Skip to content

Samlat motstånd

De formella kontrollanterna som lagråd eller övriga delar av riksdagen har inte haft några större våndor förrän väldigt sent och det har inte heller vi i media. VI har inte förstått vidden av förslaget förrän alldeles för sent. De enda som reagerat på allvar och slagits mot förslaget länge är delar av de som är väldigt aktiva på nätets olika bloggar och forum. Hedern är er och skammen vår.
Men nu får vi tillsammans kämpa för att FRA-lagen blir en parentes i Sveriges historia.

Mikael Nestius, chefredaktör City

Först och främst är det glädjande att se att bloggsvärmen nu får erkännande från gammelmedia för sin kamp. Att bloggarna äntligen lyfts fram som något annat än rosabloggare och dagbok på nätet. Sen ser jag Nestius ord som en utsträckt hand som jag gladeligen tar. Jag vill mycket hellre ha Mikael Nestius och andra chefredaktörer i mitt lag än som motståndare, och jag kommer med stolthet att slåss med Mikael Nestius vid min sida.

För grejen är den att vi behöver gammelmedia. Det må så vara att vagnen faktiskt drog hästen den här gången, och att det i sig var en milstolpe, men gammelmedia har fortfarande en genomslagskraft som behövs. Gammelmedia behövs för att få in diskussionen i fikarummen runt om i landet, för att nå ut till alla som inte läser vad som skrivs på nätet, och helt enkelt för att gammelmedia har redskap som enskilda bloggar inte har. Redskap, kunskap och tradition som behövs för att göra avslöjanden, få intervjuer, med mera. Ja, vi behöver gammelmedia, förutsatt att de vill göra sitt jobb. Och sent omsider tycks det faktiskt som att de vill det. Ni är välkomna.

Vi behöver alla som vill ställa upp. IT-företagen, advokaterna, författarna, ja alla som kan och vill. Nu är inte tid för internt käbbel. Kom ihåg att inget förenar som en gemensam fiende.

If I risk my neck for you, will I get a chance to kill Englishmen?

– Stephen, ur Braveheart


Andra bloggar om: , , , , , intressant?

Published inPolitikSamhälle

14 Comments

 1. Trevligt med lite ärlighet från medias sida.

  Som sagt, vi måste komma ihåg att denna fråga är partipolitiskt obunden!

  Det är inte dem mot oss, det är ALLA MOT DEM!

  Mr.Esse’s last blog post..Är partipolitikens tid över?

 2. United we stand, divided we fall och Söndra och härska tål att minnas.

  Jessika’s last blog post..Glad midsommar!

 3. drf drf

  Wow. Ett erkännande av rang tycker jag. Får det plats en hand till i gemenskapen? ;)

  drf’s last blog post..Besviken

 4. ”FRA” är bara ett bevis bland många att demokrati inte längre existerar. Politisk ideologi-finns inte. Girigheten styr med hlälp av politikers maktfullkomlighet och vår(väljarnas) brist på engagemang. Historien upprepar sig och resultatet blir inte bra. Revolutioner brukar gå åt helvete. Inbördeskrig, där godtycklighet och opportunistiska psykopater ges fritt spelrum, betyder oerhört lidande för ”vanligt” folk.
  Pressfrihet och journalistik-finns det? Målet är att sälja lösnummer och det gör man inte genom att vara samhällskritisk.

  Budskapet, från maktens korridorer, till Svensson har de senaste decennierna varit: ” Le och var glad! Det kunde vara värre.” Svensson ler och är glad, och det blir värre.

 5. Åh. Det här var bra. För ja – vi behöver varandra. (säger jag då som står men en fot i bloggosfären och en i gammelmedia…)

  mymlan’s last blog post..svart måndag

 6. […] Det mullrar dock fortfarande, och mullret har spridit sig. ProjO meddelar att Belgien har stämt Sverige, eftersom belgarna inte vill bli avlyssnade av FRA. Precis som att svenskarna inte vill bli det. Det planeras dessutom en hel del aktioner i Sverige, Emma på opassande har en bre lista. Fast precis som Emma och Anna tycker jag att det är viktigt att inte förhasta sig med motaktionerna. Strategiskt lugn är ett bra begrepp jag lånar från dem. Så protester är bra, men de måste vara genomtänkta, så att vi kan gå till samlat motstånd. […]

 7. Timbuktu tillrättavisar totalitära…

  Väl talat Timbuktu! När får vi se en protestyttring från Gessle m.fl.? Eller kan vi bara räkna med protestyttringar från det hållet när det handlar om att kopiering – ”fildelning” – och andra naturliga fenomen hörande till informationseran g…

 8. […] det är satiriskt, och framför allt så visar det att vi inte tänker glömma. Vi måste visa att vi inte tänker glömma. De Totalitära ska inte tro att detta ska vara som bortblåst när riksdagen […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: