Skip to content

Välkommen åter, mr Murphy

Varför inträffar alltid saker som försenar när man redan är försenad? Hur är det möjligt? Det är snudd på att man blir religiös av sånt. Fast den guden är inte en kärleksfull och god gud, utan en sadistisk retsticka.

Jag promenerade till Willy’s och köpte ingredienser för att laga en rejäl köttfärssås så att vi skulle få middag idag, matlåda imorgon och ändå kunna frysa in en laddning att ta fram vid lämpligt tillfälle. Som när vi båda jobbat natt till exempel.

I lagom tid ställde jag mig sen i köket och hystade ner prylar i en traktörpanna. Allt gick enligt planerna och eftersom det skulle få bli en dryg och dessutom nyttig köttfärssås åkte det ner lite linser också. När allt var på plats lämnade jag middagen åt att stå och puttra. Så långt inga problem.

Här kommer Joshens matlagningstips: Om du vill att något ska på spisen och puttra – sänk då för fan värmen!

Den där middagen brände fast på några minuter och när jag väl upptäckte eländet var det bortom all räddning. Jag tog till plan B, vilket i korta drag går ut på att kasta saker i väggen och yttra diverse svordomar, för att sen sätta mig och sura. Hej, jag heter Josh och jag fyller snart fem år. Jag är faktiskt världens skäggigaste femåring.

Eftersom det inte löste det grundläggande behovet av mat tog jag bilen till mAx. Nu låg vi visserligen lite efter tidsplanen, men fortfarande fanns det tid. Tjena. Givetvis var det broöppning. Det är det alltid när man har bråttom. Sen var det en sjujävla kö på mAx. Jag tror att hela Södertälje firade FRA-dagen med mAx-mål. Slutligen visade det sig att mAx tydligen var tvungna att återuppfinna grundläggande argikultur för att slänga ihop ett par burgare. Jag förstörde för fan ett storkok köttfärssås fortare än de kunde flippa burgare idag. Hela tiden kände jag hur Murphy satt på min axel och hånlog.

Stressad och sur är inte mat särskilt gott. Och ja, Drottningen kom för sent till jobbet. Visserligen bara några minuter, men ändå. Tur att jag är gjord av pengar så att det liksom inte gör något att jag får kasta mat för att sen köpa mångfaldigt dyrare snabbmat, plus lunch imorgon.

Till Murphy vill jag säga, och jag menar det här med hela mitt hjärta: Skit ner dig!

Edit:Studiomannens begäran: Här är en länk till förra gången Murphy lattjade med mina matvaror.


Andra bloggar om:

Published inKåseri

13 Comments

 1. Welcome to my world :)

  Danni’s last blog post..Mutker

 2. Murphy. Vem fan kom på honom? Stryk skulle han (för det är en han, det är jag säker på, ingen kvinna skulle vara så jävlig. Oh, wait….) ha!

  Anna’s last blog post..Man borde inte (matporr)

 3. Det var ingen som ”kom på” Murphy. Murphy var snubben som formulerade Murphys lag, eller ”lagen om alltings jävlighet” som det ibland också kallas.

 4. du är så söt. ska vi hångla?

 5. [Comment ID #43394 Will Be Quoted Here]

  Jo, jag vet, men varför i hela frden var han tvungen att formulera skiten? Tänk vad trevligt livet vore om man inte hade den där jävla lagen. okej, lite långsökt, jag erkänner…

  Anna’s last blog post..Man borde inte (matporr)

 6. Så om Newton aldrig hade formulerat tyngdlagen hade vi svävat runt i tyngdlöshet? :D

 7. Max i resten av Sverige vet inte om det, men eftersom de mest efterblivna jubelidioterna arbetar på Max i Uppsala och jag blev drabbad lever vi nu i klockren terrorbalans.

  Nu bjöd du ju på detta och då vill jag passa på att påminna dig om den gången när botten gick ur ditt yoghurtpaket – eller hur var det egentligen? Hittar du den postningen får du gärna skriva in en länk till den godbiten! :-D

 8. Det ska påpekas att Max här i Södertälje brukar vara bra. Inte i klass med Gävle, men det kan man ju inte kräva heller. Trots allt är det en norrländsk kedja. ;)

  Yoghurten ja… Fixar.

 9. Studiomannen: Jag har ätit på Max i Uppsala och kan inte annat än att hålla med dig, samt att jag blev matförgiftad också.

  Danni’s last blog post..Ilska

 10. Burger Kings mat smakar ju ingenting. Du måste tycka illa om burgare om du helst vill att den inte smakar något. :P

 11. Förmodligen för att få chansen att säga ”extra allt!”…

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: