Skip to content

Manifestation utan syfte

I dagens Expressen (pappersupplagan, har inte sett artikeln på nätet) finns en artikel om uppmaning till skolk. Till att börja med skriker rubriken ut:

Det hemliga budskapet på internet:
Skolka i dag

Som framgår av meddelandet nedan kan det knappast vara särskilt hemligt eftersom meddelandet uppmanar läsaren att sprida det vidare. Vad Expressen menar med ”i dag” förstår jag inte heller. Idag söndag? Ja, då bör man stanna hemma från skolan.

Dessutom har man hittat en kille som ställer upp med namn och bild framför sin skola, men han tänker minsann gå till skolan ändå. Gissa om han kommer att få spö! Strejkbrytare, tjallare, knodd och allt det där.

Nu håller jag visserligen kvällspressen som marginellt trovärdigare än En Ding Ding Värld, men enligt artikeln har följande meddelande cirkulerat på ”ungdomssajter” sedan skolstarten i januari:

”Alla stannar hemma från skolan den 27 mars 2006. Vilken skola du än går på vilken stat du än lever i, alla barn i världen borde ha något. Tänk när läraren kommer o ingen e där. Säg till alla du känner. Och se om de kommer på nyheterna den 27 mars 2006. För att det är en speciell dag. Kopiera denna o skicka till alla du känner.”

En manifestation till synes utan syfte. Eller Rebel without a cause, som den klassiska James Dean-filmen heter. Det finns något luddigt där om att ”alla barn i världen borde ha något” men det framgår inte vad, eller om man ska kräva detta något för att återvända till skolan.

Att man vill göra uppror i tonåren är egentligen bara naturligt och det säger jag inte mycket om. Egentligen är det ganska charmigt. Lite civil olydnad sådär. Om det inte vore för att den som författat meddelandet inte kan skriva korrekt svenska, eller ens vara konsekvent i sitt språkbruk. När ni kan stava och kommatera, då kan ni få bojkotta skolan om den känns onödig, men till dess ska ni fan gå till skolan, sitta still och hålla käft! Passa på att lära er något om Sydafrika, Indien, Polen eller USA när ni ändå sitter där så kanske ni kan få ett och annat uppslag om vad som kan vara värt att genomföra bojkotter och passivt motstånd för. Kom tillbaka när ni vet mer om Nelson Mandela, Mahatma Gandhi, Lech Walesa och Martin Luther King Jr än att de var ”några snubbar”. De som gjorde uppror för att deras barn skulle få chansen till en bråkdel av det ni tar förgivet, ja rent av tänker bojkotta. Snorungar, det är vad ni är.

Och på ett språk som ni också begriper:

Snor ungar, d e va ni é.

Published inGamla humlan

9 Comments

 1. ”Passa på att lära är något om Sydafrika, Indien….”

  …lära är något…? Du kanske kan gå dit den 27:e om ändå ingen annan är där? ;) :P

 2. Josh Josh

  Men vad fan… Tänk att jag alltid, ALLTID, gör en blunder när jag ska klanka ner på någon annan.

 3. Josh Josh

  Fixat.
  Någon felstavning har aldrig ägt rum. Det är bara en illvillig, sionistisk historieförfalskning.

 4. lucylo lucylo

  Väl rutet, broder!

 5. jag har en skärmdump här som borde intressera herrn… i utbyte mot alla dina penningar kan jag kanske hålla mig ifrån att publicera den på min blogg….

 6. Josh Josh

  Antira: Alla mina penningar? Du är ingen vidare förhandlare du. Det är som att kräva en engelsman på alla hans hela tänder eller en boxare på alla hans hjärnceller. Kort sagt; jag är en fattig man. Vad har du för skärmdump säger du?

 7. Nattinatti och dröm sött… (d.v.s INTE om [censur]) *fniss*

 8. Mannen! Jag kunde inte sagt det bättre själv. Och vad är det att det kommer på nyheterna den 27:e? är det hela syftet eller… jävla snorungar som inte fattar bättre. Förmodligen är det något sluthuvud som kom på att en protest är fett… men vad man protesterar mot är inte så ”jala vikktit”

 9. Ghostsurfer Ghostsurfer

  Ja om jag inte har fel så har väll alla rätt att framföra vilket budskap de än vill hur tokigt eller bra det än nu må vara.Frågan är ju sedan hur mång dumhuvuden som följer nämnda budskap !?. :)

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: