Skip to content

Säg det med blommor

Man kan säga olika saker med blommor. Det finns färdiga koder för en del meddelanden. Till exempel betyder en vit blomma ”jag tror på din renhet och jungfrulighet” medan en gul blomma betyder ”du är solen i mitt liv”. Små röda rosor betyder ”Allt är så nytt ännu – ge mig lite mer tid”, vilket i sin tur kan betyda ”jag är gift och du är naiv”. Det finns säkert en blombunt som betyder ”hon betydde inget för mig” och en annan som betyder ”DU betyder inget för mig”.

Nå, vi har numera en stor kruka med lila blommor på balkongen som säger ”rota inte i min mjölpåse!” Det skulle finnas svarta också (penséer?) men vi hittade inga. Svart och lila hade liksom varit ännu tydligare.


Andra bloggar om: , ,

Published inNotiser

19 Comments

 1. Kalle Kalle

  Man ska nog vara försiktig med att skicka gula blommor, eftersom det också (eller kanske först och främst) betyder ”du är feg”.

 2. Josh, det lär finnas en färglös blomma som antar färgen av det den vattnas med.

  Du kunde skaffa den och vattna den med alla ilskna kommentarer i bloggosfären. Då blev den nog svart!

 3. Vilken lysande idé! Finns det ingen som skulle behöva en lila blomsterkvast med bud tro…

 4. Axel Axel

  ”Jag är gift och du är naiv”… hahaha

 5. Axel Axel

  åh shit jag skrattar fortfarande efter 3 timmar. börjar få håll.

  Josh! Skärp dig, det här är inte hälsosamt för mig.

 6. Lägg därtill att det finns hybrider av de blommor som folk sätter i sina blomlådor och trädgårdar, blommor som skulle kunna säga ”Jag är vacker man kan inte föröka mig” ifall de kunde tala. Ja, det finns symbolvärden i allt.

  Undrar vad en flicka skulle tolka ens intentioner om jag valde ut två gula lökar från ICA och skickade till henne… ;-)

  Peter Harold’s last blog post..En riktig skitolycka

 7. Mattias Mattias

  Blommor är ju ganska bra parallell till upphovsrättsindustrin också eftersom de DRM-skyddar sina frön. Det vill säga de genmodifierar fröna så att växterna blir sterila och man inte ska kunna göra nya blommor av de man köper. Allt för att kunna sälja fler blommor.

 8. Wow…förr om åren, hade jag ofta lila penséer, men aldrig att jag kopplade ihop dem med politiska statements och mjölpåsar?!

  Vad förolämpade de måste ha känt sig, som inte hade någon annan funktion än att jag blev glad av att se dem!

  Nina’s last blog post..Beatrice Ask och den förlängda upphovsrätten.

 9. Kalle.Om inte minnet bedrar mig, så betyder gult på ”blomsterpråket” först och främst ”svek”, inte ”feg”.
  Något jag alltid försökt bortse ifrån, eftersom jag älskar gula rosor…
  :-)

  Nina’s last blog post..Beatrice Ask och den förlängda upphovsrätten.

 10. Axel: Ska skärpa mig. Från och med nu ska jag kattblogga istället, för din hälsas skull. Blir det bra? ;)

  Nina: Jag vet ett par partier som borde ha en gul blomma som symbol…

 11. Jenny Jenny

  Svart och lila är så snyggt ihop, sedan barnsben mina favorit”färger” så… svart och lila ros då? Det finns ju… fast det kostar. :)

 12. Kalle Kalle

  @Nina: Tja, det är junte nån motsättning, direkt. Man sviker ju ofta för att man är feg.

 13. Om jag får en kaktus av mitt hjärtas dam så betyder kanske att att jag borde raka mig. Om jag ger henne en kaktus…så får nog jag en blåklocka. *jämlikhet, en utopi?*

 14. Kalle.Men svek som inte har ett skvatt med feghet att göra, förekommer ju ofta.

  Svek uppstår/utföres, när en människas egna önskemål och/eller själviska sida kommer i konflikt med t.e.x. givna löften eller avtal och de egna önskemålen får gå före…

  Nina’s last blog post..Nu haver jag kastat mig över våra Eurepresentanter igen.

 15. Niclas Niclas

  klockan är ren.. klockrent

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: