Skip to content

Om det där brevet

Som bekant har föräldraföreningen för FRA (FFF) skickat ett brev till klassen med anledning av de 14 olydiga elever som haft fräckheten att ifrågasätta magistern. Flera har skrivit om detta, många läsvärt, men vill man plocka russinen ur kakan och läsa på så att man kan föra en diskussion med företrädare för FFF behövs egentligen bara två:

Sakfelen i moderaternas interna FRA-brev, Rick Falkvinge
Argumentation på tomgång, Marcus Fridholm

Kejsaren är naken (och numera också försvunnen) och regimen har fått byxorna neddragna.


Andra bloggar om: , , ,

Published inNotiserPolitik

9 Comments

 1. Olofs blogg skriver detta och jag måste säga att jag skrattade till lite.

  Som programmerare reser sig mina nackhår varje gång jag får höra ordet “sökbegrepp” från någon politiker eller ämbetsman-som-agerar-propagandatuta (läs Ingvar “papegojan” Åkesson). Hittade en lustig formulering på bloggen Alliansfritt Sverige:

  “Den trafik som inte möter sökbegreppen vare sig öppnas eller bearbetas.” (utdrag ur moderatledningens interninformationsmejl till medlemmar efter de 14 kommunala moderaternas FRA-lagkritiska debattinlägg i DN i måndags)

  Alliansfritt Sverige svarar: Någon som sitter i toppen för Sveriges näst största parti bör väl ändå kunna betraktas som i alla fall normalbegåvad, och om man man bad en sådan person att utröna huruvida en viss kartong innehåll något farligt eller inte så skulle en sådan person alltså inte öppna lådan. Eller ens bearbeta den. Istället hade en mystiskt, kanske magisk, lösning använts. Behöver man ens visa personen i moderattoppen lådan?

 2. Lucidor Lucidor

  Undrar vem som blev ledsen. Hoppas för allt i världen inte att Hänt i veckan blev ledsna. De har ju inte skrivit om det här. Eller planet Voice, tv kanal så de kan ju inte bli ledsna, eller?

 3. Niklas: Jovisst. Vem skulle inte vilja ha ett sånt trollspö liksom?

  Lucidor: Fel inlägg va? Men välkommen!

 4. Lucidor Lucidor

  ja…det ska vara om halvpudeln…hittar inte så bra än.

 5. Du lär dig. Kommentarer-knappen kommer efter inlägget. Annars kan man klicka på rubriken för att vara säker, men då får man scrolla lite om det är en lång postning.

 6. Jo, det måste finnas så många terrorister runt oss med tanke på att lagen gör oss alla till misstänkta.

  Förresten, vad sägs om denna frågan på Åkessons chat.
  Schrödingers katt någon?

  Lasso I lagen står det klart o tydligt:”De trådägande operatörerna skall till särskilda samverkanspunkter överföra ALL trafik som förs över Sveriges gräns.” Ändå fortsätter du hävda att FRA att inte kommer att få tillgång till all trafik.Varför säger du emot vad som står i lagtexten? Bör då lagtexten inte ändras om den är felaktig i detta avseende, såsom du påstår?

  Ingvar Åkesson Det är skillnad på att ha tillgång till trafiken och att faktiskt välja ut den och granska den. FRA kommer bara att välja ut den trafik som är relevant för våra inriktningar och endast den trafiken behandlas med sökbegrepp. Den mening du citerar står inte i lagen, utan på sidan 83 i propositionen. Men ett par sidor senare står det även att en datareduktion kommer att genomföras vid samverkanspunkterna.

 7. Åkesson börjar alltmer framstå som en pajas. Jag ska skriva något om det ikväll tänkte jag. Tyckte mig höra ett par självmotsägelser när Drottningen läste upp saker ur chatten för mig.

 8. Sen att han börjat använda ordet sökBEGREPP också. Det låter väldigt mycket som särskilda ord för mig. I början hette det ju att det inte var så det fungerade, att man inte kuna luras med triggerord osv, att det fungerade på nåt annat ytterst avancerat avsändar-destinations-avkännande-magiskt-overkligt-startrek ba nanan aha gagag agö 74d.

  JÄVLA IDIOT!

  Ups…sorry.

  Falken’s last blog post..Den Här Dagen

 9. Jag skrev hos Josh sambo att Åkesson sitter i chat efter chat nu för att ”folkalisera” den eländiga lagen. Det gör honom inte mer trovärdig, snarare borde han snarast hålla käften innan hela stockholms skärgård med honom på den sjunker. Även om han inte märker att själva trovärdigheten sjunker så måste han väl åtminstone känna, rent fysiskt, att han skjuter sig själv i foten flera gånger per dag.

  Jessika’s last blog post..Ta dig samman då!

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: