Lilla fula bilens dag

Vi tog en tripp till Borlänge igår, Drottningen och jag. Vi resonerade som så att om vi på allvar överväger att flytta till Dalarna, och det gör vi, så kan det vara en god idé att känna sig för lite i omgivningarna.

Det första som slog mig i Borlänge var tystnaden och lugnet. Trots att det dundrade runt grävmaskiner och annat i centrum så var det tyst och lugnt i jämförelse med Södertälje och Stockholm. Folk springer inte, knuffas inte och skriker inte. Bara en sån sak.

Vi insåg också ganska snabbt att Borlänges centrum kanske inte gör sig för shopping, men det skulle senare visa sig att Kupolen klarar av de flesta behov i den vägen. Och även Kupolen är förresten en tyst och lugn galleria, trots att den i shoppingväg har allt en genomsnittlig Stockholmsgalleria kan erbjuda. Borlänges centrum har däremot gott om restauranger. Vi valde att inta lunchbuffé på ett dalaindiskt hak. Mest för att det stod dalaindiskt, eller nåt sånt, på skylten.

I vad jag antar är centrums utkant finns en pizzeria Maxim, en maximkiosk och en maximgrill. Det visade sig ligga på ett maximtorg, vilket förklarar en del, och längre bort finns också en maximteater. Men vem fan är Maxim?

Senare mötte deep.ed upp för fika på Almas. Vid det laget hade det kyliga och molniga vädret övergått till strålande sol och värme och vi satt på uteserveringen och pratade tills fiket stängde. Han hade saker att göra, och vi skulle vidare.

Första stopp blev Kupolen, som nämnts innan. Vi hade funderingar på att röra oss mot Leksand, men avstod. Vi hade också funderingar på att åka till Dala-Floda och glo på en hängbro för att sen åka över Ludvika och Västerås hem, men vi valde bort det alternativet också. Dels för att det kändes som en lång väg hem, och dels för att det skulle kännas fånigt att åka förbi dels Kristina i Ludvika och dels en gammal klasskamrat i Ramnäs när vi inte hade för avsikt att stanna till. Så vi valde alternativ tre och åkte till Falun för att se oss om lite och dundrade sen genom skogarna till Hedemora innan vi vände hemåt. Innan Hedemora hittade vi en hederlig gammal väg ner till en badplats (vägen bestod av vad som med lite fantasi kunde antas vara hjulspår) och väl nere vid vattnet såg jag svensk natur när den är som bäst: Nämligen svensk natur i form av en spegelblank sjö omgiven av skog. Jag förstod plötsligt tyskarnas beundran.

Det märkligaste med gårdagen var dock att vi hela vägen från Sala till Borlänge mötte små fula bilar. Närmare bestämt gamla Citroëner. Först och främst fascinerades jag av att det finns så många oskrotade. Sen fascinerades jag av att det finns så många som äger en. Slutligen undrade jag vart de var på väg. Cruising har man ju sett. Det är när folk åker runt i stora fula amerikanare och spelar rockabilly, och en och annan tjugoårig Volvoraggare med keps dunkar Scooter i sin sänkta 740. Stora fula bilens dag helt enkelt. Citroënerna måste ha varit på väg till sin egen motsvarighet; lilla fula bilens dag. Men var? Bilentusiaster brukar inte sällan sammanstråla i Västerås har jag fått för mig, men inte skulle väl sittåträngerna dit? Västerås är raggarnas hemvist – sittoträngerna skulle bli överkörda, bokstavligen. Så vart skulle de?

Förklaringen hittade jag med ett par sökningar på Google. Tydligen var de på väg hem, efter att ha varit på en träff i just Borlänge.

Såna här var det gott om på vägarna.

Såna här var det inte fullt lika gott om. Det är dock en av de första bilderna som kommer upp vid en google bildsökning på citroen och kommer från en skojig site som heter logo hallucination.

På det stora hela gav gårdagen en del positiva svar. Nu vet jag att jag vill flytta.


Andra bloggar om: , , , , intressant?

23 reaktioner på ”Lilla fula bilens dag

 1. Hm… undrar vad de har med Citroën att göra? Det är ju inte Citroën utan Honda som har en bilmodell som heter Fitta.

 2. Nyn: Inte hela tiden, men ibland. Fullt så pryd är du väl ändå inte? ;)

  Besökaren: Ha-ha. :P

 3. Finns det en PLATS som heter Citroen. Eller det var inte dit du menade? Såg ju annars trevligt ut. Om man är lagd åt det hållet får väl tilläggas.

 4. Lotta: Om man gör en bildsökning på ”citroen” så är det där ett av de första resultaten. Om du klickar på citroen-länken så får du upp samma sökresultat som jag fick. Såvitt jag vet finns det ingen plats som heter Citroën – däremot är det nån på logo hallucinations som tycker att det där ser ut som Citroëns logo.

  Carina: Det är förstås något vi måste ta med i beräkningarna. Mutor vägs också in. ;)

 5. Annars kunde du ju läst min blogg: länk ;)
  Du och Blogge måste börja varna med NSFW (not safe for work respektive Not Safe For Prying Wife) :D

 6. Någon på Citroens marknadsavdelning har gjort sig förtjänt av en rejäl bonus! För övrigt så tog det ett tag innan jag läste namnet på fiket Almas utan ett ‘D’. *temporär lidsexy*

  Nu ska jag ut och köpa franskt… (Café au lait)

 7. Deep.ed: Jag vet inte hur jag missade att du skrivit om sittoträngerna. För övrigt ska man jobba på jobbet, inte läsa bloggar. ;) I förlängningen undrar jag också: Vore det ok om man la ut nån sorts body art, som t ex när nån fotograf fotar tusentals nakenfisar i en hög? Och vad är skillnaden, förutom antalet? ;)

 8. Det var ju trevligt att ni var så hänsynsfulla och lät bli att passera här då. Så jag slapp skälla på er för att ni inte hälsade på menar jag! :)
  Flyttar ni till Dalarna lär ni inte slippa undan i alla fall.
  Synd att ni missade Dala-Floda bara, för det är tamejtusan en av de vackraste platserna i Dalarna. Dalarnas Lustgård som det kallas. Och hängbron är cool. Om ni vill åka dit på retreat kan ni få låna en liten stuga utan vatten och el alldeles gratis. Torrdass och vedspis finnes. Där pratar vi lugn och ro och tystnad….(utom när tåget på Västerdalsbanan går förbi)

 9. [Comment ID #24397 Will Be Quoted Here]

  Oroa dig inte, Borlänge fick inte mig på fall iaf. Dessutom så kan den där tutten de har rivas och asfalteras, för maken till urusel shoppning får man leta efter.

 10. Försiktig fråga:
  vad tycker Drottningen om de bilder som ibland publiceras på denna blogg, som logo-hallucianationen till detta inlägg?

 11. Kristina: Låter trevligt. Då ska jag definitivt se till att besöka Dala-Floda.

  Z: Du får fråga henne.

 12. Kristina och DeepEd
  Jag ställde en enkel fråga.
  Jag var inte nyfiken på om hur jag ‘är’, pk-ig, fjantig, osv (att vara kristen är för övrigt inte särskilt politiskt korrekt idag, DeepEd)
  I alla mänskliga relationer finns en viss grad av hänsyn som man tar gentemot varandra. Visst är det ett fritt och demokratiskt land vi lever i, tack och lov. Men precis som att Josh har yttrandefrihet i Sverige, så har väl hans nära och kära också detta.

  Och jag har nu förstått att Drottningen inte anser sig ha med saken att göra. Hänsyn i deras fall har tydligen med att inte lägga sig i vad den andra publicerar att göra.
  Det var allt jag ville veta.

 13. Z: ”Hänsyn i deras fall har tydligen med att inte lägga sig i vad den andra publicerar att göra.”

  Jag tycker snarare att det handlar om att behandla varandra som vuxna. Lika lite som jag har rätt att tala om hur länge han får vara ute, vem han får leka med osv har jag rätt att lägga mig i det han skriver eller bilder han publicerar.

  På samma sätt så kan inte Josh tala om för mig vad jag får och inte får göra. Jag är myndig oh gör som jag vill. Ville någon av oss ha en väluppfostrad hund så hade det smartaste varit att köpa just en sån ;)

 14. [Comment ID #24622 Will Be Quoted Here]

  man kunde ju förstås tycka att för 6000 spänn kunde man få en katt som kom när man ropade ibland för att man vill och inte för att han vill. Varför betalar man för att bli ignorerad egentligen? Borde vi ha köpt en dum hund istället?

 15. För övrigt insåg jag att Z använder samma argumentation som hos mig när det gäller prostitution. Kan det vara så att Z också skriver med mailadressen spelmansvagensnabelagmailpunktcom?

Kommentarer inaktiverade.