Skip to content

Knuffar lite

Jag har varit väldigt off i några dagar nu, som ni säkert har märkt eftersom jag inte har skrivit något. Men jag har inte läst just något heller. Google Reader är tjyvtjockt och jag väljer bort en del för att rensa.

Något som dock inte ska väljas bort är Isabella som uppmanar oss att lyssna till tystnaden.

Lyssna på tystnaden! Tystnaden från alla de som i vanliga fall säger att de står på de svagas sida. Tystnaden från feminister och kvinnogrupper som annars så snabbt kan skicka ut pressmeddelanden.

Lyssna på vad ECPATs ordförande Thomas Bodström INTE sa i TV4s Nyhetsmorgon. Han sa inte ett ord om att två flickors liv förstördes för att de utsatts för sexuella övergrepp. Han sa inte ett ord om att en flicka som inte ens hade utvecklat några bröst utnyttjades som barnprostituerad i Stockholm för 31 år sedan. Han pratade bara om förtal och avslöja hur lite han egentligen bryr sig om barn som far illa. Han backar upp sina politiska kollegor istället.

Det blir allt tydligare att omsorgen om de utsatta bara är ett alibi.


Andra bloggar om: ,

Published inNotiserSamhälle
%d bloggare gillar detta: