Skip to content

Nu har jag skitit i det lila skåpet

Jag har fått dansmaffian efter mig. Och så finns det roliga kommentarer som ni inte vill missa. Nu måste jag börja se mig över axeln så inte ett gäng i lila kostymer och kråsskjortor smyger sig på mig bakifrån.


Andra bloggar om: , ,

Published inNotiser

25 Comments

 1. Joshua Tree, bah, det där är väl inget, när jag skrev om hiphop emottog jag regelrätta dödshot!

  För övrigt hoppas jag att du bemöter min kommentar till din dansbandstext vid lämpligt tillgälle =)

 2. Jag fick samma reaktion när jag en gång frågade om den lyckliga personliga assistenten finns.

 3. *Skrattar*
  Var glad för att du inte har de politiska kvinnorganisationerna och JPA efter dig som jag har + ett antal ministrar och departemenet samt polisen och sociala myndigheter!

  Det blir oerhört känsligt om man för över resonemangen som finns kring frågor om prostitution på något annat eller om man vänder på resonemangen.

  Ditt kåseri var bara så roligt. Humor är ett sådant bra vapen!

  Isabella Lund’s last blog post..Vem passar för att jobba med sex och erotik?

 4. [Comment ID #37786 Will Be Quoted Here]

  Man skulle ju kunna tro att folk som springer runt i för stora byxor och blingbling och kör sånt där yo-tugg skulle ha lite självdistans. :)

 5. [Comment ID #37815 Will Be Quoted Here]

  Fick du något svar då?

 6. [Comment ID #37840 Will Be Quoted Here]

  Jaja, vi behöver inte tävla i vem det är mest synd om. Vi kan väl säga att du är nästan lika förföljd som jag? ;P

  Men ja, humor och satir är effektivt.

 7. hehe.. Den här biten av en kommentar va värd en guldstjärna: ”men tyvärr är satirupplägget sådant att det bygger på och förutsätter en mycket stereotyp och fördomsfull bild av dansbandsmusik.”
  testa byta ut:
  ”satirupplägget” mot ”debatten kring sexköpslagen” och
  ”dansbandsmusik” med ”prostitutionen”

  :P

 8. Linda Linda

  Ah, Obersturmführer Tanzband är ute efter dig… Sov med dina leende guldbruna ögon öppna.

 9. Nu gjorde jag ”en Ninni” tror jag:S.. förstod ni varför jag förärade kommentaren ja citerade tidigare, en guldstjärna?
  Personen bakom har plockat upp satirens HELA poäng men inte kan inte dra parallellen till ett ”aha, det är DET han vill ha sagt”.. det tyckte ja va himla kul:)

 10. Ninni: Just. Stereotypen var liksom en förutsättning för att metaforen skulle fungera.

 11. Det är fascinerande att se att det är ganska många som inte inser att det är en satir. :)

  Jag tycker det var ett utmärkt val av stereotyp för din metafor.
  När man som jag skyr dansbandsmusik som pesten så får man ju dubbelt så roligt. :)

  Peppe’s last blog post..Sjukt förslag får berättigad kritik

 12. [Comment ID #37915 Will Be Quoted Here]

  Jo, det är klart det gör. Men eftersom jag skrev om lila kostymer så…

 13. ”Heter det inte -Det blå skåpet?”

  Ho ho, det här är ju en fantastisk blogg med fantastiska kommentarer!

  Godiva’s last blog post..Dansmössen och ravekommissionen

 14. Jag vet inte riktigt om jag ska tycka att det är hysteriskt roligt, eller förfärligt skrämmande, att så pass många människor lyckades undvika att förstå att det handlade om satir (eller alternativt valde att ignorera det eftersom deras älskade livsstil utsattes för ett ”påhopp”). Ja jisses! Hur som helst tackar jag för att du uppmärksammade oss på att även läsa kommentarerna. Nu har jag klarat av dagens skratt! :-)

  Petra’s last blog post..Hoppsan – IKEA igen!

 15. Peter Harold Peter Harold

  Med tanke på mångas respons på ditt kåseri är det uppenbart att förmågan att uppfatta och förstå sarkasm/satir är begränsad bland menige man.

  För övrigt tycker jag hipp-hopp är värre än dansbandsmusik…

  *fortsätter missförstå*

 16. Fast. Om man inte är det minsta insatt i horstigmadebatten (vilket en massa människor inte är) så är det kanske inte så konstigt att många ser texten som enbart ett raljerande om dansband? Själv såg jag den som lysande just för att den slog två flugor i en smäll. Raljerandet över dansbanden var ju klockrent om man hör till dem som har en massa fördomar om dansband…
  Att du lyckades pricka in båda så fint är ju det som gör texten så lysande. Det hade inte varit hälften så kul om du använt låt säga ”hårdrockare” som exempel…

  mymlan’s last blog post..pi – den rebelliske lille pixeln – nu hos mymlan

 17. Nej, jag gillar inte dansband. Och nej, det hade inte varit hälften så kul att skriva om hårdrock.

  Jag inser givetvis att den som inte alls varit insatt inte heller ser kopplingen, men jag tycker att man borde kunna utläsa att texten är kraftigt överdriven och att jag inte menar allvar. Ändå anses jag, bland annat, ha ”skämt bort mig offentligt”. ;)

 18. Ursäkta att jag spammar nu. Men jag måste rätta till detta med länken till senaste inlägget…

  mymlan’s last blog post..liten bloggrunda

 19. [Comment ID #38553 Will Be Quoted Here]

  Japp. Jag undrade också. :)

 20. [Comment ID #38555 Will Be Quoted Here]

  Ja jösses…

  mymlan’s last blog post..liten bloggrunda

 21. Ja då, det fanns något som hette Dansbaneeländet, som senare fick stå för innebörden av moralisk panik … att använda dansband som metafor för något annat var inte så dumt.

  Samhället och dess människor behöver visst alltid en grupp eller ett fenomen för att kunna känna sig normala i sina egna ögon. Det är så viktigt att vara normal nämligen. Och att inte vara rädd för att ungdomen skall bli fördärvad är också viktigt i syfte att normen om det normala vidmakthålls även i nästa generation.

  Vi kan ju helt enkelt inte riskera att det onormala får något att säga till om. Som bla. Foucault säger om vansinnet – dess röst måste tystas … Genom att utnämna en grupp som vansinniga, onormala eller icke-önskvärda, konstituerar vi oss själva som dem som inte är vansinniga, onormala mm. Och så kan vi leva i illusionen om att tillhöra den grupp som äger sanningen.

  Monika Ringborg’s last blog post..Skäms…

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: