Skip to content

Man vet att världen är galen när…

För några år sedan cirkulerade en vitsighet på nätet som löd ungefär: Man vet att världen är galen när den främste golfaren är en svart kille, den främste rapparen är en vit kille, när Tyskland tackar nej till att delta i krig och när Frankrike anklagar USA för arrogans.

Till detta kan vi nu lägga: När en övervägande liberal regering försöker driva igenom ett övervakningssamhälle modell Östtyskland, och exkommunisterna i vänstern är emot. Liksom salongskommunisten Jan Guillou, som i elfte timmen kliver in och krossar. Världen är sannerligen galen.

Tillägg: Dessutom är världen galen när en vänsterpartist citerar en stor liberal, en liberal citerar en stor konservativ, och jag hänger upp mitt hopp på Birgitta Ohlsson. Demokratin må vara död, men ironin lever.

Världen i riksdagshuset är också galen. Bloggen Bent berättar att moderaterna hotar dissidenter med uteslutning. Själv har jag hört historier om riksdagsledamöter som smyger omkring för att hitta utrymmen där de kan prata ostört, och andra som smyger runt och försöker tjuvlyssna. Om det är vad som pågår redan innan Lex Orwell röstats igenom kan man ju föreställa sig hur illa det kommer att vara efteråt. Människor som ändrar sina beteenden, inte vågar yttra sina åsikter, inte törs surfa på vilka siter som helst, med mera. Tänk på det, och rösta nej.

Falkvinge livebloggar från debatten idag. Också Opassande, Anna Troberg, Oscar Swartz och PiratJanne är på plats. Kolla in.

Får se om jag hinner skriva något mer ikväll efter jobbet och innan sömnen. Om inte möts vi imorgon bitti. Vi vinner. Jag är övertygad om att vi vinner. Även jag har stalltips, men jag vill inte gå in på detaljer för att inte riskera att röja en källa. Defeat is not an option.


Andra bloggar om: , , , , , intressant?

Published inPolitikSamhälle

8 Comments

 1. icke att förglömma att janne och säpo är rörande överens! galet

 2. Ja just ja! När Janne och Säpo är överens, då är det definitivt något som är trasigt. :D

 3. Det är verkligen helt oroligt! Men tack för ett roligt tillägg. :)

  Kan tipsa om att jag har tänkt försöka liveblogga också. :)

  PiratJanne’s last blog post..Annie och Fredrick faller?

 4. Lägger till dig pronto. Anna Troberg också väl? Och Swartz, har jag just upptäckt. Önskar jag var där med er, men vi ses ju imorgon iaf.

 5. […] natt på jobbet, tydligen sliter det här på mig mer än jag vill kännas vid och trots att min olustkänsla är större än någonsin så hoppas jag att det finns fler än fyra stycken som imorgon gör det […]

 6. Belfagor Belfagor

  Jag tycker svenska folket ska kräva omval eller om nu Fredrik Reinfeldt vill ha en diktatur så får kungen ta över makten, vi är ju en monarki…

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: