssons som helst.

Published inGamla humlan
%d bloggare gillar detta: