Skip to content

Borgström: En mediahora

Det här med prostitutionen under fotbolls-VM blev löjligt ganska fort. Nu, med facit i hand, blir det rent skrattretande.

En snabb resumé:

Det hela började med att någon slog larm om att sisådär 40 000 kvinnor skulle sälja sina kroppar i Tyskland, varav en stor del skulle vara kidnappade moldaviska flickor som fraktats till Tyskland i burar. Typ. Det hela påminner inte så lite om Hassangängets ”10 000 tyska bögar”, och vem vet; det kanske började ungefär så? Någon ringde och frågade lite oroligt för att h*n hade hört att det prostitutionen skulle öka, och sen har något ironiskt svarat ”det kan komma noll och det kan komma 40 000 moldaviska flickor”. Ironin gick obemärkt förbi, och nästa samtal gick till Jämo Borgström.

Borgström i sin tur såg sin chans att göra ett utspel som skulle göra honom ännu mer populär bland medelålders tanter och samtidigt ge honom publicitet och få honom att framstå som en handlingskraftig man som vågar ta obekväma beslut. Borgström föreslog bojkott av VM. Tanterna jublade.

Borgström visste givetvis att det var en omöjlighet. Ain’t gonna happen, som de säger på andra sidan Stora Pölen. De organisationer som tjatade på landslaget att de borde spela med budskapet ”nej till prostitution” på landslagsdräkten visste också att det var en omöjlighet. Lagen får inte ha några budskap på dräkten annat än från officiella sponsorer. Annars skulle snart nog vartenda lag ha ett budskap på tröjan. Det skulle bli kaos och leda till att politiken fördes in på planen. Vad sägs om ett möte mellan England och Irland där irländarnas tröjor pryds av budskapet ”England ut ur Belfast” medan engelsmännens tröjor kontrar med ”Sod off, wankers!”

Jag trodde i min enfald att fler skulle se igenom Borgströms tomma hot, men icke. Det finns tydligen massor med människor därute som på fullaste allvar trodde på larmen och trodde på Borgströms avsikter. Jag börjar förstå hur en regering som aldrig genomför det den lovar kan sitta kvar år efter år.

När landslagets bojkott uteblev började allt fler skrika efter att svenskar inte skulle resa till Tyskland för att titta på fotboll, med motiveringen att Tyskland tillåter prostitution. Samma människor åker säkert gladeligen till Turkiet, som tillåter tortyr i fängelser och systematiskt förföljer kurder. Samma människor sitter säkert hemma och firar sin politiska korrekthet med franskt vin, för de har redan glömt Frankrikes kärnvapenprover i Söderhavet. Vem bryr sig om kurderna i Turkiet, vi har ju gott om dem i Sverige så vi kan säkert återinplantera dem i framtiden. Och hottentottar på nån söderhavsö? Äh!

Svenska fotbollsfans åkte givetvis till Tyskland ändå. Sveriges insats mot Trinidad & Tobago var en besvikelse, och som ett brev på posten rapporterade kvällspressen om hur svenska fans tröstade sig med sex. Bildbeviset: En kille i svensk tröja på horstråken. Jag är helt övertygad om att den artikeln var skriven redan ett par dagar före mötet mot T&T, med rubriken ”Här firar svenskarna med sex”. Nu vann vi inte med 6-0 som planerat, så då tröstade vi oss med sex istället.

Så började VM lida mot sitt slut och försiktiga rapporter inkom om att sexhandeln inte alls hade ökat så mycket som man föresatt sig i ett worst case scenario. Vissa rapportörer menade att den rent av hade minskat. Förklaringen, hör och häpna, påstås vara att fotbollsfans åkte till Tyskland för att titta på fotboll! Vem hade kunnat tro det?

Det är givetvis inte sant. Fotbollsfans är kräk som vill förnedra försvarlösa flickor bara för sakens skull. Den riktiga förklaringen till att ökningen av sexhandeln uteblev är Borgströms utspel. Jo, det är så. Han berättade nämligen i en intervju att han trodde att hotet om bojkott hade haft viss inverkan, att det hade fått myndigheter och andra att tänka till och att det kan ha bidragit. Självgod är bara förnamnet.

Mats Olsson har skrivit en mycket bra krönika om Borgströms utspel och smutskastning av fotbollsfans. Läs den.

För män som Bordellkungen och Fredric Larsson är det HELT JÄVLA uteslutet att manliga fotbollsfans vägrar köpa kvinnor på grund av ett eget moraliskt ställningstagande.

Jag kan inte annat än instämma.
Be om ursäkt, Borgström, istället för att ta åt dig äran för att fotbollssupportrarna tittade på fotboll.

Och till er som hävdar att ingen säljer sig frivilligt; ta en noggrann titt på Claes Borgström.

Tidigare artiklar i ämnet:
Ka-ching! Pk-poäng till Jämo!
Prostitutionsargumentation


Andra bloggar om: , , ,

Published inGamla humlan
%d bloggare gillar detta: