Skip to content

Fest på systemet

Systembolaget har ett sparprogram på 120 miljoner kronor och sparkar 90 personer. Då väljer man att ha en personalfest med en kostnad på 14 miljoner kronor. Det sticker i ögonen på folk, något som Anitra Steen besvarar såhär:

”Jag kan mycket väl förstå det, men det är också så att de människor som är kvar i vår organisation och som gör ett fantastiskt arbete, inte ska behöva straffas för att vi också måste se över våra kostnader.”

Jag vet inte hur arbetsbördan ser ut på Systembolaget, men de flesta organisationer som sparar gör det genom att öka arbetsbördan på de få anställda som får behålla jobbet. De flesta av dessa skulle antagligen, om någon brydde sig om vad de tyckte, välja ett par extra kollegor som avlastar än ett engångsjippo.

Published inÖvrigt

2 Comments

  1. Det tror faktiskt inte jag. För 14 miljoner kanske du kan få 42 anställda under ett år. Fördelat då på de systembolag som finns i Sverige tror jag nog att de 3500 befintliga anställda känner att det kan kvitta, särskilt som inte alla kommer få avlastning. En extra anställd för var hundrade medarbetare. Festen däremot skapade säkert någon form av trivsel bland de anställda. Det kan ha gett intrycket att ledningen faktiskt vill tacka dem och att känna sig uppskattad kan vara en stor morot.

  2. Du kan ha en punkt där. Men det är väl det man är ute efter också; att få de anställda att känna att ledningen bryr sig om dem (fast den inte alls gör det?).

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: