Skip to content

Blomparaden

Göran Widham tyckte att det var dags att visa Åsa Jinder lite uppskattning genom att skicka en blomma, och får medhåll. Jag instämmer. Därför har det nu skickats en bukett signerat Drottningen och mig. Tyvärr får inte allt man vill säga plats på ett meddelande, så det blev ett ”Alla kan bli heligt förbannade. Få kan be om ursäkt. Tack.” I efterhand ser jag att det där tacket möjligen kan misstolkas, för vad vi ville hälsa och som inte får plats är ju ”tack för att du föregår med gott exempel” och inte något annat.

I alla fall så började jag tänka på det där med att vissa får blommor och andra inte, och insåg att det påminner en smula om sketchen (som för övrigt är riktigt skön humor) när Björn Ranelid läser ”Fadde, min story”. Camilla Lindberg fick blommor. Roger Wallis fick blommor. Dick Harrison fick inga blommor. Åsa Jinder fick blommor. Liza Marklund fick inga blommor…

Och för att illustrera titeln till den här posten var jag naturligtvis tvungen att leta rätt på Galenskaparnas sketch ”Blomparaden” på Youtube. Inte fullt lika stor humor kanske, även om den har sina ljuspunkter. Jag har alltid tyckt att Galenskaparna, i likhet med Saturday Night Live, har haft en tendens att bli lite för fåniga och framför allt lite för tjatiga. De vet liksom inte att sluta medan det fortfarande är kul.

Och då upptäckte jag något besynnerligt. Titta på de bägge klippen. Finns det inte en viss likhet mellan Björn Ranelid och programledaren i Blomparaden..?


Andra bloggar om: , , ,

Published inÖvrigtPirat

8 Comments

  1. Jag tycker i och för sig att det borde skickas blommor till Dick Harrisons sambo med. För att visa att inte alla som inte håller med Dick Harrison är puckade idioter. Jag skrev ett förslag på vad man kunde skicka för text i en kommentar hos Anna Troberg. Om textlängden är så begränsad så kan man ju alltid skicka ett separat vykort.

    “Jag håller inte med din sambo, men jag skulle aldrig hota någon. Även om jag står i motsatta lägret så anser jag att hot är fel, och även om det är en liten obetydlig gest vill jag försöka få dig bättre till mods genom att skicka de här blommorna, för att visa att de flesta av oss inser att hot är fel och att vi inte vill att ni ska må dåligt på grund av att en liten del av oss är idioter. Ge inte efter, debatt och opposition behövs, har potential att slipa koncepten till något bättre.”

  2. Jag håller inte med. Blommor får man göra sig förtjänt av. Dick Harrison och Katarina Lindbergh är bildade, intellektuella människor och begriper mycket väl att vi inte är puckade idioter.

  3. Jo. Men handlingens budskap har en större målgrupp, inte bara åt Dick Harrison och Katarina Lindbergh. Det skulle kanske skaka om lite i den allmänna föreställningen att alla som är emot IPRED och för frihet på Internet är folk som bara vill ha allt gratis.

  4. Jag tror att den poängen gick fram när Roger Wallis fru blev blombombad. ;)

  5. JET JET

    Att jämföra Galenskaparna med Saturday Night Live är som att jämföra Jokkmokks-Jocke med Johnny Cash, för fan.

  6. *S* Förvisso. Men det innebär ju inte att de inte kan ha något gemensamt.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: