Skip to content

Bloggöl

Studiomannen skickade ett SMS igår och undrade om jag var tillgänglig för en öl eller så. Det var ett mycket trevligt initiativ tyckte jag. Jag fick veta att Sug-SteffoDet är något med Steffo alltså. Sug-Steffo, Tjock-Steffo… Note to self: Aldrig ge några barn namn som Stefan, Staffan, Steven eller något annat som med lite fantasi kan bli Steffo. också så skulle följa med. Själv tjoade jag till på doktor Flum och tyckte att han skulle följa med. Tydligen blev han uppringd av Studiomannen strax därpå också.

Vi möttes upp på Charles Dickens på Söder. Studiomannen var först på plats och jag gick till Mackedonken över gatan och hämtade drf som lyxade till det med en cheeseburgare. Vi noterade att lågkonjunkturen fått cheeseburgaraktien att dala och att priset på cheeseburgare nu sjunkit till tio spänn, och spekulerade vidare i om det kanske vore idé att investera i cheeseburgare nu och sälja dem dyrt senare när priserna går upp igen.

Sug-Steffo anslöt lite senare och med sig hade han även Danne från dagens bild. För att göra en lång historia kort så hade vi jävligt roligt. Det fascinerande med dylika träffar är att man känner varandra utan att känna varandra. Trots att jag träffade två av personerna för första gången och bara har råkat på de andra två vid enstaka tillfällen så blir det ändå aldrig konstigt på något sätt. Var och en av oss känner ju minst en av de andra sedan tidigare, vare sig man träffats i köttet eller inte.

Vilket får mig att tänka på Johan Ronnestams artikel i Internet World där han påstår att sociala medier saknar värme och i stort är till för att befästa befintliga nätverk. I beg to differ! Jag har sagt det förut men det tåls att sägas igen. Jag har lärt känna massor av människor via sociala medier som communities och senare bloggar. Gårdagen är ett jättebra bevis på den värme som finns. Det är inte att befästa befintliga kontakter utan att knyta nya. Och så har jag alltid upplevt det. Jag skulle kunna såga Ronnestam mer men Mymlan har redan gjort det så bra. Ronnestam kanske vill läsa mitt vittnesmål om nätvänligheten?

På det stora hela var det en lyckad kväll och det enda problemet är egentligen att det tar så lång tid att ta sig in från Södertälje, så många gånger avstår jag från att åka in till Stockholm just av den anledningen. Resan in igår var vansinnigt tråkig och långsam. Hem gick det fortare, vilket till stor del berodde på att jag sov från Flemingsberg och hem. Det är löjligt skönt att sova på pendeln faktiskt.

Fler bloggträffar åt folket är min rekommendation!


Andra bloggar om: , , , intressant?

Published inSociala medier

15 Comments

 1. ”Studiomannen skickade ett SMS igår och undrade om jag var tillgänglig för en öl eller så.”

  Inte nog med att den kalla internetvärlden – för att travestera Ronnestams resonemang – bara befäster befintliga nätverk… den gör er till alkoholister också!!! :-)

  Peter Harold’s last blog post..Vart tog Grefven vägen?

 2. ahahahaha….sug-steffo är en vagel anar man här. Men för att försöka mota bort bakfyllan och vara en smula allvarlig, så kan jag inte annat än hålla med. Just Steffo har en tendens att dra till sig märkliga prefix (tjock, sug – undertecknad, kakel-steffo – plattsättaren i gänget, pr-steffo – polare som jobbar med pr och sist men inte minst tv4-steffo – som arbetar på…ja kanalen som gud glömde)

  hm…hur kan det komma sig att vi är 4 steffos i min krets? Snacka om inflation. Låt det bli känt att jag allvarligt funderar på att byta namn framöver. Kruxet är bara att det väl inarbetade sug-steffo blir svårt att göra sig av med. Jag och Prince liksom.

  F.ö håller jag med. Sociala medier is the shit. Jag har mer återkommande kontakt med folk på facebook, jambo, myspace, bloggvärlden än med folk irl. Sociala medier är egentligen en förlängning av telefonerandet när det begav sig – då man satt på kontoret och fick för sig att ringa polarna. Nu loggar man in, kollar status, skickar en kommentar och är liksom konstant tillgänglig (om man så väljer).

  /S

  Stefan’s last blog post..Teflon, teflon, teflon, teflon

 3. [Comment ID #55673 Will Be Quoted Here]

  Du tror fortfarande att jag går ut och träffar folk för att jag vill umgås du? Sucker! ;)

 4. Stefan: Du har väldigt rätt om sociala medier. Kunde inte instämma mer. Men det är ju också ett sätt att knyta nya kontakter som man inte kunde göra förut. Det gamla sättet var väldigt skiktat. Det nya är plattare, alla är tillgängliga för alla på ett annat sätt. Riv pyramiderna, som nån sa.

 5. drf drf

  Jag tror att Ronnestam har haft fullt upp med att läsa ”bloggar” istället för bloggar. Då drabbas man lätt av villfarelsen att bloggosfären är ett vimmel av karriärdrivna hardcorenätverkare som sålde sina sociala färdigheter på loppmarknad för en knycklig tjuga innan man ens visste hur man stavar till R-S-S. Det finns lika gott om dessa som det finns av emotionellt extroverta tonåringar som vältrar sig i kläder och mellanstadiebetygsångest, det man väljer att läsa är det som bygger ens uppfattning om något, och om man då bara väljer att läsa politiska och ”seriösa” bloggar, dvs de som oftast backas av stora mediehus eller andra aktörer, så missar man själva poängen med bloggandet in general.

  Det är som att läsa Aftonbladet och Expressen i några månader och sedan applicera den branschbild man fått på andra tidsskrifter som DN, New Scientist eller för den delen The Lancet. Det kommer gå åt jävla helvete direkt och varför fler inte fattar skillnaden på blogg, blogg, blogg, och ej att förglömma vår allas hjärtekära blogg är för mig obegripligt.

  drf’s last blog post..Ja. Vem?

 6. drf drf

  Tack för en jävla härlig kväll btw. ;)

  drf’s last blog post..Ja. Vem?

 7. Det var skitkul! Kommer att blogga mer om detta inom kort. Jag har mest varit helt fascinerad över SJ just nu. Är hemma igen…

 8. Det är just den värmen som gör att jag ser fram emot bloggpris-galan i början av februari. Jag hoppas på att hinna träffa flera personer som jag har haft kontakt med i åratal via nätet, men som jag aldrig har träffat offline. Vid de två tidigare tillfällen jag har besökt huvudstaden i blogg-sammanhang har det varit otroligt trevligt, och den här gången ser det ut att bli fler bekanta namn på plats än någonsin tidigare. :)

  Andreas’s last blog post..Time to suit up!

 9. Ah, så du kommer? Då ses vi där! :)

 10. Vet inte varför jag halkat in på just din blogg – men den är j-igt kul att läsa!
  Själv är jag ganska färsk i bloggvärlden och har nyss haft min första bloggträff. Det var verkligen himla kul att träffa en vilt främmande människa som ändå inte var så främmande, och samtalsämnen led man ju inte brist på, så jag kan bara hålla med dig!

  /Helen

  HelenJ’s last blog post..Blooming Friday

 11. […] skulle innebära att reprisen på den där berömda bloggölen blir en smula svår att ordna, då Studiomannen måste ta hänsyn till först och främst […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: