Ett par skyltar

Idag tog vi en tripp till Nynäshamn, som Drottningen redan berättat. Det skulle ju vara så fint där. Det var det inte. Inte så det störde.

Vi bevittnade en krock. Förvisso en ytterst mesig krock utan skador på vare sig människor eller material, men ändock en krock. Det gick till som så att jag skulle klämma in bilen i en ledig parkeringsruta samtidigt som gubben i bilen bredvid skulle backa ut. Det var rätt smalt och snålt om svängrum varför jag fick backa tillbaka för att komma i rätt vinkel. Då upptäckte vi att en bil i den andra parkeringsraden också var på väg att börja backa. Lite för kaotiskt för min smak, så jag backade åt helvete därifrån och satte mig att vänta på att de skulle krångla sig därifrån så jag fick parkera i lugn och ro.

Det lustiga är att jag faktiskt sa till Drottningen: ”Jag ställer mig här sålänge så får de backa på varandra”. För det var precis vad de gjorde. Trots att jag hängde mig på tutan som varning när jag insåg att ingen av dem tittade sig över axeln och var medveten om den andras existens.

Nåja. Det uppstod som sagt inga skador, och hade det gjort det så finns det ett ”sjukhus” i Nynäshamn. Det var skyltat dit från infarten till parkeringen så de hade nog kunnat halta dit för att bli ”omplåstrade” eller ”omhändertagna” på annat sätt.

I helgen var jag till Mariefred med Besökaren och Älvan, och då fick vi (förutom ett oväntat ansikte vid nån medeltidstjofräs) också syn på den här skylten:

Hur menar de? Kränger de morötter och tofflor, selleri och fotbollsskor? Eller säljer de hälsokostskor? I dessa särskivningstider kan man inte vara säker på nånting. Intressant kombination hur som helst.


Andra bloggar om: , ,

5 reaktioner på ”Ett par skyltar

  1. ”Sjukhus” är väl en bra sammanfattning på vården nuförtiden.

  2. Mariefred är en charmig stad. :) Riddarspelen med tillbehör är också charmigt. Nynäshamn är långt ifrån charmigt. Vården också. :P

  3. ”Hälsokost och skor.”

    Vad säger du om den här, nu insomnade affären, som fanns här i Luleå under mångar år:
    El- och väskhörnan.

Kommentarer inaktiverade.