Skip to content

Att man är paranoid betyder inte att de inte är ute efter en

Trogna läsare av den här bloggen känner förstås till att jag har haft en del problem med min dator, specifikt då med Linuxdistributionen Ubuntu som tappar bort min mus och kräver omstart för att lira igen. Det är ett mycket mystiskt problem som jag har dryftat med flera linuxkunniga personer som dock inte kunnat lösa det. Däremot hittar man massor av Linuxanvändare som har andra problem i diverse Linuxforum, och en kompis till mig har slutat använda Ubuntu för att hans grafikkort inte vill fungera. Nu har emellertid förklaringen uppenbarat sig för mig.

Det är ju lite suspekt att det är bara när jag är Linuxanvändare och inte Windowsanvändare som jag råkar ut för detta. Och jag har just fått reda på varför Linuxanvändarna är hårdast angripna: De är pirater.

Och det är piraterna man vill åt.

Det är naturligtvis så att antipiratbyrån, IFPI, regimen och/eller Frankrike hackar Linux. När jag startar min dator i Ubuntuläge går det en signal till en jeppe som med ett kortkommando kopplar bort min mus. Det är så uppenbart och jag begriper inte varför jag inte har insett det förrän nu.

Det här förklarar förresten också andra tekniska problem jag har haft. Mitt första webhotell blev mer eller mindre obrukbart då det segade och bloggen tidvis inte gick att nå. Mitt andra kraschade efter en attack. Är det en tillfällighet? I think not!

Min Asus EEE 900 vill inte koppla upp på vissa trådlösa nätverk. Det är helt omöjligt att få det att fungera, den bara kopplar inte upp. Och vad är det för operativsystem i den? Xandros Linux!

Min mobiltelefon har börjat bete sig. Sedan en tid tillbaka får jag en knappt hörbar ringsignal som jag inte valt själv när min ena syster ringer. Hur jag än försöker fippla med inställningarna går det inte att få telefonjäveln att ringa normalt när det är just hon. Tidigare tänkte jag inte så mycket på det utan konstaterade att det var irriterande och att det möjligen berodde på en dålig telefon, men nu när jag har börjat lägga det här pusslet inser jag att det här nog började ungefär samtidigt som hon gick med i Piratpartiet. Tillfälligheter? Knappast! (Det kan i och för sig ha börjat månader innan hon gick med och dessutom är det inte ett LinuxOS i telefonen utan nåt skit som LG utvecklat själva, men man ska inte vara så noga med detaljer – pusselbitar som inte riktigt passar kan man slipa till.)

Ipredkramare lägger pussel.


Andra bloggar om: , , , , , , intressant?

Published inKåseriPirat

15 Comments

 1. Jag lider sedan en tid av ett svårt fall av reverserad paranoia. Jag har en bestämd känsla av att jag förföljer någon.

  Det har varit rätt tyst från Carina sedan den där affären… Har det måhända löst sig med hennes Mac?

  Beelzebjörn’s last blog post..Om datalagring och makthavarnas cynism

 2. suede suede

  Jo helt klart, jag har också haft problem som Carina Rydberg nån gång och det efter att jag läst nyheter i tidningen om piratpartiet och fri fildelning, då hängde sig hela datorn och och jag förnam en känsla av en Hollywoodadvokat som hade lirkat sig in i hårddisken via närverket och nu ställde till problem för glatta livet. Men jag vågade inte säga nåt till Säpo eftersom antipiratbyrån förmodligen hade långa listor på oss som tog del i debatten och kanske också avlyssnade min mobil som egentligen tillhörde jobbet. Ville inte få sparken helt enkelt!

 3. *S* Reverserad paranoia måste vara jobbigt.

  Marcin erbjöd ju sig att laga hennes ”data”. Han kanske fick göra det också?

 4. [Comment ID #65431 Will Be Quoted Here]

  *asg*

 5. Och jag är övertygad om detta att Firefox den senaste tiden har börjat krascha för mig, beror på att jag blev medlem i partiet…för att inte tala om att WordPress allmänna segande är en komplott från Antipiratbyråns sida, för att jag inte ska kunna vare sig skriva eller publicera fler antiövervakningsinlägg.

  Hur någon har antipiratutsänd har lyckats ta sig in i hemmet för att sabba den trådlösa funktionen i routern, vet jag inte…men sönder är den!
  Förmodligen har byrån ormmänniskor på sin lönelista, som kan lirka sig in genom brevinkastet.

  (För övrigt lät Rydberg förstå, i sin kommentar till Drougge, att hon inte själv är Macanvändare…utan – minsann – bara hade hänvisat till drabbade kolleger..som det btw har varit mycket tyst om och från.)

  Nina’s last blog post..“Då var jag en av dom andra”

 6. ;)
  Aha, så är det ju! Jag har oxå trassel med att få Ubuntu att funka.
  Det problematiska är att jag vill ha igång det eftersom Windows XP inte trivs med mig längre heller.
  Har Bill Gates ngt barn ihop med Antipiratbyrån?

  Och jag som inte ens varken är pirat eller piratpartist.

  Mysko är också att Rick Fs blogg i 99% av mina försök inte öppnar. Bloggcensur? Jag vill ju bara veta vad han skriver för trams ;)
  Vill ha koll.
  Men det kanske är det som är felet.
  Det är nog förbehållet FRA att ha koll på allt på internet.

  Om andra vill det, är vi per definition farliga, kanske till och med piratpartister.
  Hur ska man kunna svära sig fri från denna oerhörda anklagelse?

  Genom att skicka in ett bidrag till Antipiratbyrån? Eller?

  larserick’s last blog post..Är den (regeringen) ändå ond?

 7. Ahaaaaa… Det var DÄRFÖR min mus slutade fungera. Pekdonet alltså. Men det tyder ju på att atipiraterna och SÄPO och FRA och papperstomten/trollet/skrivmaskinisten måste ha varit hemma hos mig och meckat med min pc med xp…

  *kilar ut i hallen och tejpar igen brevinkastet*

 8. Min firefox har slutat krascha sedan jag har varit i USA (början av maj, fortfarande kvar). Några tankar om det? (melodin till The Twilight Zone spelar i bakgrunden!)

  Jessika’s last blog post..The Special of Today

 9. Kan man få resa till USA om man är så misstänkt att man utsätts för detta?
  Jag menar, FRA meddelar väl USAs gränskontrollanter att man är suspekt.
  Så det är inte att tänka på.

  larserick’s last blog post..Är den (regeringen) ändå ond?

 10. Betr gammelmedias websidor. Hm, måste erkänna att AB:s hemsida krånglat mkt – tidigare. Numera brukar det vara värre med DN:s hemsida. Dvs den brukar gå att öppna, men sedan när man vill läsa en artikel o inte bara rubriken, då hänger sig datorn.

  Men det är väl ngn finnig piratpartist som sabbar det i en hämndaktion emot de fildelningfientilga Bonniers.

  larserick’s last blog post..Vem ska få vara med?

 11. @Josh: Man ska inte sparka på den som ligger…fast i det här fallet blev det ju i sedvanlig underhållande. :)

  Hur var det med musen? Var det USB eller PS/2?

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: