Gone home punkt se

För många år sen startade jag ett mailkonto på dåvarande home.se. Då var det en rätt bra tjänst med tillförlitlig epostleverans, gott om utrymme och tillät stora bifogade filer. Det var då det.

Sen har resten av världen ikapp och förbi. Jämfört med exempelvis gmail har inte home.se något att hämta, och när jag dessutom har en egen domän har jag även därigenom en adress för mitt bloggalias, och en mer officiell dito via gmail. Det räcker. Home-kontot har fått hänga kvar för att jag får ett och annat mail regelbundet på den adressen och jag har inte orkat, eller haft intresse, att göra nåt åt det. Tills nu.

Det började för några dagar sen. Mitt mailprogram meddelade att det fanns post men när jag försökte hämta hem mina brev avkrävdes jag plötsligt lösenord. Jag knappade in mitt lösenord som en duktig pojke, men se det dög inte! Provade alla tänkbara varianter av alla lösenord jag någonsin använt, till ingen nytta.

Nå, mailen som kommer in på den adressen är inte viktiga ändå så jag brydde mig inte så mycket Dock provade jag nu på laptopen istället – jag trodde ju liksom att det blivit nåt knas med mailprogrammet i den stationära. Laptopen begär inte ens lösenord – den bara tuggar i en knapp evighet och låter sen meddela att ”ett fel uppstått, servern svarade”. Jo, det står faktiskt så. Jag trodde att svara var just vad servern skulle göra. Men det kanske är som i tennis; en servar och den andra returnerar.

Så jag surnade till och loggade in för första gången på många år för att konfigurera kontot, alternativt fimpa det. Och vad möts jag av? Spray! Japp. Home.se är gone.se och ersatt av Spray. Varför har inte jag som kund fått ett meddelande om att Spray tagit över styret? (Det kanske har skickats ett sånt, bara det att jag inte kunnat ta emot det.)

Nu vet jag definitivt att jag vill fimpa kontot, så jag börjar febrilt leta efter fimpa-knappen. Nån sådan finns förstås inte. Ilsken klickar jag på en support-knapp istället och börjar författa en ”fråga” som går ut på att jag vill terminera mitt konto med omedelbar verkan eftersom jag är en missnöjd kund. Grejen är den att supportrutan öppnas i ett nytt, litet fönster som inte går att maximera och därför måste man tabba sig fram, lite på chans, för att komma till en ”skicka”-knapp. Jag lyckas ta mig vidare.

Då måste jag uppge uppgifter som redan finns i deras databas. Nämligen mitt namn, med mera. Gnisslar tänder och fyller i. Jag uppger också en adress där jag vill ha svar. Klickar slutligen på ”slutför”.

Nu blir det riktigt roligt, för min förfrågan kan inte tas emot. Ett fel saknas, eller nåt. Vänligen backa och ändra det ospecificerade felet. Det är ju bara det att jag kan inte backa för jag har bara ett litet jävla fönster som inte går att maximera och som saknar verktygsfält era dumma jävlar!

Lyckas backa till tidigare sidor i formuläret med backspace. Allt är ifyllt. Provar att slutföra igen. Nu får jag istället inte slutföra för att emailadressen jag angivit (dit jag vill ha eventuella svar) redan finns i deras system. Jaha, och? Så varje gång man vill supporten nåt måste man regga en ny epostadress? Vaffan!? Försöker klicka på nåt, minns inte vad längre, och gör ytterligare ett försök att slutföra min förfrågan hos supporten. Nu får jag svaret att min nyregistrering av konto inte kan fullföljas. Jag har för fan inte försökt nyregistrera ett konto. Driver de med mig? Hallicunerar jag?

Och nu, när jag satt mig för att skriva om hur idiotiskt home/spray är så klickade jag ytterligare en gång på ”hämta” i epostprogrammet, för att få upp det där felmeddelandet jag skrev om tidigare. Vad händer? Jo, plötsligt rasslar det in en massa post. Jag förstår ingenting. Uppkäftiga jävla tjänst.

Hur kan en tjänst fungera så dåligt? Och varför ska det vara så svårt att sluta vara kund?


Andra bloggar om: , , , , ,

9 reaktioner på ”Gone home punkt se

 1. Jag var på väg att säga ”man får vad man betalar för”, men sedan slog det mig att gmail ju är gratis. Så jag håller nog tyst.

 2. Dåligt att inte informera om uppköp. Men iallafall dog sprays mailservers förra veckan, och alla var utan inkommande mail ett par dagar. Vi kunde skicka, men inget mer. Nu har mailen börjat komma in, men det tar lite tid för dem för det är tydligen väldigt mycket mail på kö. :) Personligen använder jag bara sprays gratismail till just inlägg, gästböcker etc på Internet och har gjort det sedan… ja sedan spray var bra i slutet på 90-talet. :D Som seriös, och fast fungerande mail, kan man _inte_ ha dem. ;)

 3. Varför så svårt att vara kund, frågar du dig. Jamen, har du inte insett att detta som vi tror är jordelivet egentligen är skärselden.

 4. Neny: Uppköpet kan såvitt jag vet ha skett för flera år sen. Jag har ingen aning eftersom jag aldrig loggar in på webmailen.

  Tant: Jag frågade mig vara det ska vara så svårt att sluta vara kund. Det verkar lättare att hoppa av Livets Ord. :)

 5. Hm, hoppas att du inte blir sur för att jag garvade lite… Jag har också tröttnat på Spray (vilka köpte upp Tripod där jag hade mina sidor tidigare).

  Vad händer om du bara låter bli att använda ditt oönskade e-postkonto? Det värsta är väl bara att spray slösar serverutrymme?

 6. Peter: Jo det är ju så sant. Fast risken är ju att jag har lämnat ut den adressen till någon. Om jag fimpar kontot borde ett mail som skickas ditt studsa tillbaka. Det gör det inte om kontot ligger kvar och slaskar.

 7. Spray är för roliga. Det funkar sällan att hämta mejlen därifrån. Dessutom förr i tiden, skapade jag en hemsida via spray/tripod. När jag väl hade lagt ut den och mejlat runt släkten (det var mest släktbilder o liknande), då säger de att jag inte har tillräckligt med besökare på sidan. (Det står ingenstans att jag var tvungen att ha ett visst antal.) Eftersom den ska släckas ner för att jag har för få besökare, flyttar jag allt till annan adress. Får sedan meddelande att sidan är borta pga för få antal besökare. Fine, det är ju lugnt, tror jag. Ett år senare får jag ett mejl från spray, där står att många har sökt på min sida och de undrar om jag inte vill aktivera den igen… Hur tänker dom? Var det inte för få besökare jag hade innan?
  Dumma spray.

 8. Lysande! Jag aktar mig medvetet för Spray, jag har hört så mycket skit om dem, och så går de och köper en tjänst som jag använder och gör mig till kund likförbannat.

Kommentarer inaktiverade.