Skip to content

Hemli(g)a (b)udskap

Edit: Rättat ett stavfel och en fullständigt obegriplig mening (obegriplig eftersom det fattades ett par ord). Tack Mia.

Samhällets fiende nummer ett har slagit till igen: GB. Nu med glassen Girlie. Samvetsgranna medborgare är givetvis inte sena att reagera, tack och lov för det.

Glassen Girlie är rosa och stjärnformad, smakar hallon och har en pinne fylld med glitter. Detta får Jan Bertoft, generalsekreterare för Sveriges Konsumenter (fiffigt namn – Bertoft för alltså per automatik min talan vare sig jag vill eller inte), att reagera.

Bertoft ifrågasätter huruvida konsumenterna vill ha en glass som Girlie. Det är väl knappast ditt problem, Bertoft? Snarare ett problem för GB. Konsumenter brukar vara rätt duktiga på att visa vad de vill ha eller inte – genom att köpa produkten ifråga, eller inte. Det är en av fördelarna med kapitalism; man måste inte köpa saker bara för att de finns (och det finns saker att köpa). Men Bertoft verkar utgå från att konsumenter är dumma i huvudet och behöver skyddas från onda krafter som GB.

Jag tycker också att företagen har ett ansvar för hur samhället utformas.

Ja! Denna stjärnformade rosa styggelse kommer att störta oss i fördärvet.

GB:s tidigare synder är väl inget man egentligen behöver påminna om, men mönstret är solklart: GB vill återinföra ett samhälle där negrer är hänvisade till särskilda platser på bussarna (eller helst till Sveriges vidsträcka bomullsplantage) och kvinnor till köket. Detta ska åstadkommas genom att hjärntvätta befolkningen med subliminala glassmeddelanden. Solklart!

glassen girlie

Så ser den ut. Själv skulle jag nog kalla den Homo, Sissy eller Lindarw och kränga den i hbt-kretsar. Fan vilken storsäljare!


Andra bloggar om: , , , , , intressant?

Published inKåseriSamhälle

25 Comments

 1. Vilket pricksäkert inlägg! Kan bara hålla med till 100%. Jag hade tänkt döpa glassen till ”finn-fem-fel” men jag kan inte hitta det femte felet…(och det borde ju finnas många fler..):
  1. Rosa
  2. Stjärna
  3. ”Girlie”
  4. Glittret

  Men visst är det smaklöst gjort av GB. Kanske borde man stifta uttrycket ”att göra en GB”. ska man nu stereotypa lite till kan man ju säga att killar numera inte behöver ha några gay-pins etc för att visa sexualitet. Det räcker med att gå omkring med en ”Girlie” i handen

 2. Detta måste nog ändå vara århundradets I-landsproblem :)

 3. Anna: De där silvriga pluttarna på glassen kanske kan räknas som fel fem? Det är säkert såna där stenhårda grejer som man biter sönder tänderna på.

  För övrigt anser jag att det är mansdiskriminerande att det inte finns någon pojkglass. Den ska vara formad som en Harley Davidsson, smaka öl och svett och ha skaftet fyllt av testosteron.

 4. Ni får inte hålla på att förringa sådana här viktiga problem. Tänk om någon gjorde samma sak med eran favoritglass?

  Sandwich fick helt plötsligt en HELT annan innebörd. Låt bli min glass säger jag bara.

  89:an skulle bli 69:an…

  Eller hur blir det med Tip Top. Snipp Snopp kanske?

  Nej nu får ni faktiskt skärpa er och sätta dessa viktiga glassnamn först på agendan. Det här är ju värsta glasskampen…

  Nejdå jag är inte ett dugg ironisk…

 5. Bengt: Tyvärr har jag inte lyckats föra över en del texter från den gamla versionen av ”enligt min humla”. Där hade jag annars listat en del alternativa tolkningar av befintliga glassar. (Och jo, man kan såklart kopiera texter och klistra in, men då försvinner kommentarerna)

 6. Jag tror på storförsäljning på Pride i sommar ! :-)

  Dessutom vill jag passa på att flagga för att jag kommer att prata om min roman ”Chefer från helvetet” hos Malou von Sivers i Efter Tio imorgon (torsdag 22/3) och senare på dagen hälsar jag på flickorna i Förkväll och pratar lite mer om boken med dem. 2xRosetta i TV4 alltså. :-)

 7. Oh no, en girlieglass! Shit, jag måste säga upp mig från jobbet och stå i köket hela dagarna fastän jag inte kan laga mat, för det här är ju en vink om att den gamla könsmaktordningen är på väg tillbaka! Jag måste nog beslagta min lillasyrras blå tröjor och om brorsorna ens kommer i närheten av glassen så kommer jag gråta, då är de ju bögar.

  Eller va? :P

 8. Danni: Kan du inte laga mat!? Hur ska du då klara dig har du tänkt? Vilken man skulle vilja gifta sig med dig? ;)

 9. Rosetta: Snygg smygreklam. ;)

 10. Josh: Jag tro jag att jag läste det inlägget. Jag ringde faktiskt upp Centrum mot rasism och frågade hur de tänkte egentligen…

 11. Linda Linda

  Det ska inte heta girlie, utan independent woman…

 12. Vi resonerar så lika du och jag när det kommer till såna här väsentligheter!

 13. Vem f-n har gett den tomten rätt att uttala sig i alla konsumenters namn?

 14. Bengt: Ringde du till rätt Centrum mot rasism då? Jag minns att en site som hette just Centrum mot rasism blev helt sönderspammad av arga tyckare så de fick stänga sitt forum tillfälligt och gå ut med en kungörelse. Typ ”vi är inte det Centrum mot rasism ni är arga på och vi tycker om glass”. :)

  Linda: Independent woman… Mja. Borde inte den glassen vara lite annorlunda? Kanske formad som en dyr sko och smaka lite bittert? ;)

  LAJ: Bra det.

  Peppe: Fan vet. Han själv?

 15. Återlansera Puckstången. Med jorgubbssmak.
  Det var GLASS utan tjafs.
  Kostade 50 öre, när jag var barn.

 16. Jag förstår inte riktigt tidningsartikeln. Jag todde inte att glassen riktade sig till ett visst kön. Jag min dumma djl har stoppat den i munnen. men det är väl så att amn inte längre hänger med i vårt frigjorda samhälle…

 17. Linda Linda

  Kanske sant… En klacksko som kan sticka ner en mansgris och ge kvinnan den pondus hon så väl behöver.

 18. Mia* Mia*

  Åh, den glassen bara *måste* jag ju köpa (åtminstone en gång)! :D

  Jag är tillräckligt gammal numera för att se den som en kul grej, att låta saker (inkl. glass) vara just saker och inte se dem som någon förlängning eller bekräftelse av min identitet. Och så vidare. Och förresten även tillräckligt gammal för att våga vara ”tjejig” om och när jag känner för det – vilket är suveränt, för gudarna ska veta att 70-talets uppväxt satte spår.

 19. [Comment ID #5364 Will Be Quoted Here]

  Nej nej, det där har du fått om bockfoten Linda. Klacksorna är en boja. Det är en fiffig uppfinning eftersom det hindrar er från att springa fort, och ni tar på er dem frivilligt. Fåfängan är er akilleshäl. Moahahaha!

 20. Linda Linda

  Du har så rätt…
  *tar av hatten och bugar ödmjukt av tacksamhet*
  Att jag aldrig lär mig vad som är bäst för mig…

 21. Jag kan laga mat okey..men säg det inte till min pojkvän bara, för då kommer jag bli tvungen att göra det =)

  Det är därför jag låtsas att jag inte kan, för att jag tycker det är tråkigt.Egentligen frustrerande. Man är skithungrig och står och stirrar på halvfärdig mat i typ en timme, så att man blir utsvulten och jättearg innan den är klar att ätas.Därför är dte bättre att han tror att jag inte kan och lagar den åt mig =)

  Så nej jag kan inte laga mat =)

 22. Två snabba reflektioner:

  1. Glassen ser otroligt god ut! Åtminstone så länge man lyckas undvika att tugga sönder pinnen och sätta i sig det glittriga innehållet som förmodligen inte är särskilt gott. Hade den inte varit så målgruppsinriktad hade jag säkert köpt den.

  2. Namnet är tråkigt. ”Pink” hade varit bättre. Och ”Pink Kiss” hade varit det ultimata! Då skulle debatten och associationslekarna ha legat på en helt annan nivå.

 23. […] kan läsas i Svenska Dagbladet. Den som vill ha ytterligare namnstrider hänvisas till bloggen Enligt min humla, där särskilt GB:s glass Girlie […]

 24. […] kan läsas i Svenska Dagbladet. Den som vill ha ytterligare namnstrider hänvisas till bloggen Enligt min humla, där särskilt GB:s glass Girlie […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: