Skip to content

Slagsmål är inte ett slags mål

Det viktigaste som har hänt i världen de senaste dagarna är att kapten Mellberg och Kalsong-Fredde (icke att förväxla med Kalsong-Harald som är Tarzans norska namn) varit lite oense om hur man spelar fotboll. Det är tydligen mycket upprörande. Själv tycker jag att det är ett sundhetstecken att spelarna är missnöjda och sura på varandra efter att misslyckats med att tvåla till en blåbärsnation som Trinidad & Tobago. Däremot tycker jag att det är upprörande och oroväckande att vi överhuvudtaget känner till bråket eftersom det utspelade sig i omklädningsrummet. Det betyder att någon i den innersta kretsen, kanske rent av en spelare, läcker. Sen tävlar givetvis kvällstidningarna och tv-kanalerna om att förstora den här stormen i ett vattenglas och försöka få fram sensationella uppgifter. Enligt Min Humla kan nu som enda rapportör berätta vad grälet egentligen handlade om.

Direkt efter den mållösa matchen gick en stukad svensk landslagstrupp ut i omklädningsrummet där de tyst satte sig ner och hängde läpp. Sist in kom förbundskapten Lars Lagerbäck. Han gick fram till stora taktiktavlan, utan att säga ett ord, tog fram en svamp och suddade bestämt ut alla komplicerade spelvarianter som han omsorgsfullt ritat upp tidigare. Sen skrev han istället:

Gör mål. Gör hur ni vill bara det blir något slags mål.

Kapten Mellberg, indoktrinerad av särskrivningssjukan precis som flera miljoner andra svenskar, tyckte att han som lagkapten borde gå i spets för de här nya direktiven, varvid han sträckte sig efter närmaste spelare och nitade honom. Det råkade vara Fredrik Ljungberg. Ljungberg blev förstås mycket upprörd eftersom en fläskläpp eller blåtira mycket väl skulle kunna vara ett hinder för nästa uppdrag som kalsongmodell. Det får man ju förstå. Vem vill riskera sin huvudsakliga syssla för en hobby?

Sen vände sig Zlatan om för att se vad som hände, och då hamnade hans gigantiska kran mellan de två kombatanterna och grälet rann ut i sanden.

Att Mellberg på en presskonferens sa ”vad ska jag be om ursäkt för?” beror alltså helt enkelt på att ingen ännu berättat för honom att ”ett slags mål” och ”ett slagsmål” inte är samma sak.

Allt detta har min anonyma källa, vi kan kalla honom Andres S, berättat.

En förklaring till grälet kan enligt en annan källa som vi kan kalla Tim Tällström vara att Mellberg och Ljungberg var oense om vad man kallar en person från just Trinidad & Tobago. Så när Ljungberg ropade ”täck trinidadochtobagoanen på vänsterkanten” så tittade Mellberg frågande på, för att sen svara ”jasså, du menar trinidadochtobagodensaren!” och satte sen efter honom. Då var det liksom lite försent.

Så det kan bli svårt ikväll också, för ”paraguayan” lär inte heller vara helt lättuttalat. Men så länge grabbarna inte behöver skriva ner det och faxa till varandra så ska det nog gå bra.

Ikväll gäller det. Sätt bollen i mål. Det måste inte vara snyggt, bara det är mål. Vilket slags mål som helst, utom slagsmål.

Published inGamla humlan

One Comment

  1. Skönt att få veta den obestridliga sanningen. Självklart är det särskrivningssjukan som drabbat spelarna. Allt föll på plats.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: