Skip to content

Manlig smoothie

Smoothies har blivit något av min nya passion. Det var jag som ville skaffa en stavmixer just för att kunna göra frukt- och bärdrinkar. Eller rent av grönsaksdito. Det gick dock lite trögt till en början, men sen jag kom på att yoghurt liksom frysta bär är utmärkta ingredienser har det tagit bättre fart. Resten av världen kände säkert redan till det, så jag har bara uppfunnit hjulet på nytt.

Hur som helst. Här är receptet på dagens läskande smoothie.

 • En banan. Banan är en bra bas.
 • Frysta jordgubbar och mango
 • Tranbärsjuice
 • Vaniljyoghurt.

Kasta ett par ögonmått av allting i en tillbringare (alla andra mått än ögonmått är för kärringar och bögar) och gå lös på det med massagestaven stavmixern. Vips så har du en mycket manlig rosa smörja som du kan inmundiga på balkongen.

Just det här exemplaret ska Drottningen få när hon vaknar.


Andra bloggar om: ,

Published inÖvrigt

8 Comments

 1. Och serveras väl kyld med ett stänk rom…

 2. Jessika: Vad har vaniljkräm med det här att göra?

  Gubben: Ja, ett stänk rom (eller nån annan sprit) hade passat bra kände jag när jag satt på balkongen med min drink. Men jag är inte så kontinental att jag dricker sprit till lunch. :)

 3. Njae – Hjulet har du nog inte uppfunnit ännu.
  Det skall ju vara ett rått ägg i drinken också. Allt annat är för kärringar och bögar.

  ;)

  Bert’s last blog post..Evigt ung

 4. För en miljard extra C-vitaminer, släng i en bit fryst guavajuice. Det finns portionsförpackad, lagom till en mixning (två glas, i mitt fall), och ger lite extra krämighet till det hela. Vrålgott. Om man nu gillar guava, förstås.

  Daniel Brahneborg’s last blog post..V tillåter fildelning

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: