Skip to content

Veckans plattnacke v.28

Birgitta Ohlsson, fp, som vill ha förbudsskyltar mot sexköp.

Enligt Birgitta Ohlsson är det konstigt att det finns så många förbudsskyltar mot saker som varken är olagliga, farliga eller kränker någon annan, som att till exempel att äta glass på bussen.
– Men trots att sexköp är olagligt finns inte en enda skylt, säger Birgitta Ohlsson.

Är människan helt jävla bränd i roten? Förbudsskyltarna mot glass på bussen finns för att glass inte är förbjudet per se, utan bara på bussen. Parkering förbjuden innebär att man inte får parkera just där (utom på min gata där skylten inte betyder något alls). Således skulle förbudsskyltar mot sexköp uppsatta på exempelvis Malmskillnadsgatan – som Ohlsson föreslår – betyda att sexköp bara är förbjudet där, men om man istället går vidare till Sveavägen eller Regeringsgatan (extra ironiskt) så är det helt ok att göra upp affären.

Jag skulle kunna spy mer galla över hur korkat förslaget är och hur dumt vissa resonerar beträffande prostitution men just nu måste jag gå till jobbet. Vissa av oss har nämligen ett riktigt jobb att utföra istället för att sitta och hitta på korkade förslag för skattepengar.

Salt har gjort en skylt åt Birgitta Ohlsson och undrar om den är pedagogisk nog.


Andra bloggar om: , ,

Published inPlattnackarPolitik

23 Comments

 1. hehe.
  De kanske kan ha datumzoner som man har för parkering. Någon annan som har förslag på trafik/traffickingmärken?

 2. Ja jävlar! Ovanligt korkat för att komma från henne och det säger inte lite…

 3. Kan hon inte bara upptäcka att det var en skitdålig idé, göra en kovändning & legalisera sexköp överallt istället? Eller nej. Legalisering & typ förbudsskyltar utanför dagis & sådant så att ungarna får leka ifred.. =p

 4. den är ju dessutom könsdiskriminerande. skylten alltså, eller ska det vara lagligt att köpa sex av män?

 5. Den var fin! Skiltet, altså. Skulle gjerne sett noen lage piktogrammer for bordeller, de ville kanskje ha sett sånn ut. Vennligst ingen blowjobs i resepsjonen osv.

 6. Neny Neny

  Hahaha… ja inte låg det mycket intelligens och eftertanke bakom det förslaget. Hela sexköpslagen är bullshit iallafall. Ett av världens äldsta yrken kommer alltid finnas kvar, ändå.

 7. Drottningen: Sluta vara så heteronormativ! Det ser väl alla att det är en transa som går ner på en manhaftig kvinna? ;)

 8. Som folkpartiest och (social)liberal
  Ber jag om ursekt för Birgitta Olsson.

  Oturligt nog så har vi en stor falang moraltanter i partiet.

  (och ja man kan vara moraltant oavsett kön och ålder, det är en sinnesstämning eller möjligtvis sjukdom)

  /C

 9. Inte behöver du be om ursäkt för andras dumhet, Christoffer. Skulle jag döma ut ett helt parti på grund av enstaka korkade individer hade jag fått lägga ner min rösträtt redan när jag blev myndig.

 10. Hemlige Arne Hemlige Arne

  Hur blir det om man har P-skiva? Två timmars fri prostitution?

 11. hemlige Arne: du är ganska rolig du =)

 12. Om det är gratis är det inte olagligt. ;)

 13. [Comment ID #22564 Will Be Quoted Here]

  Äsch, det ser du väl att det är tjejen som har gett honom slanten för att få suga av honom?

 14. Än mer konstigt är ju att det är helt ok att betala porrfilmsskådisar, så sexköp är väl lagligt sålänge man filmar det hela? Eller? Ja, och eventuellt har f-skattesedel och betalar arbetsgivaravgifter kanske…

 15. Å tredje sidan, det får mig att fundera på varför folk köper porr när de kan köpa horor, det måste väl ändå vara roligare att ha sex själv än att se på när andra har det? Eller?

 16. Intressant tolkning av bilden Johan. :)

  Beträffande dina andra funderingar så är det bara ytterligare bevis på hur inkonsekvent sexköpslagen är. Om man filmar akten, eller inte betalar med reda pengar utan istället ger gåvor i form av t ex ett presentkort på motsvarande summa, då verkar det vara i sin ordning.

  På den sista punkten håller jag dock inte med. Jag tittar på emellanåt men har aldrig haft något intresse av att köpa sexuella tjänster.

 17. [Comment ID #22866 Will Be Quoted Here]

  Ärligt talat, hur ofta behöver en kvinna betala för att få suga av en karl? =P

  Josh: Nu vet jag vad du gör när jag jobbar då

 18. [Comment ID #22932 Will Be Quoted Here]

  Jadu, är hon ful eller har tandprotes så skulle jag nog kräva betalning.

 19. […] Adaktusson trampa vatten och Fotbollsfrun göra självmål. För att inte tala om Birgitta Ohlssons obegripliga hjärnsläpp. Men nånting tycks ha hänt, ty vi har också sett centerpartisten Bassem Nasr byta ringhörna. […]

 20. […] Birgitta Ohlsson som lovade att rösta la ner sin röst istället. Jag antar att hon tycker att förbudsskyltarna mot sexköp var viktigare än människors integritet helt enkelt. Att lägga ner sin röst som hon […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: