Skip to content

Vingar är på väg ut

Bindor med vingar framhålls som ett under av innovativitet. Lägg lite tejp över troskanten så sitter den fast – ge snubben ett pris.

Men nu är det ju så att tejp fäster dåligt i tyg, något som trosor ofta är gjorda av. Jag har givetvis ingen personlig erfarenhet av problemet utan går på hörsägen, och rykten gör gällande att de där vingarna hellre fastnar i låren än i trosorna, och därmed får man en rakt motsatt effekt.

Det påstås att Red Bull ger dig vingar, men är det någon som har fått några? Ärligt talat, det där med vingar tycks bara vara en marknadsföringsgrej. Ett modeord. Släng på vingar så säljer det.

Därför tycker jag att det är dags att överge vingarna och gå vidare till något som faktiskt fungerar: Hängslen. Bindor med hängslen, kom ihåg var ni läste det först. Det låter kanske inte lika häftigt som vingar, men jag lovar att det är mer effektivt. Inte så diskret kanske, men varför inte göra en grej av det istället? Bär hängslena väl synliga, gärna i någon gräll färg, var stolta över er menstruation! Girl power! Att visa hängslet på stringtrosorna verkar ju inte vara något problem.

Borat var före sin tid.

Och beträffande Red Bull så låter det kanske inte lika häftigt med ”ger dig hängslen”, men å andra sidan; tänk er mygg med hängslen istället för vingar! Vore inte det en perfekt värld så säg. Flygplan med hängslen lär inte få problem med landningsställen. Hängslen är framtiden.


Andra bloggar om: , , ,

Published inKåseri

14 Comments

 1. drf drf

  Briljant, helt enkelt briljant. En applåd för den kommande hängselrevolutionen! :D

  drf’s last blog post..Dyrbara tårar

 2. Peter Harold Peter Harold

  Hm, som historiskt intresserad funderar jag lite lätt på hur man klarade sig utan bindor förr i tiden? Jag har bläddrar genom en uppsättning Helsingfors Dagblad (svenskspråkig) från 1880-talet, och jag hittade inte en enda smajlande 20-åring med racket som berättade att hennes lycka med den fina intimhygienprodukten…

  Gick de bara omkring och droppade, eller…?

 3. Peter: Det var så man hittade hem igen, innan GPS uppfanns.

  CarroN: Jag tror att för att det ska bli en storsäljare måste någon komma på ett lite trevligare namn. Menskopp är helt enkelt ett gräsligt ord.

 4. CarroN CarroN

  äh, just takes some getting used to! :)

 5. Harry Harry

  Riktigt långt tillbaka, 1800-talet ungefär, gick kvinnorna i kjol men utan trosor. Då kunde man på vintern se blodspår efter menstruerande kvinnor i snön. Hörsägen, men ändå. Det där med hängslen kanske kunde modifieras så de fästes i byxlinningen och inte ända upp kring axlarna?

 6. nef nef

  Äh! Vingar äger. Så länge man inte använder trosor av syntetmaterial så fäster de finemang. Annars så är tricket att fästa vingarna i varandra, lite så där omlott. :)

  Mossa, lav och fårull var väl annars ett av de första skydden. Följt av tyg i flera lager som senare ersattes av små virkade fodral som fylldes med fetvadd. Fodralen tvättades och återanvändes.

  I övrigt så är det där med hängslen redan använt. Det fanns en gång i tiden en nätt liten gördel med en stopp fram och en bak som bindans vardera ihopknutna ände av gasväv skulle fästas i för att hålla den på plats. :D

  nef’s last blog post..Var normal – tänk normalt!

 7. Nef: men de där vingarna är ju så tunna och snor ihop sig. Och ärligt talat, jag fattar inte vad de ska göra för nytta? Extra skydd har jag hört, men det finns ju inget i vingarna?

  Jag kanske är vanskapt helt enkelt. =P

 8. Stoppduk, de kallades ”stoppduk” och de var en ganska oaptitlig historia på den tiden man tvättade två gånger om året.
  En av moderskapets väninnor var i sina tonår gäst på ett slott där inga nymodigheter användes (minns ej om det var i Frankrike eller här i landet) och där traditionerna hölls högt i ära.

  Hon blev under sitt besök ”presenterad” för den tunna där samtliga av de (många) kvinnliga familjemedlemmarnas begagnade stoppdukar förvarades, i väntan på den (halv)årliga tvätten.
  Hon glömde det aldrig…

  Hängslena (gördeln) har redan haft sin storhetstid, ja, trist men sant.

  Är det ingen av herr(dam?)skapet som har hört talas om tamponger?
  Då slipper man ju slåss med illasinnade och ickefungerande vingar.

  Nina’s last blog post..Konsert igen. (Joystick 2.0)

 9. tamponger ja.. som ska petas upp och antingen släpper igenom allt eller som suger torrare än sahara..men jo, det är ett alternativ ;)

 10. Nina: Eller så är det jag som inte har koll. Det kan faktiskt vara så, eftersom jag har en far som haft ett yrke där han samlat på sig diverse gratisprodukter så jag har inte behövt köpa särskilt mycket alls. Gratis är trevligt.

 11. Drottningen.Ja, då har du ju haft skäl att inte kolla runt en massa.Gratis är absolut mycket trevligt. :-)

  Nina’s last blog post..Konsert igen. (Joystick 2.0)

 12. Den stora frågan är vad Mikael Rickfors egentligen avsåg med att han skulle ”köpa vingar för pengarna”? Känns som att hans rena mjölpåse kanske har en del intressant arbetsmaterial för en person med skitiga nävar… ;)

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: