Skip to content

De Gudomligt Upphöjda

Arbetsförmedlingen kan inte göra fel.
Arbetsförmedlingen gör bara vad regeringen sagt åt den att göra.

Så när arbetsförmedlingen glömde/struntade i att skriva in en arbetssökandes besök i den allvetande dator med följd att vederbörande ramlade ur systemet för att han hade missat ett möte, så gjorde man det för att regeringen sagt åt dem det.

När arbetsförmedlingen slarvade bort en arbetssökandes ansökan till en kurs så gjorde man det för att regeringen sagt åt dem att göra det.

När arbetsförmedlingen hittade på att en arbetssökande haft ett arbete på en industri där han i själva verket aldrig satt sin fot och således inte var långtidssarbetslös, vilket i förlängningen innebar att arbetsgivaren inte kunde få anställningsstöd för den arbetssökande och därmed inte ville anställa – ja, då var det förstås på direkt order från regeringen.

När arbetsförmedlingen behandlade en företagare som luft för att de trodde att han var en sketen arbetssökande när han försökte få träffa en förmedlare som han hade ett inbokat möte med, då var det förstås också på direktiv från regeringen. Företagaren lyckades inte ta sig förbi receptionen förrän den förmedlare han skulle träffa, som då suttit och väntat på honom med fika framdukat, kom ner och letade efter honom.

Hos Bloggen Bent kan man läsa om ytterligare ett exempel på hur arbetsförmedlingen följer regeringens direktiv, och i Expressens artikelserie kan man läsa om ännu fler. Men det är ju förstås bara propaganda och falsarium av det mystiska och ytterst onda Timbro.
För arbetsförmedlingen kan inte göra fel.

Tidigare artikel i ämnet: Arbetsförnedring

Published inGamla humlan

8 Comments

 1. Duktig som jag var (trodde jag) gjorde jag ett schema över när jag skulle kunna befinna mig på ungdomsarbetet (så att den totala arb.tiden blev 40 tim/vecka).
  Jag blev genast kallad till AF för uppläxning! Vem var JAG att tro att JAG skulle tala om för DEM när jag ”behagade” befinna mig på ungdomsarbetsplatsen. Man hade då aldrig sett på maken!
  Det planerade spöstraffet kom av sig då jag lugnt svarade att jag ju måste rätta mig efter arbetstiderna på mitt ”riktiga” jobb. Eller menade man att jag skulle avstå från det arbetet bara för att vara dem till lags (=få dem att känna att de var de som härskade)? Den tid jag hade ”schemalagt” på ungdomspraktiken var ingenting annat än den tid reglerna sa att jag hade rätt till ungdomsplats.
  Jag gick därifrån helskinnad, men med det övertydliga budskapet om att driftighet och egna initiativ INTE uppskattas.
  Behöver jag säga att jag är glad att jag aldrig haft någon kontakt med dem sedan dess?

  Avslutningsvis vill jag tillägga att jag inte känner NÅGON som NÅGONSIN fått ett arbete via den allsmäktiga förmedlingen.

 2. Josh Josh

  theWitch: Se där, en story till. Jag antar att det kommer fler. Jag uppmanar rent av mina läsare att posta fler.

 3. Känns som att det här är riktat mot en särskild person egentligen. ;)

 4. Josh Josh

  Nej nej. Nu läser du in en massa saker. ;)

 5. Ehm… fanns det inte en kommentar här med något ytterligare exempel häromdagen?

 6. Oerhört märkligt att attityden går igen oavsett var i landet själva förmedlingen ligger. Ännu mer märkligt att organisationen aldrig tycks ta intryck av den massiva kritik den får. Organisationen som sådan är f.ö. det närmaste en dinosaurie vi har. Hopplöst feldesignad för ett modernt samhälle. Men… det är ju klart… det jobbar mycket folk INOM arbetsförmedlingen så hela alltet är kanske en enda arbetsmarknadsåtgärd.

 7. Josh Josh

  En liten tant: Jag har varit inne på samma spår. En variant är att arbetsförmedlingen är ett sätt att hålla arbetsförmedlarna av banan. Tänk vad mycket skada de kunde ställa till på en RIKTIG myndighet.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: