Skip to content

Och nu till något viktigare

För ikväll börjar Elitserien i ishockey. Jo, jag vet att det var några korpgäng igång igår, som nån slags uppvärmning för publiken, men Brynäs går inte på is förrän ikväll.

Det känns som att årets serie kan bli väldigt jämn. Jag ser det som att vi har hela sju topplag i år; Frölunda, HV71, Färjestad, Linköping, Modo, Timrå och Brynäs. Det är ett intressant gäng Boork har fått ihop. Det har varit mycket skriverier om Pavel Brendl. Själv tror jag att Daniel Widing kan få sitt stora genombrott i vinter nu när han äntligen får spela en hel säsong med laget. Det ska också bli intressant att se hur unga förmågor som Richard Gynge och Alexander Sundström klarar steget till Elitserien.

Och så har man värvat en finsk gris med det fantastiska namnet Markus Kankaanperä. Om det är något Brynäs har saknat så är det en skogshuggare som håller rent framför mål, som kan gå in och köra över motståndare när så behövs och som kan försvara sina kamrater. En elak jävel, kort och gott. De tidigare försöken att värva en sån spelare har inte slagit väl ut – för ett par år sedan värvade man backbjässarna Jesper Björck och Mikko Kuparinen slog inte väl ut. De var för orörliga och, ärligt talat, för korkade när det kom till spelförståelse. Björck var ofta ute och seglade och Kuparinen satt visserligen utvisad för jämnan – som förväntat – men för hakningar och fasthållningar på grund av att han var för orörlig. Inte för diverse smällar som kunde sätta honom i respekt hos motståndarna.

Om Kankaanperä sägs att han är förvånansvärt skridskoskicklig för sin storlek, och det bådar ju gott. Det sägs att man inte vinner några matcher i utvisningsbåset, och det är förvisso sant, men man vinner inga matcher på att vara artig heller.

Försäsongen har varit så bra från Brynäs sida att det är svårt att inte bli hoppfull. Nej, mästare koras inte på försäsongen och man ska inte dra för stora växlar av träningsmatcher. Men ändå – alla spelare har presterat, och det bådar gott. Och så har vi förstås evigt unge Tommy Sjödin.

Tips då? Ja, jag har plockat ut sju topplag, men kan inte placera dem inbördes. Det jag såg av Frölunda och HV igår sa något om vilket tempo lagen är kapabla att spela i men också något om deras försvarsspel. Nej, jag kan inte placera De Sju. Åttonde slutspelsplatsen går till Södertälje, främst jagade av Skellefteå och Mora. Luleå och Djurgården kvalar i vår. Det blir en deppig säsong i ett radhus i HuddingeHon är djurgårdare, han är luleåit. Men de har så mycket ändå; fina macar och ännu finare ungar till exempel – kan man åtminstone få ett SM-guld?

Tommy Sjödin?


Andra bloggar om: , ,

Published inSport

22 Comments

 1. Men AIK då, är inte de med iår heller?

 2. Lasse: Nej, däremot fick Aik storstryk (7-3?) av leksand för ett par dagar sen i allsvenskan. Tror inte du ska satsa dina slantar på att de hoppar upp i år heller =P

 3. Drottningen: Men de har ju haft guldhjälmar förr. Varför fortsätta mobba dem bara för att de inte kan spela?

 4. Gör jag väl inte? Jag bara upplyste dig om resultatet, jag tog för givet att du inte kände till det eftersom du trodde att de spelade i elitserien ;)

 5. Vi bor INTE i Huddinge. Vi bor i Stockholm. Visst, vi kan kasta kottar på Huddinge. Så nära bor vi Huddinge. Men nära Huddinge är inte Huddinge. Det är bara nära. Nära får man inget skjut.

 6. Ähh, vaddå Elitserien. Leksand spelar ju i Allsvenskan. :)

 7. Drottningen: Ber om ursäkt, jag menade givetvis inte att du mobbar dem. Jag tänkte mer på hela hockey sverige.
  För att vara riktig ärlig hejade jag officiellt på AIK för att reta min far som är uppfödd i Gävle. Under en viss period i livet kan det vara ganska svårt att inte revoltera på något sätt.
  Egentligen måste jag nog räkna mig som Brynässupporter. Passiv sådan dock efter som jag är lika intresserad av sport i allmänhet som fotsvamp.

 8. Jag anade att det var något sånt eftersom jag aldrig har träffat en Aikare som borde få gå lös över huvud taget *duckar*

  (fast jag skojar inte alltså, en förbluffande majoritet av alla idioter jag har träffat på håller på Aik. Slump? Tveksamt;)

 9. Det började bra!

  Tips utan att direkt tänka efter: 1. HV71 2. MoDo 3. Färjestad 4. Brynäs 5. Linköping 6. Frölunda 7. Timrå 8. Luleå 9. Djurgården 10. Mora 11. Skellefteå 12. Södertälje

  Vilket då ger följande slutspel. HV väljer Luleå (seger HV), MoDo väljer Timrå (seger MoDo) Färjestad väljer Linköping (seger FBK) och äntligen dominerar Brynäs mot VF. Semifinaler: HV-Brynäs 3-4 i matcher MoDo-Färjestad 2-4 i matcher.

  Final FBK-Brynäs 2-4 i matcher. Dags igen. Fan, 1999 var längesedan nu!

 10. Suck…sport…
  O bleka död, hvar är din udd.

 11. Carina: Jag kanske inte menade er? Jag kanske menade mina andra kompisar där hon är djurgårdare och han luleit, som också har fina macar och ungar, men som bor i Huddinge? Var inte så egocentrisk och tro att hela världen kretsar kring dig. ;)

  Studiomannen: Mycket önsketänkande där va? Men ja, det började bra. Kul att Spets fick plocka poäng. Jag har haft ett gott öga till pöjken hela tiden men många gånger har det sett ut som att han har för mycket energi och för lite teknik och tanke. Som att både spelet och han själv går för fort för honom så att säga. Nu såg det dock ut som att han har vuxit in i elitseriekostymen. Kul! Domarnivån var dock ett skämt. Vid mer än ett tillfälle såg alla spelare på isen ut som frågetecken.

  Nina: Suck… sporthatare… :P

 12. Djurgården spelade faktiskt rätt bra i går. Bremberg var grym.
  Men det blir Modo som tar hem det även denna säsong. Och bra är väl det.

 13. Ahhhh…du menade de DÄR människorna. Malgot och Molgan hette de visst?

 14. Novus: Bremberg är ofta grym. Om Djurgården hade ett par spelare till så skulle de vara riktigt farliga.

  Carina: Precis de ja.

 15. Josh.Jäpp…ända in i märgen… :D

 16. Din sympatifaktor ökade ännu mer när Brynässupportern tittade fram! Synd på N. Bäckström bara… Fotboll då, Josh?

 17. För helvete… 9-1…

  …har blivit religiös.

 18. Jocke Jocke

  Hur är det med leendet numera? Såg Brynäs igårkväll och tyckte nog att det såg rätt bra ut, men sju raka torsk är symptom på att det kanske ligger något i det Sjödin sa till mig när vi träffades sist.

 19. Leendet har stelnat till en grimas. Jag är orolig och frustrerad, men jag tror att det reder upp sig. Det här laget har gått igenom kriser bägge de föregående säsongerna och Boorken har gått igenom fler än så. De gjorde en jävligt bra match senast men fick inte till det. Så är det ofta när man har uppförsbacke och självförtroendet fått sig en törn.

  Vad sa Sjödin?

 20. Jocke Jocke

  För att sammanfatta samtalen så kan man säga att han var åtminstonde då, skeptisk till Boork som ledare. När jag frågade hur det skulle bli i framtiden då han (Sjödin) faktiskt ju skulle bli Boorks chef, svarade han ”Vi får väl se om han är kvar då”

  Mitt intryck (som såklart kan vara fel) är iallafall att det var om inte kallt iallafall högst fisljummen relation mellan de två. Sån stämning kan vara förödande med tanke på att Sjödin är lagkapten och säkert har sin falang av spelare med sig i sina tankar.

  För mer info eller vidare utbyte av funderingar kan du maila mig.

 21. Jocke Jocke

  Blev ju som jag trodde då till sist. Man måste som tränare ha spelargruppen med sig. Om inte alla, så åtminstonde kärnan.

  Lycka till med vad du nu ska göra Boork.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: