Skip to content

Patrik i Saxxon-weekend

Jag har tillbringat 26 av 48 timmar på jobbet den här helgen. Det känns inte sådär alldeles strålande att vingla in halv sju på lördag morgon och veta vad man har framför sig. Särskilt när man inte hör maskinerna och således redan innan man kommit ut på linjen vet att den står still och att man har massor av dötid och väntande på tekniker framför sig. Eller tekniker förresten – medicinman vore en lämpligare titel eftersom det faktum att de lyckas lappa ihop och fjäska igång våra stenåldersmaskiner gång efter annan inte är något mindre än magi.

Helgens bästa citat var när vi stod ett helt skiftlag och kliade oss i huvudena (för att hårnät kliar) runt en maskin som bara stannade och inte ville starta igen. En kille utbrister ”aha!” varpå maskinen går igång. ”Det var en tejpbit som hade lossnat” förklarade han och alla nickade och nöjde sig med den förklaringen.

Tejpbit? Ska vi verkligen använda tejp för att hålla ihop grejerna? Har det inte suttit en skruv eller två, eller kanske en svetsfog där från början? Om jag hade arbetat med något viktigt som läkemedel så skulle jag ha tyckt att det var en aning alarmerande.

En fördel med att maskinerna inte fungerar, kan man tycka, är att det blir tyst. Fel. När maskinerna inte fungerar hör man radion, och eftersom mina kollegor är musikaliska anflafabeter så är det Radio Rix som gäller. Till deras försvar ska sägas att det är praktiskt taget den enda kanal som går att få in utan brus.

Men som om allt detta inte var nog så kungjorde den klämkäcka, speedade radioprataren att ”den här helgen är det Patrik Isaksson-weekend på Radio Rix”. Mina kollegor såg undrande på mig när jag frågade om man kan ta livet av sig med lösningsmedel.

Så under 26 timmar av 48 har jag bombarderats med Patrik i Saxxons emliga gnäll. Det har gått så långt att jag faktiskt har börjat uppskatta ”Innan klockan slår”.

Utöver det har jag, minst en gång i timmen känns det som, hört nånting om nån som sa ”yeah yeah yeah, wow-o-wow”, eller hur nu det sista lätet stavas. Fantastiskt.

Eftersom lösningsmedel inte verkade som ett bra självmordsverktyg så analyserade jag istället James Blunts plågsamt dåliga ”You’re beautiful”. Riktig nonsenstext. Hur kan man skriva ihop nåt så korkat som:

She was with another man.
But I won’t lose no sleep on that,
’Cause I’ve got a plan.

För att sen följa upp med:

You’re beautiful.
You’re beautiful.
You’re beautiful, it’s true.
I saw your face in a crowded place,
And I don’t know what to do,
’Cause I’ll never be with you.

Great plan, Jimbo. ”My life is brilliant”. Nej, ditt liv är en olyckshändelse. Din pappa siktade på lakanet och missade.

Välkommen till helvetet. Här är det evig helg och vi har Patrik Isaksson-weekend. Radio Rix står för underhållningen, maten är engelsk, det officiella språket holländska, din arbetsledare heter James Blunt och för er egen säkerhet har vi låst in alla vassa föremål. Varsågod – ta ditt kliande hårnät och din smurfutstyrsel och ha så kul.


Andra bloggar om: , , ,
Intressant?

Published inMusik

15 Comments

 1. Sitter du och pingar bloggen utan att ha skrivit något nytt? Skäms på dig. ;)

 2. Mja, jag pingade manuellt en gång för att jag inte visste om auto-pingen tagit. Mina taggar vill nämligen inte ploppa upp på bloggar.se lika lite som den här texten (som förvisso inte är särskilt intressant) vill dyka upp på intressant.se. :)

 3. Den där ”yeah yeah yeah”-låten du nämner har jag också hört. Fullständigt briljant, hela refrängen går i stil med ”And she said, hey-yeah-yeay, whoa-ooh” eller nåt sånt. Upprepas cirka 10 gånger under låtens två minuter dessutom. Eller, tja, de två minuter som Radio Rix max spelar av alla låtar, oavsett låtlängd. I det här fallet är jag dock böjd att vara enbart tacksam över den saken.

 4. West: Att Radio Rix aldrig spelar mer än två-tre minuter av en låt, oavsett hur lång den är, är något av en kluven glädje. Visst, man slipper höra låtarna så länge, men man får istället höra fler. Inte för att det gör nån större skillnad – vore det inte för reklamavbrotten skulle jag inte höra skillnad på låtarna alls.

  Jag är gammal…

 5. Joshen då, inte är du gammal inte. Du är bara tondöv. ;) Kommer du ihåg att du gnällde över at jag inte hade länkat dig? Jag har firrat det nu. Tacka mig på sedvanligt sätt, blommor och schocklad budas till min dörr. Gärna så fort som möjligt.

 6. Anna: Jag röstade på dina killar, det får räcka så. ;)

 7. Mia* Mia*

  Tja, om inte annat så fick jag mig ett leende så här på kvällskvisten och det är ju aldrig fel. Man tackar!

 8. Joshua_Tree: ”vore det inte för reklamavbrotten skulle jag inte höra skillnad på låtarna alls.”

  Personligen hör jag ingen skillnad på reklamavbrotten och låtarna. Förutom möjligen att folk stönar mer i låtarna.

 9. mina killar? vad får dig att tro att det fortfarande är mina killar? herregud, jag la av med att leka politiker för flera år sedan… ;) Så, ro hit karrat och flowersen nu!

 10. Tack o lov att man inte är tvungen att stå ut med Patrik Isaksson-helger på RixRM. *ryser vid tanken*.
  Om RixRM står för underhållingen i helvetet blir det ju Gert Fylking som bestämmer vad som är bra humor,
  dvs bara gubbsjukt snuskiga skämt…

 11. Jag som trodde att helvetet på jorden var Kungens kurva, där det var en miljon bilar i helgen till följd av lönehelg, MediaMarkts öppning, Elgigantens svar på tal och IKEAs långlördag.

 12. Tejp är ju iofs bra.men kanske det där var lite väl. Minns när jag jobbade på labbet på Carlsberg en sommar. Tog prover varannan timme. Fem burkar. Av en slump fick jag fyllningspipa i en burken. Ledningen blev ju glad att den inte kom ut i butik. Men vad jag minns så svetsade dem dit en ny, ingen tejp där…

 13. Peter Harold Peter Harold

  Jag trodde att musiken i RiskFM bara var utfyllnad mellan reklamjinglarna…? Tänk så fel jag hade. :-)

 14. Jag har klagat över recensenter som skriver folk på näsan på ett über-snobbigt sätt inne hos mig, men här håller jag med till 1000%. Jag har jobbat med radio och sopåkning, som också är en av mina gamla karriärer är bra mycket bättre än Radio Rix. No way att jag tänker tanken. Vidrigt. Och TRÅKIGT! Det är meningen att man ska skratta åt ett visst program.

  Hur går det till?

 15. Andreas Andreas

  En gång i tiden skrev jag om Dokusåpan Fabriken på Lunarstorm. Det var just en sån där värld, med hårnät, tejp och äcklig radio. Och värdelös arbetsledning som en extra bonus. Fabriken gick i konkurs sex månader efteråt, och ägaren stack utomlands med stora delar av kapitalet.

  Tur att det finns MP3-spelare så att man får en helt gratis och helt reklamfri musikupplevelse även under sådana omständigheter…

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: