Skip to content

Ja till Europa

Jag såg Folkpartiets valkampanj till Europaparlamentet idag. Den består i ett antal skyltar med varmluft uppställda vid avfart mot Älvsjö. Innan jag ens går in på budskapet måste jag få fråga: Vad fan är grejen med att klumpa ihop alla sina skyltar på ett ställe? Har man någon undersökning som visar att man förra gången inte nådde ut till bilister som kör av på Älvsjöavfarten så att man måste säkra upp med fler skyltar? Vet man att det är många missnöjda centerröstare som kör av där och försöker fiska upp dem? Eller är det bara så att snubben som sätter upp skyltarna läste budskapet och tänkte att det där ändå inte kommer att göra någon skillnad, så han dumpade allt på samma ställe och tog helg tidigt?

Budskapen då? Jag hann bara läsa två skyltar eftersom jag behövde hålla ögonen på vägen också, så möjligen missade jag Folkpartiets starkaste argument, men det jag såg var detta:

”Vi skickar inga gnällspikar till Bryssel”. Underförstått: Vi skickar ja-sägare och rövslickare till EU, för parlamentet har ett kraftigt underskott på just sådana?

”Ja till Europa”. Ja till Europa!? Den skylten gjorde mig så förbannad att jag höll på att köra av vägen. Valet gäller vilka parlamentariker som ska representera Sverige i Europaparlamentet, och Folkpartiet säger ja till Europa? Det var femton år sedan eller så som det var aktuellt med kampanjer som ja eller nej till Europa, och jag hatade dem redan då eftersom det faktiskt inte var ett alternativ att avskaffa Europa. Europa är en kontinent och kan inte röstas bort. Det var inte ens en fråga om huruvida Sverige skulle vara med i Europa, som ofta påstods, eftersom Sverige redan ligger på just den kontinenten. Även om det finns ett gäng som försöker gräva loss Skåne och fysiskt skicka tillbaka det till Danmark så har det aldrig varit ett alternativ att skilja Sverige från Europa.

Femton år senare dammar alltså Folkpartiet av den gamla skitdåliga parollen ”ja till Europa”. Det enda sättet att rädda sig i det här läget är väl om de skulle gå ut med att de återanvänder sina gamla affischer av miljöskäl.

Nej, har inte Folkpartiet något bättre att komma med kommer de inte att få skicka någon alls till Bryssel, gnällspik eller inte.


Andra bloggar om: , , , ,

Published inKåseriPolitik

10 Comments

 1. Luddevig Luddevig

  Varför får inte du betaaalt för det här?

 2. amen amen

  Man undrar ju vilken politiker som ska vara först till att driva frågan om subventionerade mintpastiller till bruntungorna :)

 3. Men, driver de med oss?
  Var det där – verkligen – det bästa de kunde åstadkomma?!
  Ett avdammat ”argument” som var dåligt redan när det var nytt och ett uttalande på sandlådenivå?

  (Fasen, gräver det där gänget fortfarande?!Kanske dags att börja se sig om efter bostad på annan ort, min danska är klen, mycket klen…)

  Nina’s last blog post..“Då var jag en av dom andra”

 4. Nina: En snabb, mycket snabb, undersökning talar om två olika organisationer; Gräv Loss Skåne och Spettets Vänner. Den ena ville göra sig av med Skåne, den andra ville befria Skåne från Sverige. Ett slags gränsöverskridande samarbete om man så vill. Det allra troligaste är väl dock att det är en myt. Du får i läxa att ta reda på det. Jag måste gå till jobbet. :)

 5. Jenny Jenny

  För min del känns det som om debatten är ganska urvattnad och full av dåliga argument från många håll.

 6. Jonas Jonas

  EU är ett planekonomiskt monster och Folkpartiet LIBERALERNA vill undvika att skicka dit kritiker. Det är svårt att låta bli att le, men inte helt lätt heller…

 7. När vi ändå pratar om saken; Europa är väl en världsdel, inte en kontinent? Är inte en kontinent en fristående landmassa (mer eller mindre), som Nordamerika, Afrika, Australien osv?

 8. WysiWyg: Jo, alldeles riktigt. Kontinenten heter Euorasien.

 9. Daniel A Daniel A

  Nejförh*vete. Låt Blekinge fortsätta tillhöra det svenska fastlandet. Jag lyckades fly (nåja, hamnade i marginellt bättre Kristianstad) efter 2 år i Karlskrona och vill inte tillbaka dit. Fördelen med ett danskt Skåne är att Köpenhamn blir huvudstad, bättre kronkurs och billigare Sort Guld. Hmmm…. Det är kanske dags att åka ner till norra Skåne och gräva litta granna.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: