Skip to content

Väderkvarnar

Centrum mot Rasism har anmält GB Glass till diskrimineringsombudsmannen (DO). Anledning? Nogger Black är rasistiskt.

Jag häpnar. Jag trodde det var ett sent aprilskämt. Men tyvärr är det tydligen inte det.

Stig Wallin, ordförande i Centrum mot Rasism, ska ha sett reklamkampanjen för Nogger Black där det står:

”Nogger + Lakrits = Sant”

och genast utläst det som:

”Nigger + Lakrits = Sant”

Det kanske säger mer om Stig Wallin än om GB Glass.

Allvarligt talat. För länge sen skojade jag om att GB Glass var ett smygrasistiskt företag eftersom de hade en glass som hette Nogger. Aldrig i min vildaste fantasi trodde jag väl att någon skulle tro det på allvar. I min tes använde jag även 88:an som bevismaterial. 88 är ett tal som används som ”kod” i rasistiska kretsar. H är den åttonde bokstaven i alfabetet, 88 är således HH och står inte för Helly Hansen utan för Heil Hitler. Det visar hur fyndiga och hemliga våra mentala kalhyggen är, och att de kan alfabetet. Åtminstone fram till H.

Hur som helst. Nu, med Nogger Black är bevisen vattentäta: GB är rasistiskt. Skydda oss från den rasistiska glassen! Och när man börjar titta närmare på GB:s sortiment så finns det flera tveksamheter. Magnum är vapenglorifierande. Dajmstruten kan vara orsaken till att unga flickor känner sig tvungna att ställa upp på analsex.

Men varför bara jaga glassar? Det finns så mycket unket i samhället. Kaffe Latte t ex, det låter ju som Kaffe Blatte, och är brunt. Jag bidrar själv till rasismen genom att använda en deodorant som heter Tulipàn Negro. Man borde inte få prata om fett i plural (fetter) eftersom det låter som slang för kvinnliga könsorgan, på göteborgska eller värmländska.

Stig Wallins och Centrum mot Rasisms kamp mot glass må likna Don Quijotes kamp mot väderkvarnarna, men egentligen är det ju en bra sak. För det måste väl ändå tyda på att rasismen är så till den milda grad utrotad i Sverige att Centrum mot Rasism måste leta efter något att bråka om för att hävda sitt eget existensberättigande? Det är ju underbara nyheter för alla invandrare i Klippan, Sjöbo och alla andra ställen som genom åren uppmärksammats för rasistdåd, korsbränning och allt vad det nu må vara. Och alla Muhammed och Hassan därute som inte längre kommer att nekas arbete för att de har fel namn. Det här är positiva nyheter.

Näe, Centrum mot Rasism och Stig Wallin gör sig själva till åtlöje. De skadar alla som för en kamp mot rasismen och de förstör trovärdigheten och rycker undan mattan för alla som försöker upplysa. Inklusive sig själva. Jag kan bara undra varför man gör ett sånt här korkat utspel. För att dra uppmärksamhet till sig själva? All publicitet är bra publicitet heter det, men alla regler har undantag. Eller – är Stig Wallin eller någon annan delägare i GB Glass månne? För bättre gratisreklam än så här kan väl knappast Nogger Black få.

Published inGamla humlan

One Comment

  1. […] kängor trots den gassande solen. De vill ha Pripps Blå, gärna så kall att den är fryst. Någon Nogger Black vill de absolut inte veta av! I skuggan av ett parasoll en bit därifrån sitter några […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: