Skip to content

Andra skriver

Ibland händer det att andra skriver saker bättre än jag hade kunnat göra det. Jo, det är faktiskt sant. Här är några intressanta och/eller välformulerade texter som bör läsas.

Inte ens en bra advokat

Socialdemokraten Peter Karlberg sågar Bodström.

Jag hade en gång tänkt att rekommendera Bodström att ägna sig åt något han är bra på men måste tyvärr konstatera – efter att mestadels i Aftonbladet – följt hans framfart som målsägarbiträde – att jag inte vet vad det är.

Svenska universitet lyder kristen organisation!

Oscar Swartz om hur Sveriges Universitetsnätverk SUNET stänger in sig. Smart. Riksdagens tjänstemän ska inte få se verkligheten och inte våra studenter heller. Politikerna har för länge sedan stoppat huvudet i sanden, och en stor del av medel-Svensson också. Det finns massor av strutsrövar att gå runt och sparka på därute.

I stort sett finns inget av det man säger sig vilja stoppa. Hela filtret är en marknadsföringsgrej från den kristna organisationen ECPAT för att kunna säga att man varje dag stoppar 30.000 försök från ”pedofiler” att komma åt ”barnporr” på nätet. Det gör man inte. Det hela är en scam för att lura av godhjärtade företagare och mini-Silvior bidrag.

Jamen det var då helvete!! Att kloka människor inte ser igenom bluffen. Ett universitetsnät som filtrerar på det okritiska viset förtjänar inte att betjäna lärdomsanstalter. Bort!

Sluta hyckla Marklund, du ser inte skogen för alla trän

Marcus Fridholm tvålar till Liza Marklunds resonerande kring upphovsrätt och pirater.

Sen finns åtminstone två ironier inbakade i dina reflektioner. Den ena att du troligen fått betalt för precis det jag sitter här och kommenterar, och som jag inte betalt en krona för att läsa (borsett från dator, nät och annat junk jag använder ändå). Den andra är att du är en del av Piratförlaget, som om jag inte minns fel startades som en reaktion på att så stor del av bokintäkterna födde en lång rad mellanhänder snarare än författarna. Det är ju precis sådana mellanhänder som driver upphovsrättsfrågorna till överdrifter, så förstod du inte poängen med det ni gjorde?

Mental note till Barbro Hedvall: Elaka Måns är en sagofigur!
Rosetta Sten om Barbro Hedvalls mer än lovligt korkade text om… ja, vad? Jag förstår inte riktigt vad hon vill.

Barbro Hedvall skriver i DN att hon inte tycker att katter ska registreras. För det första är hela inlägget så illa skrivet att det är svårt att följa Barbros tankegång. Hon citerar T.S. Eliots “Old Possum’s Book of Practical Cats” där han skriver om det svåra med att döpa en katt. Av det kommer hon till slutledningen att en katt väl måste ha ett namn för att registreras. Hon tycks inte veta att ansvarstagande djurägare märker sina katter med en tatuering i örat och/eller ett litet chip i nacken. Det är en alldeles utomordentlig lösning.

Rosetta har dessutom modet att vara kärringen med Ström. Själv har jag inte orkat sätta mig in i vad som sagts och inte sagts av Pär Ström och om Pär Ström, men Rosettas grundläggande uppfattning (om jag inte fått det hela om bockfoten) är att arvsskuld inte är progressivt och att det inte är befogat att diskriminera män med motiveringen att kvinnor diskrimineras mer. Jag kan inte annat än instämma. Susanna Alakoskis ”artikel” adresserad Ström är för övrigt mycket märklig. Hur är det med upphovsrätten där? Såvitt jag kan se har hon skrivit en ingress.

Och sist, men definititivt inte minst:

Herr Arnesens kommunistiska penningar

Blogge utvecklar det jag inte orkade beträffande Jonas Arnesens krav på OS-bojkott. Blogge är förstås bättre rustad än jag att utveckla ämnet då mina kunskaper om Kina är högst ringa. Så mycket tycker jag mig dock förstå att det lilla jag vet om Kina förmodligen inte alls är kunskaper eftersom svensk media tycks fullt av felaktigheter när det gäller landet. Som när man skrev om byn med 31 miljoner invånare… Men jag vill än en gång understryka att min kritik gentemot Jonas Arnesens krav varken var mer eller mindre än just det jag skrev: Att han tar upp dödsstraffets oförenlighet med mänskliga rättigheter som argument. Om det är ett skäl att kräva bojkott, vilket det absolut kan vara, så hoppas jag att Arnesen protesterade lika högljutt mot tidigare USA-OS. Om inte är han en hycklare. De övriga skälen må vara hur rättfärdiga som helst, det har jag inte skrivit något om. Det har däremot Blogge.

Kan man förresten fritt välja kriterium för att neka länder att arrangera OS? Till skillnad från det fredliga Kina finns en del länder som är på en veritabel världsturné av aggressionskrig sedan andra världskrigets dagar – Korea, Vietnam, Nicaragua, Irak, Afghanistan – men som ändå ses som en fredens och demokratins högborg. Även här gäller olika måttstockar, ty när Sovjetunionen invaderade Afghanistan 1979 följde en bojkott av OS i Moskva 1980 direkt – värt att notera här är att Sverige inte deltog i bojkotten, precis som man inte deltagit i någon som helst annan OS-bojkott, medan Kina faktiskt gjorde det. Vem gjorde det moraliskt riktiga här?


Andra bloggar om: , , , , , , , , , intressant?

Published inPolitikSamhälleSociala medier

3 Comments

  1. Barbro Hedvall har ju sedan länge helt släppt ut getterna ur hagen. Jag får inte ihop vad hon skriver (rent logiskt) oftare än jag tycker att hon skriver något bra. Det tredje alternativet är att jag bara tycker att hon är reguljärt knäpp i huvudet med sina åsikter och en generellt nedlåtande ton.

    Jessika’s last blog post..Tiden för mirakel är inte över

  2. Jag vet inte om jag har reagerat över Barbros existens tidigare, men att döma av kattskriveriet verkar hon mer än lovligt dum i huvudet på ren svenska.

  3. det är inte första gången knäppgöken är ute och sjunger vad mig anbelangar. Hanne Kjöler däremot har ju blivit riktigt trevlig bitvis. NOTA BENE; bitvis. Svarar åtminstone på mejl när hon är helt ute och cyklar med faktafel.

    Jessika’s last blog post..Tiden för mirakel är inte över

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: