Skip to content

Fuck you right back, Milton

I december förra året skrev Berth Milton en debattartikel i Expressen till försvar för Ipred. Bland annat attackerar han Kjell Häglund för att denne i sin tur sågat idén om att Ipred handlar om att sätta dit ”de stora fiskarna”.

Regeringens förslag till Ipred-lag sågas nu av många debattörer och bloggare. Ett exempel är Kjell Häglund som har bloggen weirdscience.se. Jag håller definitivt inte med honom. Varför ska mindre bemedlade ha rätt att stjäla medan en arbetande medelklass ska betala för sig? Vad menar Kjell Häglund med att vi ska ge upp hoppet om att få fast de ”stora fiskarna”? Ska vi ge upp hoppet om att få fast de stora ekobrottslingarna och koncentrera jakten till skattemyglande hårfrisörskor och hantverkare?

Nå, idag rapporteras det att Milton åker på ett skattesmäll på 865 miljoner kronor. Så Milton hade rätt och Häglund fel – det går att sätta dit de riktigt fula fiskarna. Eller ser Berth på sig själv som en av de skattemyglande hårfrisörskorna och hantverkarna? Varför ska bara mindre bemedlade ha rätt att stjäla men inte Milton?

Saker som ”sopa framför din egen dörr” och ”men det är vi som är tjuvar!” fladdrar förbi framför mina ögon.


Andra bloggar om: , , ,

Published inNotiserSamhälle

8 Comments

 1. I anslutning till ämnet så undrar jag var vårt kära konkurrensverk hållit hus de senaste 3 decennierna? Den kartellbildning som de stora skivbolagen ägnat sig åt under den tiden är riktigt skrämmande.

  Ett exempel: En gång i tiden kostade en ny LP 79 spänn oavsett vilket skivbolag som sålde den. Sedan kom CD-skivan och helt plötsligt var det pga den extrema kostnaden med ”denna nya men överlägsna teknik” legitimt att höja priset nästan 100% till 139 kr. Alla skivbolag gjorde samma sak. Att framställandet av CD-skivor det senaste decenniet reducerats ned till en bråkdel verkar inte spela någon roll till att priserna numera ligger närmare 200-strecket.

  Kanske är det bara prisjustering som ligger i linje med inflation etc. Kanske har vi ett konkurrensverk som ligger i koma. En kombination är högst troligt närmast sanningen.

 2. Kartellbildningen i musikbranschen har jag varit inne på många gånger. Jag begriper inte hur det i slutänden kan bli exakt samma pris på en skiva med en symfoniorkester och en skiva med en kille som pratar med sin trummaskin.

 3. Mike Mike

  Se kommentarerna.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/ipred/article4436698.ab

  Den som lägger sin röst på ett riksdagsparti bör betrakta sig som landsförrädare. Det här landet är på väg mot något väldigt obehagligt. Lägga sig på rygg för EU och lobbyister och tvinga polisen att göra tillslag. Samtliga riksdagspolitiker behöver bytas ut med omedelbar verkan.

  Om lagen går igenom så framstår våra politiker som totallt bortdribblade från verkligheten! Utvecklingen är o undviklig om vi vill nytja vår nya teknik, samt lära av varandra. Det är Copy right och patent som borde lagstiftas bort! Film och Musik är sponsor financierad till 80% idag. Vilket innebär att Filmerna betalas genom reklamen. Reklam makarna vill bara att filmen ska ses av så många som möjligt. Alltså gynnas inte sponsorerna heller av IPRED. Man sitter och ilsknar till när man ser regeringen debatera för IPRED med alla prtiska deltagare i bebatten de bjudigt in. Köpta är ordet!

  ag hoppas att alla stora film/skivbolags lobbyisters mutor har smakat!!! För det lär inte väljarnas dom göra, skönt att vi snart slipper dessa ”folkets” moderater. Suck..

  Om lagen går igenom så framstår våra politiker som totallt bortdribblade från verkligheten! Utvecklingen är o undviklig om vi vill nytja vår nya teknik, samt lära av varandra. Det är Copy right och patent som borde lagstiftas bort! Film och Musik är sponsor financierad till 80% idag. Vilket innebär att Filmerna betalas genom reklamen. Reklam makarna vill bara att filmen ska ses av så många som möjligt. Alltså gynnas inte sponsorerna heller av IPRED. Man sitter och ilsknar till när man ser regeringen debatera för IPRED med alla prtiska deltagare i bebatten de bjudigt in. Köpta är ordet!

  Jaha nu har den är SATANS regeringen kriminaliserat en hel generation. Och nu har dem grävt sin egen grav om dem inte hade gjort det innan. Håller också med Lizardman och BananRobban.

  Total skandal, men väntat! Ska nån hota mig så ska dom allt få tillbaka också det kan dom räkna med den saken är säker skriv upp det Fröken ASK. VI har efterlyst ett abonemang hur länge som helst de vägra att lyssna vi ska alltså ladda ner från tjänster som är svindyra och vi ska bara få hyra i 24 timmar. Jaha jag känner ilskan. En nerladdnings tjänst finns ju inte ens idag. HYRA JA. Men inte en möjlighet att få ha egen kopia. Återigen verka de inte ha en blekaste aning hur de ska funka!

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/ipred/article4436698.ab

  SNART BRINNER VÄL MUPP REGERINGEN NER.

 4. Jag tror dock inte på att skattesmällen och debattartikeln har något direkt samband (Gud straffar sina syndare genom blixtar och inte skattebesked har jag lärt mig från Bibeln…som jag ju aldrig läst).

  Berth är bara sur för att vi gratisrunkar på Free6 istället för att köpa hans tjocka porrmagasin som man aldrig kan gömma för nyfikna sambosar/fruar.

  Jag skulle dock gärna vilja se Berth ge ett litet bidrag till yttrandefrihetsdebatten, ty hans produkter är faktiskt numera under stort hot genom en omtolkning av sexköpslagen i Sverige (som ju skall implementeras i övriga Europa).

  Peter Harold’s last blog post..Obscen besöksstatistik

 5. Jag tror inte heller att debattartikeln och skattesmällen har något samband på det sätt du antyder – jag tror nämligen inte på den där Gud. Däremot tycker jag att det är magstarkt att prata om tjuveri när man är förstklassig skattesmitare.

 6. Äsch, Berra Mille är inte skattesmitare. Han har bara inte lyckats övertyga Skatteverket om att han bor i ett spanskt vattenhål. Eh, han har faktiskt inte lyckats övertyga någon annan heller om den saken… ;-)

  Peter Harold’s last blog post..Röda khmer-rättegången. Och Burma…?

 7. ”Jag begriper inte hur det i slutänden kan bli exakt samma pris på en skiva med en symfoniorkester och en skiva med en kille som pratar med sin trummaskin.”

  Det är meningar som den ovan som gör att jag befarar att din komiska ådra är genetiskt betingad. *asg*

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: