Skip to content

Bättre en björn i skogen

Ni vet den där söta bloggen Plikten framför allt som ska anmäla oss alla till höger och vänster för brott mot PuL, brott mot rikets säkerhet, uppvigling, prostitution, knark, nyliberalism, osedlighet, oförskämdhet och allmän uppstudsighet? Det är nog många som har undrat vem som står bakom. Nå, det är ingen mindre än den förvirrade signaturen Björn (ibland Björn Brink) som härjat runt i bloggosfären under en tid. Han som skriver kommentarer som om han tagit en låda ord och bara kastat ut dem över skärmen. Anledning till att det inte varit uppenbart tidigare är att Björn helt enkelt skrivit tämligen begripligt på sin blogg. Begripligt som i fullständiga meningar, även om dess innebörd många gånger varit uppåt väggarna.

Han har förresten anmält oss nu, säger han. Jag kan se det framför mig, hur han stiger in på en polisstation, harklar sig och börjar läsa upp från sin lista: ”Jag vill anmäla följande bloggar” följt av en uppradning av bloggnamn, alias och namn på verkliga personer, varav flera återkommer flera gånger. Jag kan se hur poliserna bara gapar klentroget och tappar sina munkar i kaffet. Själv är jag bara anmäld ett par gånger för brott mot PuL samt för oförskämdheter. Det finns andra som är anmälda som fan!

Jag undrar på vilket sätt Björn ska bevisa dessa brott. Han har ju uppenbarligen inte själv läst alla de bloggar han ska anmäla för ditten och datten eftersom folk som inte publicerat det han ska anmäla dem för finns med på hans listor. Han har också uppgivit att vi har till idag på oss att ta bort sådant som han inte anser passar sig, men återigen; har han kontrollerat om så har gjorts? Knappast.

Lycka till, Björn. Det kan du behöva. I synnerhet den dagen någon tröttnar på dig och lämnar in en motanmälan för förtal. Det är nämligen vad det innebär att offentligt och falskeligen anklaga folk för saker de inte har gjort.

Uppdaterat: När Rick Falkvinge konfronterar Björn svarar denne, under signaturen LAG OCH ORDNING:

Björn Brink?

De e la fö go :D

Nå, Björn, hur förklarar du då det här? Följande är inledning på bloggposten hos Plikten framför allt.

Fajaf, Magnus Brahn blogg numera (tidigare undergroundsite med prostitution, knark, underground, nyliberalism mm)

Jag har anmält till polis tidigare (minst 2 prostituerade kvinnor med bloggar: Esmeralda och Veronika) också anmält för uppvigling och för försökt få programmet Efterlyst/insider intresserat (behöver eventuellt kontakta alla medierna för att sätta dit fler brottslingar)

Stockholmspolisen känner till detta (hahha)
Korruption
Buggat och tex FRA känt till och har bevis

Och nästa citat kommer från en kommentar, av signaturen Björn, hos mig.

Fajaf, Magnus Brahn blogg numera (tidigare undergroundsite med prostitution, knark, underground, nyliberalism mm)

Jag har anmält till polis tidigare (minst 2 prostituerade kvinnor med bloggar: Esmeralda och Veronika) också anmält för uppvigling och fö försökt få programmet Efterlyst/insider intresserat (behöva kontakta medierna för sätta dit brottslingar)

Stockholmspolisen känner till detta (hahha)
Korruption
Buggat och tex FRA känt till och har bevis

En tillfällighet? Den som känner sig manad kan jämföra bloggposten och kommentaren i helhet – likheterna fortsätter nämligen, men jag vill inte citera hela klabbet för då blir jag väl anmäld för upphovsrättsbrott och långrandighet också.

Uppdaterat igen: Om det nu skulle vara så att Plikten framför allt inte skrivs av Björn, då kan Björn anmäla Plikten framför allt för upphovsrättsbrott eftersom kommentaren är publicerad före bloggposten. En rättslig process med Björn på ena sidan och Plikten framför allt på den andra – det är en föreställning jag skulle vilja se!


Andra bloggar om: , , , , , , intressant?

Published inSociala medier

46 Comments

 1. Carina Carina

  Är jag lite dum som inte fattar vad nallen skriver om?

 2. Inte dummare än resten av oss. Vi är alla dumma. Det är nog för att vi knarkar så mycket.

 3. [Comment ID #47577 Will Be Quoted Here]

  du får ta hand om katterna när vi blir kastade i fängelse för.. ja, vad det nu är

 4. Carina: Nä, det är inte bara du. Det är lite av hans kännetecken. Det är inte utan anledning som jag kallar hans produktioner för ”oläslig sörja” och Joshen beskriver dem som ”om han tagit en låda ord och bara kastat ut dem över skärmen”.

  Rick Falkvinge (pp)’s last blog post..Hemma

 5. Humm, låter rätt knäppt alltihop och jag antar att vi är en hel hord som inte begriper ett enda jota.

  Jessika’s last blog post..Trevligt att stå till tjänst

 6. Jenny Jenny

  Haha, du är bäst på att klura ut dessa logiska grejor, och som ofta sitter man här belåtet och skrattar åt idioten(idioter) som hotar polisanmäla en halv bloggvärld på mycket, mycket vaga grunder. Tack för underhållningen. :)

 7. meh, det kan ju knappast vara nån annan som lika patetiskt misslyckas med att använda nån sorts ”logisk” meningsbyggnad… men länka honom inte och nämn honom inte ens. Han försöker bara göra en vittonen (lr vad fan hon hette, nått på v var det) och få 15 minuters fame genom att vara ett rickpucko.

 8. Vilket underbart uttryck!
  “som om han tagit en låda ord och bara kastat ut dem över skärmen”
  /Laakso

 9. Mr Leif Mr Leif

  Ha,ha :-))))
  Jag ska ta mig tid att läsa ALLA anmälda.
  …fast det kanske tar lite tid.

  Själv har jag ingen blogg och kan inte anmälas.
  Tur för mig :-)))

  // Mr Leif

 10. Jag har ett par av han kommentarer sparade där han menar att judar är djur och dylikt efter att han rabblat upp något fakta att judar är tröga, kanske kan det användas vid något speciellt tillfälle ;-)

  Mickey J Barczyk’s last blog post..Felstavningar borde accepteras, säger akademiker

 11. Sluta att sprida lögner om mig min post börjar så här ”Jag inleder med att citera följande visdomsord av bloggkommentator Björn Brink:”

  Jag råder er alla att läsa samtliga mina bloggposter och sedan själva avgöra om mitt språk påminner om Björn Brinks.

  Jag har vidare inget alls mot judar.

  IAG, ORDNING OCH REDA’s last blog post..Tro ej på propagandisten och hans falska ord

 12. Andreas: Vad är ett rickpucko? Någon som imiterar mig och gör det dåligt? :)

  Rick Falkvinge (pp)’s last blog post..Hemma

 13. Jag tänker inte bevärdiga det där jävla stolpskottet med någon uppmärksamhet, för det är tydligt att det är det enda han är ute efter. Men om han nu gjort allvar av sin hotelse — vilket jag betvivlar — kanske det vore en tanke att anmäla honom för förtal, ja.

  West’s last blog post..På andra sidan West

 14. [Comment ID #47591 Will Be Quoted Here]

  Känns som en efterkonstruktion… Skit samma, ärligt talat. Du är tröttsam.

 15. Ärligt talat så undrar jag om inte uppmärksamheten som ges de båda nicken är lite av ett ”sommartorka”-fenomen i bloggosfären just nu. ;-)

  emma’s last blog post..Lite mer om “internet memes”

 16. Vad skönt att han är ett fenomen – jag trodde att det var en smitta som bara kliade på min blogg…

 17. Rolle Rolle

  Sophia
  Du vet att man måste vara försiktig när man är på andras bloggar. Vem vet vad för smitta de kan bära =D.

 18. nef nef

  Fast mina tankar vandrar inte helt osökt till ”embryo-fenomenet”. Är det ett nytt språkligt experiment på gång tro?

  nef’s last blog post..Fröken Ensam Hemma

 19. Ärligt talat så har jag svårt att tro att det skulle vara samma person som kommenterar under signaturen bjorn som skriver den där bloggen.

  ”bjorn” har hittintills inte lyckats klämma ur sig en enda sammanhängande mening av något slag över huvud taget på något ställe jag sett hans kommenterer, och hans stil kännetecknas av halvtänkta fragment som direkt associeras till andra halvtänkta fragment med hjälp av paranteser och likhetstecken.

  ”Plikten framför allt” ser mera ut som ett försök att göra en ”Bandlands hyena” fast med ett lite annat stuk, och med huvudmål att vara så provocerande som möjligt. En parodi på en knökkonservativ skribent, men utan den finess som kännetecknar Badlands.

  Ett troll helt enkelt som roar sig med att se hur många han kan få att ta sig på allvar…

  Jörgen L’s last blog post..Vem äger bilden av mig själv?

 20. Egertz Egertz

  Björn Brink är – på allvar nu! – psykiskt sjuk och förtjänar inte den häxjakt många nu utsätter honom för. Radera hans inlägg i stället för att behandla honom som en fullt frisk ”motståndare”. Han behöver hjälp och acceptans, inte hån. Och nej, han är givetvis inte samma person som skriver den bisarra Lag o Ordning.
  OBS! Om det behöver upprepas: detta är inte någon ironi eller något sätt att göra sig ytterligare lustig på B. Brinks bekostnad.

 21. Åklagare: ”Ni menar alltså att de här … så kallade ’nicken’, har begått lagbrott?”

  Advokat*: ”Nanoteknologi, cyberterrorism = USA mördare = Domedagen, i katolsk konspiration (1). Svjet = Israels nya avantgarde för (så kallad) demokratur. Björnar i skogen och försurning = konsirationsteori för bildberger = USA. Carl bildt. Slutsatsen är att amfetamin = magiska piller = bör ej blogga. Carl Bildt.”

  Åklagare: ”?”

  *: Jag tror att en sådan extraordinär person som Ni Vet Vem, skulle sköta sitt eget försvar. andra skulle endast ta honom i förvar.

  Joakim Andersson’s last blog post..Fhtagn!!?

 22. ”# Joshua_Tree — 2008-08-12 @ 6:42 [ citera ]

  IAG, ORDNING OCH REDA on 2008-08-11 at 22:51 said:

  Sluta att sprida lögner om mig min post börjar så här “Jag inleder med att citera följande visdomsord av bloggkommentator Björn Brink:”

  Jag råder er alla att läsa samtliga mina bloggposter och sedan själva avgöra om mitt språk påminner om Björn Brinks.

  Jag har vidare inget alls mot judar.

  IAG, ORDNING OCH REDA’s last blog post..Tro ej på propagandisten och hans falska ord

  Känns som en efterkonstruktion… Skit samma, ärligt talat. Du är tröttsam.

  Du skall veta att den där tröttsamma känslan är ömsesidig.

  Jörgen L min blogg och det som förs fram där avspeglar mina åsikter och bara för att man inte tycker likadant som samtliga andra likriktade bloggar så behöver det inte innebära att man skulle vara någon slags dålig skämtare av det sarkastiska slaget. jag finner i stort sett hela den övriga svenska bloggvärlden minst sagt vara paranoid och totalförvirrad. PASSAR INTE MIN BLOGG ER SÅ GE DÅ F-N ATT LÄSA, LÄNKA ELLER KOMMENTERA DEN OCH LÄMNA MIG IFRED.

  LÄMNA DESSUTOM BJÖRN BRINK IFRED HAN HAR INGET ATT GÖRA MED MIG ANNAT ÄN JAG CITERAT HONOM!!!

  IAG, ORDNING OCH REDA’s last blog post..Säkerhetsanalys Ryssland vs SVERIGE (Norden)

 23. @Lag, ordning och reda: Jag är numera övertygad om att du inte är Björn, och en ursäkt är därmed på sin plats. Förlåt, Björn. Däremot är jag också övertygad om att den första meningen i din bloggpost, där du talar om att du citerar Björn, inte fanns där från början. Det är en efterkonstruktion.

  Sen tycker jag att det är stor humor att du blir förbannad och tycker att vi ska lämna dig ifred. Ursäkta, men det är inte jag eller någon annan som ska polisanmäla folk till höger och vänster och anklagar folk för att vara kriminella på minst sagt lösa grunder.

 24. Lag och ordning: eh.. du kanske ska sluta länka till oss om vi är så hemska? Det här lite som om någon slår ner någon annan med motiveringen ”det började med att han slog tillbaka”

 25. Jag vill inte länka er alls dock är jag tyvärr tvungen till att göra så för att avslöja skiten och HAX lögnen som de svenska bloggdårarna gott på så rakt av plus OFÖRSKÄMDHET och PULbrottet. Dock gör som ni brukar göra likt STRUTSEN med huvudet i UNDERjorden om det sanna svider och ni står där med RUMPAN SÖNDERSMISKAD och BAR.

  JAG FÅR LÄNKA VEM AV DE KRIMINELLA JAG VILL!!!

  IAG, ORDNING OCH REDA’s last blog post..Om mig och min blogg

 26. [Comment ID #47635 Will Be Quoted Here]

  Jajjemen, det får du. Liksom jag får länka precis vem jag vill. Däremot, som jag har påpekat tidigare, får du faktiskt inte kalla vem som helst för kriminell hur som helst. Du som är så noga med lag och ordning borde veta det.

 27. HA!!!

  Jag kan min nyliberaldemokratriska yttrandefrihetsgrundöverlag stiftad av nyliberalen.
  Jag kan kalla dig och dig och dig och dig och dig och dig och dig och dig och han och hon
  för kriminell. Jag får dock inte bryta mot PUL får då blir jag kriminell :D HAHAHA!!!

  IAG, ORDNING OCH REDA’s last blog post..Om mig och min blogg

 28. Jag tror att vi helt enkelt får be FRA om att reda ut den här soppan.

  (Å andra sidan är det ett utmärkt tillfälle för profraisterna att dribbla bort lite kort, eftersom vi ägnar tid åt en fjant istället för FRA.

  Tänk så många hemliga dokument vi hade kunnat avslöja om vi inte hade varit upptagna med att läsa Plikten Framför Allts träck.)

  (PFA är som en sårskorpa – det går inte at sluta pilla på den, hur gärna man än vill :P )

  Joakim Andersson’s last blog post..Fhtagn!!?

 29. [Comment ID #47637 Will Be Quoted Here]

  Ok, vi säger så då så gråter du inte. Försvinn nu.

 30. jag ordning och reda: ”Med förtal avses att utpeka någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller annars lämna uppgifter som är ägnade att utsätta denne för andras missaktning”…

  det är svårt att se hur du inte stämmer överens med denna beskrivning.

  Jag ber förövrigt också om ursäkt för att ha misstagit dig för björn men kom inte och påstå att du inte la till kommentaren om citering i efterhand.

 31. Och ni som är så SLUGA i er läsförståelse att ni ej ens kunnat skilja mitt skrivsätt ifrån en BJÖRNS. Hur ska ni kunna ange vem jag pekat ut som kriminell???? DÅRFINKAR är ni jag nämner ej att namnen i LÄNKLISTAN är kriminell JAG NÄMNER att BLOGGAR i BLOGGSVERIGE är oförskämd, pulbrottet och annan av oklart HANDEL & VANDEL men pekar ICKE specifikt ut någon alls bara använder länkarna era assoscitionsbannor är ej ANNAT än något som finns i er sjukligt paranoida FANTASI så gå till ÅTALAREN HAHAHA!!!!. TOKDÅRAR ÄR NI. HAHAHAHAHA jag skall nu lämna denna intellektuellt undermånliga blogghumla för gott ty den stinker värre än mobbarens TRÄCK.

  IAG, ORDNING OCH REDA’s last blog post..Till den kriminella åsnan

 32. […] inte av signaturen Björn vad det verkar. Jag vill härmed officiellt be Björn om ursäkt för min förhastade slutsats. Jag vill också be hela bloggosfären om ursäkt för att jag har givit Plikten framför […]

 33. [Comment ID #47616 Will Be Quoted Here]

  Och Plikten framför allt är den mentala sundheten personifierad? ;)

 34. drf drf

  [Comment ID #47642 Will Be Quoted Here]

  Alltså jag MENAR verkligen ATT du är BLÅBÄRSSOPPA i the huvud och minst ett två OCH FEM rättelser senare så förstår du inte VAD vi pratar ofta med varandra och på sistone även om DIG. Som den UPPLYSTA lyktstolpe du med all säkerhet SÅLT på blocket.se för en SPOTTSTYVER så kan REGERINGEN aldrig sälja en röst för ett LINGON även om det är RÖTT (eller SÄKERT BLÅTT HAHAHAHA JEFLA MODERATERR). Nu är det SLUT med LÖGNERNA du herr LAG ORDNING OCH vad du nu hittar på för sammelsurium i ditt GALNA äppelkart. (RÅTT HAHAHAH!!!!!111!!?1+one!!!eleven

  drf’s last blog post..Hjulbent suicidal minröjare

 35. drf: jag tror att jag fattade vad du menar. nu är jag lite rädd

 36. [Comment ID #47687 Will Be Quoted Here]

  ASG! :D

 37. drf drf

  Drottningen:
  VA? vadå FATTAR? har du SPIONSATELLITER riktiade mot MIGG?! ärr DU KGB????????? sluta spionera på MIG HEMLIGHET!

  Andreas:
  *buga*

  drf’s last blog post..Hjulbent suicidal minröjare

 38. [Comment ID #47885 Will Be Quoted Here]

  Ja. Du har rätt. Du står över resten av bloggosfären ty du förolämpar ingen.

 39. Josh, du borde verkligen ha en såndär editeramöjlighet som telfonminne har, så att man när man klipper av meningar för att man är trött har en minut eller så på sig att fixa det. *trött*

 40. L. L.

  Oj, det här är ju otroligt förvirrande. Ja, kasnke mest förvirrande med den där Lal och Ordning-figuren.
  Men nog är den där bloggen lite roande tidsfördriv såhär sent om natten på arbetet.
  Att ni bara ids orda med honom/henne/den/det.. :D

  L.’s last blog post..Bokstaven T – Kerstin och en utskällning

 41. [Comment ID #47885 Will Be Quoted Here]

  Är du här nu igen? Jag trodde vi var överens: du ville inte vara här för att jag stinker och jag ville att du skulle försvinna. *knäpper med fingrarna* Borta nu?

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: