Förlåt – förklaring

Förlåt mitt tokpingande, ni som bevakar via nyligen.se (det kanske påverkar feed-läsare också, jag vet inte). Det finns en förklaring.

Jag upptäckte just att mina inlägg inte fångades upp av knuff.se, bloggar.se med mera och då måste jag ju ta reda på varför. Jag läste mig själv i min feed-läsare och allt såg ut som det ska. Tills jag klickade på en av mina länkar och kom till en blank sida. Så ska det ju inte vara. Men varför?

Jag tittade närmare på länkarna (de var likadana allihop) och de pekade av nån oförklarlig anledning mot wp-admin - plugins - feed statistics. Och då slog det mig: Jag installerade nyligen en plugin som heter just ”feed statistics” som påstår att den ska kunna analysera hur många som läser i en feed reader. Hittills har den inte berättat ett skit för mig, men däremot pajat mitt atomflöde. Tack för det. Bort med den.

Och det är fullt möjligt att det egentligen är en bra plugin som bara behöver konfigureras lite, eller inte är kompatibel med mina övriga inställningar. Det skiter jag högaktningsfullt i. Nu är den avaktiverad och nu fungerar saker som det ska igen.

Så nu vet ni.


Andra bloggar om: , , , , ,

8 reaktioner på ”Förlåt – förklaring

 1. Meh, var det den!? Jag har haft liknande problem med min RSS men jag avinstallerade ”feed statistics” då jag insåg att den proppar mig med falsk information. Samtidigt ändrade jag lite i koden för bloggtemat och tog bort ytterligare lite plugins. Sen funkade flödet som de ska, men jag förstod aldrig var felet låg hehe. Nu vet jag :)

 2. Tack Josh. Nu blev min fredag fullständigt obegriplig. Du måste skriva på svenska för att jag ska begripa åtminstone lite.

 3. Mickey: Den var det.

  Lotta: Om du inte förstod vad jag pratade om hade du antagligen inget problem av det heller och behöver således inte bry dig. :)

 4. Hej, kan du berätta för en som inte vet, vad är skillnaden mellan RSS- och atomflöde ? Har inte riktigt greppat det där.

 5. Tyvärr Eska, jag kan inte ge dig nåt bra svar på den frågan eftersom jag inte är säker själv.

 6. EsKa: RSS och Atom är två olika format – innehåller ungefär samma information, men strukturerar den på lite olika sätt. En direkt jämförelse, inkl. konkreta exempel, hittar du t.ex här: http://intertwingly.net/wiki/pie/Rss20AndAtom10Compared

  Atom är, efter vad jag förstår, bättre (=tydligare) specificerad och därmed ett säkrare format att använda – alltså, att välja Atom i stället för RSS torde öka chansen att informationen blir korrekt tolkad av mottagaren.

  Atom har också en egen RFC: http://www.ietf.org/rfc/rfc4287.txt

Kommentarer inaktiverade.