Skip to content

Kvällens kräkmedel

Som av en händelse råkade vi zappa in melodifestivalsuttagningskvalificeringsprövotävlingen eller något sådant på tv. Vansinnigt spännande. Tack och lov såg jag inte hela skiten, det skulle jag aldrig klara av, men sammanfattningen på slutet räckte utmärkt. Det är fullkomligt uppenbart att det är svensk musiks avskräde som deltar. Det är ett sånt kräkmedel att jag skäms över att vårt hushåll har bokförts för betalning av tv-licens.

Christer Sjögren är ett äckel. Allvarligt talat; vad ser folk hos karln? Hans låt var dessutom vedervärdig. Och efter att jag kämpat med att hålla maten nere äntrade kvällens andra vinnare Amy Diamond scenen och framförde något klämkäckt elände. Vid det laget föreslog jag att vi skulle slå sönder teven som kvällsunderhållning hellre än att titta färdigt, men blev nedröstad.

När vältrandet väl var över slutade det hela med att Christer skulle kladda på Amy och där och då insåg jag att jag med lätthet hellre skulle se att min dotter var prostituerad än att hon var med i melodifestivalen. Hon lär ju ändå aldrig få någon kund äckligare än bilhandlare Sjögren.

Över sexhundratusen röstande, tyckte jag Luuk hojtade något om. Svenska folkets engagemang i fullständigt skit upphör aldrig att förvåna mig.

Puke, Albanien. Det var nog där schlager uppstod.


Andra bloggar om: ,

Published inMedia

19 Comments

 1. Haha! Jag såg hela. Men höll mig, trots att det var svårt.
  Jag är bara så förvånad över att så mycket kan vara så dåligt!
  Hur går det till?

  Nä – skrapa ihop det bästa. Sänd ett (1) program. Låt proffs rösta. Vi ska väl inte skämma ut oss. Om vi nu överhuvudtaget skall vara med.

  Bert’s last blog post..Men alltså

 2. hey! när du skriver att du blev nedröstad så verkar det nästan som om jag gillar att titta på melodifestivalen. jag är kränkt.

 3. Lugn, lugn. :) Det är ju precis det som är grejen, ja att reta sig på bidragen alltså.
  Sen tycker jag nog att de bästa bidragen gick vidare trots allt.
  Det är bara att inse att vi aldrig kommer att vinna Eurovisionsfinalen med en bra låt.
  Exvikingen skulle nog däremot ha en chans. ;)

  Peppe’s last blog post..SF SF gamle vän…

 4. [Comment ID #39539 Will Be Quoted Here]

  Vi åt middag… det var ju inte så att det fanns så mycket att välja på just då. (ja, sport såklart då.)

 5. fast jag också håller med om att det mesta var skit så röstade jag. men till mitt försvar så var det på min gamla klasspolare Micke. Och jag tyckte han var bra. faktiskt. hatar du mig nu? ;)

  Anna’s last blog post..Snart så.

 6. Härligt att någon delar mina känslor både när det gäller dansmusik och melodischlagerfestival!Vi kanske har någon gemensam anfader som skänkt oss en särskild gen?
  Hur som helst; jag höll mig helt borta från det. TV-fri kväll, som så många andra kvällar. Och det känns befriande.

 7. Även om jag inte såg en endaste sekund av skiten så kunde jag inte sagt det hela bättre själv. :-)

 8. Bert: Nej. Skrapa ihop alla som kan tänka sig att vara med. Tänd eld på dem. Lägg ner skiten.

  Drottningen: Skyll dig själv när du tvingar mig att titta på sånt. ];)

  Peppe: Jag skiter fullständigt i om vi vinner. Jag blir förbannad över att det överhuvudtaget får uppmärksamhet. Eller får finnas. ;)

  Anna: Ja. :P

 9. karibien karibien

  Jag är imponerad! Hur lyckades du inte bara överleva, utan dessutom äta middag och behålla den nere?! Jag tvivlar på att jag lyckas sno dotterns tv varje lördagkväll i överskådlig framtid medan schlagereländet pågår, så jag behöver alla tips…

 10. Jag vet! När du blir envåldshärskare av Sverige kan du använda melodifestivalsuttagningarna som en gallringsmetod. Alla som anmäler sig får en enkel biljett till arbetslägren utanför Kiruna.

  West’s last blog post..Konstiga katter

 11. Josh: ja… vad var det, en hel kvart?

 12. Ja, det är mest skit. Jag brukar se Idol och annat för att kanske få en glimt av morgondagens stjärnor. Men igår fick jag bara en glimt av Undergången inom svensk musik. Sen får man heta Pling eller Kaboom eller vafan som helst. Amy är så koreograferad att hon antagligen måste fråga om hon får gå på toa. Christer har någon annan som tänker åt honom och igår satt denne packad på Rosita i ett skyddsrum i Blackeberg. Resten får min galla att vrida sig.

  Fredo’s last blog post..Rättvisa i moll.

 13. karibien: Jag vet faktiskt inte själv hur jag gjorde så jag kan inte ge några tips annat än att stålsätta sig.

  West: Jag har redan bokningar så det räcker till ett par tåg. :)

  Peppe: Ingen regel utan undantag. ;)

  Fredo: En bra sammanfattning tycker jag.

 14. Kom på en liknelse jag är jävligt stolt över :)

  Citerar mig själv (ungefär): Christer Sjögren är som de äckligaste bitarna i chokladasken, de som blir kvar till sist. Bara gamla kärringar med bortdomnade smaklökar gillar dem.

 15. [Comment ID #39587 Will Be Quoted Here]

  *asg* Du gör rätt i att vara stolt över den. :D

 16. Det finns ett par oskrivna lagar i mitt vardagsrum. Nr ett är nog: aldrig en sekund av Melodifestival ska besudla dessa väggar genom TV:ns bildrör! Nr två är samma för Let’s dance och Allsång på Skansen…

  Ozjeppe’s last blog post..TV4:s nya spya!

 17. Två tips för att undslippa schlagerhelvetet, stäng av teven (inte ens Sjögren kan ta sig igenom en avstängd teve, jag lovar!)och prata med varandra istället, skulle samtalsämnena tryta p.g.a. alltför utdragen programtid, dra igång stereon och släng i valfri platta som inte hotar matintaget…

  Nina’s last blog post..Tillbaka (åtminstone relativt..)

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: