Skip to content

En del vill verkligen inte förstå

Är det inte märkligt? Efter månader av FRA-debatterande där varenda argument och varenda vinkel täckts, dyker det fortfarande upp en och annan plattnacke som verkligen har missat hela grejen. Som yrvaket gnuggar sig i ögonen och tjoar: ”Amen ja har typ inge å dölja så då måste juh typ alla som har d va lixom bråttslingar”. Man blir så trött.

Nima uppmärksammade mig på den senaste i den utdöende arten homo sapiens survaillance heter Cissi Wallin och skriver på Metro. Hennes krönika innehåller i stort sett alla närsynta, egocentriska skitargument som gång på gång sågats under sommaren. Inget nytt under solen alltså. Till exempel försöker hon kamma hem en poäng på att folk gladeligen bloggar om personliga saker och pratar högt i mobiltelefon på bussen, men när staten vill övervaka oss blir vi plötsligt upprörda. Wallin har uppenbarligen helt missat att det är skillnad på att knulla och att bli våldtagen.

Om det gör samhället till en lite tryggare plats så varsågoda, ”integritetskränk” mig hur mycket ni vill. Har inget att dölja (som jag inte redan hållit låda om i den här kolumnraden, inför 1,5 miljoner morgontrötta på väg till jobbet) Tänker inte alla som mig i den här frågan?

Nej, uppenbarligen inte. Kanske för att de flesta inte håller låda i en kolumn inför 1,5 miljon morgontrötta människor på väg till jobbet. Jag vet inte hur personlig Cissi Wallin är i sin kolumn eftersom jag inte läser den i vanliga fall, men av ovanstående citat drar jag slutsatsen att hon är tämligen personlig. Vilket är helt upp till henne. Jag vet att jag inte skulle spilla ut mitt liv om jag hade en kolumn.

Inga fula fiskar i garderoben=inga problem med att bli lite buggad och stalkad av staten då och då. Ytterst logiskt tänk. Framförallt om man som mig är en relativt o-gangstrig medborgare som värst typ laddar hem senaste Britneyplattan och snor av grannens sköljmedel i tvättstugan.

Ytterst ologiskt tänk, vilket gång på gång har slagits fast. Jag tänker inte upprepa alla argument, men rekommenderar knuff.se. Svaret finns därute.

Däremot tänker jag, trots att det förmodligen är både att predika för de redan övertygade och att kasta pärlor för svin, nämna ett specifikt exempel. Ahmed Yusuf, Abdirisak Aden och Abdulaziz Ali hade inget att dölja. De var aktiva i föreningen Al Barakat som förmedlade pengar från Sverige till Somalia. Föreningen svartlistades av FN:s säkerhetsråd på begäran från USA, och på köpet frös de tre männens tillgångar inne. Ingen ansvarig ansåg sig skyldig att förklara varför. Magnus Norell, terroristexpert vid Försvarets forskningsinstitut, säger att hans bedömning är att delar av organisationen Al Barakat använts för att förmedla pengar till terrorister, men att de tre Somaliasvenskarna var ovetande om det. Så, Cissi Wallin, vad hade de att dölja?

För övrigt är det roande att Wallin bland sina ringa brott nämner nedladdning av senaste Britneyplattan. Har hon helt missat Ipred också? Nåja, om ett halvår eller så kanske hon upptäcker även det lagförslaget. Jag ser fram emot dagen då upphovsrättsmaffian skickar kravbrev till henne för nedladdningen. Hon har ju redan erkänt, inför 1,5 miljoner morgontrötta människor, och om IP-nummer anses tillräckligt så måste en skriftlig bekännelse vara vattentätt. Personligen tycker jag förvisso att smakpolisen borde haffa henne för den nedladdningen, men det är inte jag som har makten. Än.

I sin kolumn lyckas hon dessutom få in att manliga skolsköterskor på högstadieskolor är pedofiler vilket, förutom att vara grovt fördomsfullt, vore osant även om den manliga skolsköterskan fick bånge av att titta på 14-åringar. Själva definitionen av pedofil är nämligen att gå igång på outvecklade barn, vilket sällan är fallet med elever på högstadiet. I Cissi Wallins värld är det dessutom tydligen otänkbart att kvinnor kan vara pedofiler.

Hade hon medelst skohorn lyckats klämma in ett stycke om att invandrarna tar våra jobb eller att feminister inte rakar sig (utom möjligen på huvudet) så hade hon kammat hem ett äkta hattrick. Nu blir det bara en välförtjänt dumstrut.

Just think of how stupid the average person is, and then realize half of them are even stupider!

– George Carlin


Andra bloggar om: , , , , , intressant?

Published inPlattnackarPolitikSamhälle

21 Comments

 1. Mike Mike

  Du är riktigt Shysst.

  Visst fan är det mycket som är sååå skruvat.

  Så likt Orwellsamhället där allt är tvärtom.

 2. Jenny Jenny

  Jag förstår inte heller att folk inte fattar. I början, innan lagen ens röstades igenom hade man inget problem att debattera och påpeka alla fel och brister men såhär, ett par månader senare blir jag bara trött och förbannad, vill slå en känga i skallen på dem, eller något liknande, för att få dem att vakna och inse vilken värld som finns utanför skyddsrummet de lever i. De okunniga, icke pålästa, gör mig bara förbaskad, helt enkelt.

 3. Saken med FRA-frågan att den är till sin natur jobbig att förstå. Den kräver att man tänker längre än näsan räcker. Detta har väl bevisats genom den debatt som förts av riksdagsledamöterna.

  Peter Harold’s last blog post..Vem kastar första stenen?

 4. Skillnad på att knulla och bli våldtagen. Strålande liknelse.
  Själv brukar jag använda den om att det är inte olagligt att sjunga i duschen, men inte fan vill man att nån hör en? Det är inte olagligt att gå omkring naken hemma, men inte fan vill man att nån utifrån tittar på en?

  Rent mjöl…bah!

 5. [Comment ID #50950 Will Be Quoted Here]

  Sjunga i duschen var också en riktigt bra liknelse. Annars kan man ju alltid fråga om folk brukar låsa om sig när de går på muggen, eller om de skulle känna sig bekväma med att porrsurfa med någon sittandes bredvid.

 6. Grundregeln skall ju vara att om man inte är skäligen misstänkt för ett brott finns det ingen anledning till att bli övervakad och kartlagd (genom registrering). Denna simpla utgångspunkt har fallit bort ur lagstiftarnas medvetande. All diskussion i övrigt är ju överflödig om man följer denna tes.

  Jag skulle känna mig hyfsat bekväm i mitt eventuella porrsurfande om en klonad Halle Berry satt spritt språngande naken bredvid mig och drägglade. Men jag talar ju då bara för mig själv… (reflekterar över ditt enkätsvar)

  Peter Harold’s last blog post..Jag gillar Palin!!!

 7. Underbart. Det här inlägget har räddat hela min tentapluggarkväll.
  Jag bara älskar att upptäcka precis HUR jäkla idiotiska mina medmänniskor egentligen är.. och av någon anledning speciellt de som på ett eller annat sätt är ”publika” personer.
  Bra skrivet, rakt på sak, underhållande.

  Strålande.

 8. [Comment ID #50954 Will Be Quoted Here]

  Halle Berry sitter spritt språngande bredvid dig och du… bestämmer dig för att porrsurfa!? Jävla idiot! ;)

  [Comment ID #50958 Will Be Quoted Here]

  Tack tack!

 9. Aj, vad tänkte jag på….? ;-) Fast Halle Berry helnäck… jag undrar om jag inte skulle störa mig på hennes 12 tår? Lite som att sexa med en utomjording (vilket jag i o f s aldrig gjort ännu).

  Peter Harold’s last blog post..Slåss för detta, Drottningen!

 10. Så du menar att om Halle Berry satt helnäck bredvid dig så skulle du titta på hennes… tår? Du är konstig, Peter. :D

  West’s last blog post..Avskaffa november!

 11. West: Har du en aning om hur svårt det är att inte spana in någons fötter om man vet att det är fler än fem tår på varje?

  Drottningen’s last blog post..Nu blommar asfalten!

 12. -> West
  Drottningen har helt rätt. Jag är bombsäker på att jag får kämpa mentalt för att inte fånstirra på hennes extra lilltår… ;-)

  Peter Harold’s last blog post..En otacksam släkting?

 13. Drottningen: Jag tror du underskattar tuttars inverkan på mäns iakttagelseförmåga.

  West’s last blog post..Avskaffa november!

 14. [Comment ID #50976 Will Be Quoted Here]

  Det kan mycket väl vara så, det är inget av mina mest framträdade attribut så jag har ingen aning. Jag har däremot sett en människa med stora rattar och 6 tår på varje fot. Det var inte rattarna jag tittade mest på.

  Drottningen’s last blog post..Nu blommar asfalten!

 15. [Comment ID #50977 Will Be Quoted Here]

  Stora rattar på varje fot? Var såg du den människan – bredvid skäggiga damen på en 1700-talscirkus? :P

 16. Pastor Bentonit Pastor Bentonit

  So many idiots, so few comets.

 17. […] ♦ Enligt min humla kommenterar en metroblogg angående FRA-lagen, där författaren visar sig tillräckligt IQ-befriad för att gå på det smått debila “Jag har ingenting att dölja”-argumentet. Hennes krönika innehåller i stort sett alla närsynta, egocentriska skitargument som gång på gång sågats under sommaren. Inget nytt under solen alltså. Till exempel försöker hon kamma hem en poäng på att folk gladeligen bloggar om personliga saker och pratar högt i mobiltelefon på bussen, men när staten vill övervaka oss blir vi plötsligt upprörda. Wallin har uppenbarligen helt missat att det är skillnad på att knulla och att bli våldtagen. […]

 18. Nu skall jag vara sådär torrt tråkig ;D

  Halle Berry har tio tår, men har gått i smala skor lääänge.

  Hennes lilltår pekar ganska rejält inåt, och då kan det på halvtaskigt upplösta kort se ut som om ytterkanten är en extra tå. Inte lika dramatiskt kanske, men helt klart ett resultat av lite för mycket spatserande i stilettklackade pumps…

  Hur sedan någon skulle kunna bry sig om antalet tår i det läget övergår min fattningsförmåga… liksom hur någon skulle kunna komma på idén att utnyttja situationen till att porrsurfa :D

 19. [Comment ID #51061 Will Be Quoted Here]

  Nu ska jag också vara sådär tråkig och påpeka att du kommenterar fel text. :)

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: