Skip to content

Badhuset har svarat

Svar på mitt mail ramlade just ner i min inkorg.

Hej Josh

Tyvärr så har vi inte olika dagar för män och kvinnor. Det gjordes ett försök som slutade våren 2006.
Trevlig helg.

Det framgår dock inte varför försöket slutade. En trolig orsak kan förstås ha varit att ingen kom till mansbadet eftersom det inte fanns något kvinnfolk att flukta på.


Andra bloggar om: , ,

Published inNotiser

10 Comments

 1. Det här var roligt. Ett av Pär Ströms exempel på det totala mansförtrycket visade sig alltså för det första vara över två år gammalt, och för det andra – som jag tolkar mailet – inte något som utestängde män, utan att man hade skilda mans- ochh kvinnodagar. Något som man för övrigt har även på Liljeholmsbadet.

  Grattis till ett scoop!

  Hemliga morsan’s last blog post..Standardavvikelse

 2. Mja. Grejen är väl att de har infört de där kvinnodagarna igen, men struntat i att återinföra mansdagarna, förmodligen för att ingen verkade intresserad av dem.

  Jag tycker att påstående att Pär Ström skulle försöka påvisa att det finns ett totalt mansförtryck är felaktigt. Ström försöker visa att ojämställdhet slår även mot män, och att även män i vissa fall diskrimineras. Varför blir folk så provocerade av det?

  Sen tycker även jag att Ström tenderar att bli enkelspårig och säkert också drabbas av tunnelseende. Ett symptom han för övrigt delar med en hel hög av feminister. :)

 3. Fast tittar man på Pär Ströms länk, så återfinns den under rubriken arkiv. Dessutom stämmer datumen inte överens med årets datum; 30 mars och 27 april infaller inte på torsdagar i år, vilket tydligen ingen tycks ha uppmärksammat (inte jag heller, förrän jag läste ditt inlägg).

  Sedan håller jag med om att mitt uttalande om Ströms tes om det totala mansförtrycket är lite överdrivet. Men inte mycket. Han kan eller vill t.ex. inte ens tänka tanken att det kanske finns en orsak till att ha särskilda kvinnodagar i simhallen (om man nu har det; det verkar vara osäkert). Jag tror t.ex. att det finns fler kvinnor som upplever det som ett problem att karlar glor på dem och fotar dem i simhallen, än det motsatta. Sedan kan man diskutera om separata baddagar är det bästa sättet att motverka detta; men man kan inte utgå från att det inte är ett problem man försöker.

  Jag tror absolut också att (vissa) män lider av den könsordning vi har i samhället idag, precis som det finns kvinnor som inte lider av könsordningen. Men Ström vill inte lösa det problemet, han vill skälla på feminister och ta hem billiga poäng.

  Hemliga morsan’s last blog post..Standardavvikelse

 4. Du har rätt. Den ligger under arkiv och datumen stämmer inte och därmed har även jag gjort bort mig.

  Vem vill inte skälla på feminister och ta hem billiga poänger? ;)

  Jag är inte säker på att det är allt Ström vill, men eftersom han har påtagit sig uppdraget att lyfta fram orättvisor mot män så tror jag att det blir för enformigt. Tunnelseende, som sagt.

 5. HM: är det värre att män fotar kvinnor än att andra kvinnor fotar kvinnor? Jag hävdar att det är just feminister som skapar dessa problem. Objektivt sett borde problemet vara att folk fotas mot sin vilja överhuvudtaget… och det löses inte genom att stänga ute ett visst kön, eftersom någon sådan variabel inte finns. Jag skulle tycka att det vore en smula jobbigt om en annan karl glodde på och fotade mig. Hur ska vi lösa det isf? Bara tillåta en person i taget i simhallarna? Folk som inte tål att bli betittade kan väl stanna hemma?

 6. Andreas
  Jag har lite svårt att förstå din poäng. Eftersom det rent teoretiskt kan vara så att män kan fota andra män, och kvinnor skulle kunna fota kvinnor, så gör det att man inte behöver ta tag i problemet att män fotar kvinnor i sexuella syften. Det vore intressant att få ta del av ditt bakomliggande resonemang till varför det är feminister som gör att män fotar kvinnor i badhus. Jag är obekant med just den teoribildningen.

  Det är dessutom en viss skillnad i att ”bli betittad”, och att bli stirrad på, med uppenbara sexuella undertoner. Jag tycker dessutom att ditt uttalande att man kan stanna hemma om, vittnar om ganska lite empati och förståelse för att det kan upplevas som jobbigt och till och med kränkande (faktiskt – sagt utan ironi och utan att skämmas för det). Jag har vidare svårt att förstå att det kan röra upp så oerhört starka känslor att Timrå kommun avsätter 1-2 timmar i månaden för kvinnor att bada själva, något som det tydligen finns en efterfrågan på, medan man inte gör det för män, sannolikt eftersom det inte finns en efterfrågan på detta.

  Hemliga morsan’s last blog post..Packåsna

 7. HM: frågan har egentligen ingen betydelse för mig men det är principen jag inte gillar. Naturligtvis finns dagen för att det finns en efterfrågan, men det är inte så de går ut med det. De ska fan inte påstå att det ger någon sorts jämlikhet att diskriminera.

  Du säger att de har en egen dag för att vissa känner sig kränkta. Jag har dock aldrig sett några bevis eller sett med egna ögon någon som stirrar eller fotar kvinnor i badhus. Enda orsaken är då alltså att minst en kvinna vill ha en dag för sig själv. Skulle jag få en dag för mig själv om jag bad om det? Njae, svårt att tro det.

  Och nej, feminister gör inte att män fotar kvinnor, de gör det till ett samhällsproblem. Jag trodde att du var intelligent nog att läsa en vanlig mening men jag misstog mig visst. Om jag blev fotad av andra kvinnor ELLER män och upplevde det som obehagligt skulle det fan inte vara min rättighet att få bada där i alla fall. Jag skulle gå någon annanstans alternativt gå hem. Kanske skulle jag ge dem smörj. Oavsett så är det varken badhuset eller statens uppgift att särbehandla mig.

 8. Den stora frågan är väl om det överhuvudtaget finns kvinnor i Timrå? Jag har full förståelse för att kvinnobeståendet i Timrå (Agda Amalia Andersson, 87 bast med 3-växlad rullator) känner sig utlämnad och övergiven vid nyttjandet av Timrås allmänna isvak.

  [INSKRÄNKT REFLEKTION]
  Sedan är det väl självklart att det inte funkar med mansdagar. Det vet man ju att män bara misshandlar, super och lever rövare. Och utomnordiska invandrare kan ju inte få komma in på nattklubbar för…
  [/INSKRÄNKT REFLEKTION]

 9. ”Jag har dock aldrig sett några bevis eller sett med egna ögon någon som stirrar eller fotar kvinnor i badhus.” Skriver Andreas här ovan.

  Kanske för att du är man, Andreas. Vad vet jag. Men för att du inte sett det så betyder det ju inte att det existerar. Om man inte är utter-positivist förstås.

  Det är lätt att göra saker till principsaker, som att bli förbannad för ett tvåtimmars kvinnobad i veckan. Men vad leder dina principer till? Att kvinnor som utsätts för fluktande karlar får låta bli att gå dit, vilket du tycker är helt OK, enligt ditt inlägg. Är inte det att ha ”manstider” på badhuset om något? Eller gäller dina principer bara åt ena hållet?

  Anna-Karin’s last blog post..Elmbrant om Brors

 10. ”Det är lätt att göra saker till principsaker, som att bli förbannad för ett tvåtimmars kvinnobad i veckan. Men vad leder dina principer till? Att kvinnor som utsätts för fluktande karlar får låta bli att gå dit, vilket du tycker är helt OK, enligt ditt inlägg. Är inte det att ha “manstider” på badhuset om något? Eller gäller dina principer bara åt ena hållet?”

  Är fluktande män värre än fluktande (homosexuella) kvinnor? Hur kommer man åt den problematiken genom ett dylikt förbud? Kanske läge för ombyggnation som resulterar i ett antal kabiner med sittbadkar? En gång i tiden var jag extremt överviktig och minns mycket väl hur ”gemytligt” det kändes att blotta min Michelinlekamen i offentliga sammanhang med de med mer normala kroppar. En lösning hade givetvis kunnat vara att fixa separata tider för överviktiga…fast det blir ju knepigt om man då ska kombinera det med kvinnotiderna (och eventuellt manstiderna). Sedan har vi ju folk som formligen spontankilar av att se extremt feta människor. Tänk om någon av badvakterna råkar vara en dylik ”fat-lover”?

  Vi får nog lägga ned badplatserna…

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: