Skip to content

Ofattbar grymhet

Jag gjorde ett försök att läsa artiklarna om Bobby idag. Jag vet inte riktigt varför. Kanske för att jag någonstans har ett behov av att förstå vad som egentligen hände, varför det hände och hur man kan göra så mot ett värnlöst barn. Men jag kan inte. Jag klarade av att läsa en artikel om hur Bobby dog, och sen var det som om jag kortslöts. Mitt logiska jag, min rättskänsla, kom fullständigt på kollisionskurs med mitt känslomässiga jag, och bägge sidor gick delvis i strejk för att de inte kan ta in detaljerna fullt ut.

Fallet Bobby har berört mig djupare än något annat. Hagamannen skiter jag liksom i – han är ett as, och tyvärr finns det många fler våldtäktsmän. Kannibalen i Gävle berörde mig inte alls på samma sätt, och då vet jag ändå vem han är. Det enda jag på rak arm kan komma på som berört mig nästan lika illa är hyresvärden från Helvetet, om någon minns den jäveln. Han som torterade en kvinna till döds för ett par år sen. Men han kommer ändå inte upp till samma nivå Bobbys så kallade föräldrar. Skillnaden är ganska enkel. Bobby var bara tio år. Till råga på allt handikappad.

Jag är motståndare till allt vad dödsstraff heter. Dödsstraff är ovärdigt ett civiliserat samhälle. Ändå… Jag vill bara att de där två avskummen till varelser ska dö. Helst plågsamt. De har förverkat sina mänskliga rättigheter. Ja, bägge två. Jag har ingen som helst sympati för mamman heller. Jag skiter högaktningsfullt i vad hon har utsatts för – hon hjälpte till att döda sitt barn. Som förälder borde det vara givet att försvara sitt barn till vilket pris som helst. Misshandlade kvinnor stannar ofta kvar i ”förhållandet” (läs: fångenskap) för att mannen hotat deras barn. Så vad kan möjligen vara värre?

Jag tycker inte om den sida av mig som det här framkallar, men jag antar att alla har en gräns någonstans och att tortera en värnlös, handikappad pojke till döds är med råge över min.

Så kom igen nu Expressen! Häng ut fanskapen! Det ligger i allmänhetens intresse att få veta vilka de är, på precis samma sätt som Hagamannens identitet ansågs göra det.

Och apropå det: Varför avslöjar inte Expressen identiteten på den förrymda och allmänfarliga pedofil som rymde häromdagen? Allmänheten varnas, man ska akta sig för honom. Det skulle nog underlätta att veta vem det är man ska akta sig för. Tydligen kan man inte peka ut en dömd brottsling men en misstänkt går bra.

Jag sätter nu mitt hopp till internerna på landets fängelser. Det sägs att folk som ger sig på barn inte står särskilt högt i kurs där. På Hall sätter internerna upp sina domar så de andra kan se vad de sitter för, just för att visa att de inte sitter för vidrigheter som övergrepp mot barn eller dylikt. Och så hoppas jag att rättsväsendet inte stoppar undan Bobbys mördare för deras egen säkerhets skull, för som sagt; de har förverkat sina mänskliga rättigheter.

Tolv års tappa tvålen i duschen är långt ifrån tillräckligt för att Bobbys styvfar ska sona sitt brott, men det är en liten bit på väg.

Published inGamla humlan

6 Comments

  1. Vi diskuterade det där på jobbet inatt och ett av argumenten till varför man hängde ut hagamannen och inte de här två var att hagamannens bild kunde få andra att anmäla honom om de varit utsatta och att bobbys föräldrar inte gjort så mot andra barn. Mitt svar var att hagamannens bild också kunde få folk att minnas saker som inte hänt och att vi inte vet ett dugg om vad bobbys föräldrar gjort tidigare. I dagens blaska har jag läst att de söp rätt friskt, men det mest intressanta är att det påstås att övergreppen började i december. Det är inte utan att man undrar vad som gått fullständigt snett så totalt på så kort tid. Jag kan också tycka att de borde hängas ut precis som kannibalen, de är inte dömda utan bara misstänkta och dessutom, om de döms till fängelse så skulle det rent hypotetiskt kunna vara så att någon av dem börjar att jobba med barn eller kanske är en trevlig granne som erbjuder sig att vara barnvakt..(inlägget publiceras med reservationer för div övertröttlogiska resonemang och halva meningar)

  2. Jag kunde inte ens läsa en artikel. Bara rubrikerna räcker för mig och jag önskar att jag inte ens läst dem. Jag har inte ens nån önskan om att försöka förstå varför de gjort detta. Jag är övertygad om att det inte går om man är normalt funtad nämligen. En annan anledning till att jag inte vill läsa är att som förälder är det stört omöjligt att läsa såna här saker utan att föreställa sig de egna barnen i situationerna och det är en pina jag inte vill utsätta mig för.

  3. Jag såg teckningarna på Update igår och hörde berättas och jag skulle inte klara att läsa jag heller. Den vrede och ilska sånt väcker är inte hälsosam för mig, eller för någon normal människa. Håller med Ironical om att egna barn innebär en näst intill tvångsmässighet i att föreställa sig sitt barn i den sitsen. Jag orkar inte med den pina det skulle innebära.

  4. Kapsan Kapsan

    Jag har läst en artikel och det är det enda jag tänker på. Läs inte kolumnen i Svd idag om föräldrar som utnyttjar sina barn. Hur blir människor så här? Hitler, Jugoslavien, barnsoldater,Rwanda mmmmmmmm. Kan vem som helst bli så groteskt vanskapt att man plågar eller dödar den som är i underläge. Kolla bara på de snorungar, antagligen, som plågar ihjäl katter. Eller lemlästar kaniner på Torekällberget. Eller antastar hästar. Jag orkar inte tänka på det och det går inte att låta bli. AJ, min själ!

  5. Kapsan Kapsan

    Eldar upp mig. Dottern läser om medeltiden. Då fanns det straff som de gav diverse folk som inte alls gjort sig förtjänta av det. Men tänk…. Lille Bobbys mamma och ”styvfar”…stocken, sträcken, brännjärn, dammsugare, ligga ute i snön fastbunden vid en stol, kvävas av sina egna spyor… Ja, jag menar det uppriktigt, det skulle jag verkligen tycka var rättvist, och vad säger det om mig? Dilemma.

  6. Jag hoppas bara att de andra fångarna gör det de ska med dessa as. Varje dag, varje minut, varje sekund…om de inte ska avrättas vilket de förtjänar kan i alla fall strafftiden de får vara en helvetes pina för dem.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: