Skip to content

Något ont som förde något gott med sig

Häromkvällen, eller natten rent av, laddade jag för att titta på NHL-hockey. Ett möte mellan ”mitt” lag Buffalo Sabres och glödheta Washington Capitals. Matchen skulle börja klockan ett på natten enligt Canal+ tablå. Det gjorde den inte. Den sändes inte alls. Jag finkammade Canal+ hemsida efter någon form av information om att sändningen ställts in, och varför, men hittade absolut ingenting. Så det sista jag gjorde innan jag gick och la mig var att skicka ett surt mail till Canal+ kundtjänst.

Hej

Här bränner man på lite kaffe och gör sig redo för att få se en drabbning mellan Washington och Buffalo på Canal+1, såsom tablån utlovar och har utlovat länge. Och vad får jag se? Slapshot!? Var är min match? Om man gör ändringar i tablån är väl det minsta man kan begära att det också uppdateras i tablån på nätet, och en förklaring skulle inte heller skada. Som Buffalo-supporter blir jag förstås extra irriterad, för det är inte så alldeles jätteofta jag får möjlighet att se dem.

Om man inte kan lita på tablån och om Canal+ inte anser att de behöver visa det de har sagt att de ska visa så undrar jag om det är värt att fortsätta vara kund.

Det var den 31:a december jag skickade mailet. Igår redan, den 8:e januari, behagade Canal+ svara.

Hej.

Ursäkta dröjsmålet.

Tyvärr utgick denna match på grund av tekniska problem och detta beklagar vi djupt.

Vi beklagar också den bristfälliga informationen kring detta och vi jobbar för att vid eventuella liknande situationer kunna meddela detta i så god tid som möjligt.

Återigen vill vi uttrycka vår beklagan och som viss kompensation har vi nu lyckas ordna så att ni kan se Mats Sundins återkomst i NHL. Vi eftersänder nattens match mellan Edmonton -Vancouver klockan 21:30 ikväll på Canal+ Sport 2.

”Som viss kompensation har vi nu lyckas ordna så att ni kan se Mats Sundins återkomst i NHL.” Jag skiter väl för fan i Mats Sundin! Jag vill se Buffalo.

En rolig grej i det hela är dock att Aftonbladet skrev några rader om den där matchen vi inte fick se. I normala fall läser jag inte kommentarerna efter och så, men just den här gången gjorde jag det och snubblade då över ett länktips från någon snubbe. Totalt intetsägande site, så därför trodde jag först att det bara var nåt larv eller hemmabygge, men det är det tydligen inte. Jag tittade nämligen på en Buffalo-match häromnatten och det är verkligen knivskarp kvalitet. Helt suverän sändning. Så nu undrar jag ännu mer över meningen med att vara kund hos Canal+. De kan fortsätta visa match efter match med svenska föredettingar så kan vi som faktiskt följer ett särskilt lag titta på nätet istället.


Andra bloggar om: , , ,

Published inSport

8 Comments

 1. Jenny Jenny

  För många år sedan hade jag också Canal +, för att kunna se hockey även där. Både NHL och Elitserien. Det kostade väldigt mycket mer än det smakade och många matcher visades inte alls, eller bara i korthet, vilket totalt tog bort poängen med att betala för tv. Kommer aldrig betala igen. Det som inte går att komma över på nätet får förbli osett. Hoppas du har bättre tur nästa gång det är Buffalodags!

 2. Jenny: Äh, Canal+ kan fortsätta visa matcher med trötta svenska föredettingar. Jag kan titta på Buffalo på nätet istället. Jag lutar också åt att Canal+ får hitta någon annan finansiär än mig.

 3. Vad yrar du om? Vad har du emot Buffalo?

 4. [Comment ID #55365 Will Be Quoted Here]

  Buffalo är en stad som man åker förbi och sen frågar man åh har vi åkt förbi Buffalo, typ.
  Do your own math som man säger. Men om du vill sitta uppe och titta på hockey när Buffalo spela så tänker jag inte klaga.

  Jessika’s last blog post..Schüttelbrot

 5. Det är inte staden Buffalo jag håller på. Bara hockeylaget. :)

 6. Nicklas Nicklas

  Tackar för tipset, får lägga den till min länksamling för framtiden. Kollar själv på en hel del sport via följande 2 sidor (som ofta listar samma sändningar men inte alltid). De sände t.ex Buffalo Sabres vs Detroit Red Wings härom natten.

  http://p2ptv.se/
  http://www.myp2p.eu/

  Sällan toppenkvalitet men bättre än inget.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: