Laglös stad

 • I förra veckan sköts en 26-åring till döds utanför en skola i Geneta, Södertälje. Tre skott, avrättningsstil av allt att döma.
 • I förra veckan utsattes också en lägenhet i Ronna, Södertälje, för skottlossning.
 • I måndags våldtogs en 16-årig flicka i Hovsjö, Södertälje.
 • Idag blev en ung flicka överkörd av en smitare i Geneta, Södertälje.

Jag måste verkligen flytta. Jag vill inte att mina framtida barn ska växa upp i en laglös stad. Igår sökte jag fem jobb; tre i Borlängetrakten och två i Gävle. Södertälje lämnar jag åt dess öde.

Till råga på allt blir det glädjefnatt på stan när Irak går till final i Asiatiska Spelen i fotboll. Det är väl kul för Irak och för irakier runt om i världen, men nånstans är det snett. Bara Stockholm och Göteborg tar emot fler invandrare än Södertälje. Och Malmö gnäller…


Andra bloggar om: , , , , ,

20 reaktioner på ”Laglös stad

 1. Men duuu… vet du inte att Borlänge har kallats för lilla Chicago för sin kriminalitet?
  Kom fem mil längre söderut från Borlänge i stället, där är det betydligt trevligare! :)

 2. Sanslöst är det. Och i landet lagom så törs ingen med tyngd opponera sig pga rädsla för att bli kallad rasist…och Sverigedemokraterna frodas i takt med tystnaden.

 3. Kristina: Men duuu… Gävle har också kallats för lilla Chicago. Jag tror att alla städer har kallats för lilla Chicago. Utom Södertälje som numera kallas för lilla Bagdad.

  Thomas: Jag vill påpeka att jag inte på något sätt menar att de händelser jag rapat upp nödvändigtvis skulle ha något med blattar att göra. Förutom firandet av Iraks framgångar då, och just att gatorna blir fulla av folk när Irak går till final säger en del om hur fördelningen av nationaliteter ser ut. Det i sin tur ger en ledtråd till de motsättningar som finns… Och Sverigedemokraterna frodas som sagt i tystnaden.

 4. Ja, fan ta Malmö. Att de har mage att vara så gnöliga. . . De flesta invandrare där verkar dessutom bo i Rosengård, som jag förstått det, & om de nu har sån jävla invandrarskräck kan de la skippa att åka till det stället?!

  & det känns töntigt att man överhuvud måste, på nåt sätt, be om ursäkt för att man tycker att det är baklänges, eller för att man skriver ett blogginlägg där man nämner invandrare i samma mening som någonting negativt. Det känns som om folk bara sitter & väntar på antingen ett inlägg där du ber om ursäkt & förklarar att du absolut inte är rasist, eller ett där du hyllar Hitler & ritar ett hjärta runt svenska flaggan.

  Invandrare eller inte: vem fan vill bo i ett kriminellt ghetto??

 5. Kristina för fan… det var flera år sen Borlänge hade någon kriminalitet att tala om…
  Bra val. Falun är också ett hett tips…

 6. Jag gillar inte heller den här laglösa hålan. Men om jobbet finns i Stockholm så måste man ju bo i närheten, och då är tyvärr Södertälje enda stället man får bostad i, med kort varsel till en halvdassig ekonomi… Om man vinner ett par triljarder på lotto ska man nog skaffa sig ett eget land, där det inte finns brottslingar. ;)

 7. Läste hos Engelbrektsson om det som kallas white flight i England – den vita medelklassen flyr från mångkulturella områden för att bosätta sig i inhängade områden. Vad jag vet finns det inte här än, men det kommer nog.

 8. Kom hit, vetja! Västkusten och Varberg är bra. Dessutom finns det många som håller på det rätta laget. Vilket för övrigt skulle kunna få mig att titta efter boende på Sätra så jag kan ha utsikt över Läkerol Arena…. Men fan vet, Sätra kanske är ärke-kriminellt! :-)

  F’resten: du är ibland på span efter bra musik. Dyrka!

 9. Paradigm: Södertäljes problem, som jag ser det, är att det inte är mångkulturellt. Här finns svenskar, en stor population finnar som idag nog får ses som fullt integrerade, och kristna invandrare från mellanöstern. Det innebär att vi i princip har två starka grupper att få motsättningar mellan, och inte så mycket mer.

  Studiomannen: Västkusten och Varberg är så långt från de mina. (Sätra är Gävles getto, ja)

 10. Spring, spring, så fort du kan!
  Jag tänker då fly så fort jag fått ordning på min ekonomi och har en antydan till utbildning. Det är ju bara en tidsfråga innan man själv blir rånad, våldtagen, skjuten, hotad och ingen vågar vittna. Jag försöker tvinga mina föräldrar att flytta iväg med mina syskon med.

  Om inte vår käre Anders Legoland varit en sådan mångkuluturellfjant i sin jakt på röster så hade det aldrig blivit såhär. Han borde ha tänkte lite mindre på att ”berika” södertälje och delat med sig av sina mångkuluturella rikedomar till typ Nykvarn.

 11. Josh: Nej, jag antog nästan det och det jag själv menade var helt enkelt att tar man på så kort tid emot så många flyktingar som Södertälje har gjort finns det inte en chans i världen att få till en bra och hållbar lösning.

  För övrigt är det intressant att jämföra hur flyktingströmmarna till Täby och Danderyd ser ut mot bakgrund att dessa kommuner sett ur ett partipolitiskt perspektiv välkomnar fri invandring…

 12. Erm…jo…vi gnäller, vi malmöbor…för att smärtgränsen när det gäller de icke intregerade, deras intolerans mot svenskar, kommentarerna du råkar ut för som ickemuslim, släktfejderna, gängbildningarna och ungarnas tävlingar om ”min familj är mer rätt-trogen än din…är både nådd och överskriden…

  Märk väl, jag menar långt ifrån enbart muslimer, från diverse länder…men just nu, är det de, som gör ”mest väsen” av sig…och som slltid, oavsett nationalitet, är det de värsta som syns mest.

  Kraven på ”respekt för deras tro / kultur…tar aldrig slut…lika lite som ”rätten” rötäggen anser sig ha, att slå ner, råna, misshandla vem som helst av de ”dumma svenskar” som, korkat nog, kommer i deras väg…

  Och visst ä r det förtjusande, att bli kallad för hora, av en femårig (muslimsk) snorunge, varje gång man har oturen att gå över gården och han är ute och ”leker” (läs : kastar in stenar och råa ägg genom fönstret, för han har lärt sig att ickemuslimska kvinnor inte är värda att respekteras) och nej…jag bor inte på Rosengård…

 13. Precis sådär beskrivs Södertälje med jämna mellanrum, med skillnaden att våra invandrare är kristna.

  Och om smärtgränsen i Malmö är nådd kan du kanske tänka dig hur det är här. Södertälje är en betydligt mindre stad än Malmö, och tar emot fler invandrare.

 14. Jo, jag k a n såklart tänka mig det…men jag vill inte… *S*
  Här är illa nog!
  Och det var inte så mycket en beskrivning, som en bild ur vardagen.

  Jag har, bokstavligt talat, tappat räkningen, på hur många ”attentat” son och hans vänner har varit utsatta för…när de t.e.x. haft djärvheten att knata sig ner till livsmedelaffären eller givit sig ut på liknande vådligheter…

 15. Du gör helt rätt och är inte ensam om att tycka att den här staden håller på och förfalla helt. Jag lär göra likadant inom en snar framtid.

Kommentarer inaktiverade.