Skip to content

Den oändliga skygglappen

Jag kan inte riktigt släppa det här med förbudsskyltar mot sexköp och hur urbota korkat förslaget är. Eftersom någon har surfat in hos mig från gatekeeper.riksdagen.se via knuff om just Birgitta Ohlsson så tänkte jag passa på att bidra med ytterligare ett par förslag.

 • På sistone har man haft problem med inbrott i bland annat Tensta och Rinkeby eftersom vissa invandrargrupper bär på en stor misstro mot banker, och därmed bär de också på stora buntar pengar snarare än att sätta in dessa på banken. För att komma tillrätta med problemet vill polisen dra igång en kampanj för att få dem att förstå att svenska banker är snälla. Istället borde man sätta upp förbudsskyltar mot inbrott. Det borde göra susen. I samma veva kan man sätta upp skyltar som förbjuder bankrån på bankerna, och förbud mot förskingring på bankkontoren. Det borde öka tilliten till bankerna.
 • Istället för de där ”töm bilen själv”-uppmaningarna vid kyrkogårdar, i parkeringshus och på andra platser där man lämnar bilen en längre stund kan man sätta upp skyltar som förbjuder bilinbrott.
 • En stor del av all misshandel inträffar sena fredag- och lördagkvällar. Skyltar som förbjuder misshandel mellan, säg 22:00 och 05:00, under dessa nätter skulle antagligen avlasta sjukvården betydligt.

Någon som känner sig händig får gärna illustrera dessa skyltar. Själv är jag fullständigt talanglös på det området. Ord är min grej, bild är det inte.

Det har varit ganska tyst i prostitutionsdebatten ett tag, men nu börjar det röra på sig igen. Jag vet inte om det är en tillfällighet eller om prostitutionsmotståndarna slickat sina sår och bestämt sig för ett nytt försök, men efter att Birgitta Ohlsson presenterat sin snilleblixt hyllades hon av Malin Wollin. Det står visserligen inte med i nätupplagan, men Birgitta Ohlsson fick pluset som alltid står med vid krönikorna i pappersupplagan. Malin Wollin kan därför antas vara ungefär lika smart som Birgitta Ohlsson. Hennes krönika består för övrigt mest av samma gamla retoriska frågor som ibland faktiskt besvaras på annat håll. Men eftersom prostitutionsmotståndarna inte är intresserade av några andra uppgifter än de som stödjer deras egna åsikter går dessa svar dem helt förbi. Malin Wollin skulle till exempel kunna läsa hos Isabella Lund och Louise P som bägge svarar direkt på hennes krönika.

Och Expressen har nyligen fått kännedom om att ungdomar byter sex mot sprit. Well, duh! Varit på krogen nån gång? Drottningen skriver om det, och det är faktiskt intressant att argumentet med sex för sprit alltid har viftats bort som ”något helt annat” och nu plötsligt nog är prostitution ändå.

Och slutligen: Ovan nämnda Isabella Lund har blivit svartlistad av DN. Som jag har kontaterat förut; när kartan inte överensstämmer med landskapet försöker man till varje pris få landskapet att skärpa sig.

Dagens Nyheter


Andra bloggar om: , , , , , , intressant?

Published inMediaPolitikSamhälle

10 Comments

 1. Tusen tack för ditt stöd Josh, det värmer gott i denna regninga sommar!
  Kram på dig!

 2. Ibland tänker jag inte på faktumet att sexköp inte är legalt & att det finns så enormt många som stödjer förbudet. Då är jag lugn eller tänker på någonting annat som irriterar mig.

  Ibland tänker jag på att det inte är legalt & att det finns så enormt många som är allt för inskränkta för att ta in vad förespråkarna för legalisering säger. Då blir jag skitlack!!!

  Detta inlägg gjorde mig lack ty jag kom att tänka på sexkarusellen igen, hade ingen aning om att DN svartlistat Isabella.. det är så ofattbart löjligt av dom, vad är dom rädda för?

 3. Isabella: Alltid.

  Barbie: Som så många andra är de väl rädda för att verkligheten ska visa sig diffa för mycket från kartan. Det kan möjligen också vara så att DN är rädda för att hamna i skottgluggen och bli attackerade av rabiata feminister för att de tillhandahåller en anslagstavla för Isabella. Vilket de inte gör, men vad som är verkligt och inte brukar inte bekymra fundamentalister. Oavsett anledning så är DN fega.

  Förlåt för att jag gjorde dig upprörd. ;)

 4. Vi måste ju förbjuda fredagar och lördagar helt, inte bara misshandel vid vissa tidpunkter!

 5. Är du medveten om att du med detta inlägg i debatten förstärker den vetenskapligt bevisade könsmaktsordningen [vetenskaplig anmärkning: mandjur är generellt sett 10-15% större än hondjur] och den patriarkala makthierarki som är en styggelse?

  Vi riktiga feminister [fundamentalisterna vill säga] vet sedan länge att kvinnans rätt och frihet över sin egen kropp enbart skall ses ur perspektivet abort!

  Jag skäms att vi i dagens Sverige inte nått längre än så här. Men frågan är väl om Södertälje bör räknas till Sverige längre [fundamentalistisk argumentation: alla argument är bra även om de kommer från nazzehåll]?

  Med ilskna hälsning!

  /Beata ”Rabiata” von Flata

 6. För övrigt så verkar tokfeminismen enligt fundamentalismens grundprincip vara präglad av att inte tillåta öppen debatt (undra på det!). Försökte häromdagen få lite mer kött på benen genom att frammana konkret argumentation på en feministsida vilket möttes av…censur. Kommentaren godkändes inte med andra ord!

 7. Jag måste skriva ett argt legaliseraprostitutionsinlägg idag känns det som.. för vilket i ordningen vet jag inte, men man kan aldrig lyftaa fram sanningen för mycket.

  Men. Snäääälla, lämna feministerna utanför. X( Ingen sann feminist kan vara anti frihet för sexköp, för en sann feminist är för kvinnans rätt till sin egen kropp. Att man kallar sig någonting betyder inte att man är det..

 8. Thomas: VM i sarkasm? :D Att fundamentalisterna ogillar öppen debatt är förvisso inget nytt, men man blir ständigt förvånad och förtvivlad över den där självvalda inskränktheten.

  Barbie: Skriv på! Ju fler desto bättre. Inte för att det kommer att få fundamentalisterna att kamma till sig, men om vi andra tystnar kanske gemene man och kvinna tror att stollarna har rätt.

  Att man kallar sig nåt betyder inte att man är det. Helt rätt. Tyvärr verkar många dock tro det. Att hävda att man inte är feminist (eftersom man inte vill bli ihopblandad med vissa dårar eller bara för att man inte vill gömma sig bakom en etikett) ses inte med blida ögon.

 9. VM i Sarkasm? Det var det fräckaste… [såvida inte ”VM” står för Vintergatsmästerskap vill säga] ;)

 10. […] röst istället för att rösta nej, två gånger, och dessutom lägger förslag om att sätta upp förbudsskyltar mot sexköp på Stockholms gator, då borde du åka ut, Birgitta […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: