Skip to content

PR-genierna slår till igen

Idag kungjordes att Piratpartiet sätter sig i den gröna gruppen i EU-parlamentet. Detta är förstås något som många skulle kunna tänkas ha åsikter om – varför den gröna och inte den liberala eller vänstergruppen som det också fanns bud från? Säkert finns det gott om sympatisörer som känner starkt för bägge de alternativen. I ett mardrömsscenario skulle gruppvalet ha kunnat så split i Piratpartiet.

Sicken tur då att vi våra PR-genier. För att avleda uppmärksamheten från detta gick man idag ut med både att Ephone kan sätta sig på en gaffel och snurra – uppgifterna om deras kunder ska lämnas ut, basta – och att domaren i Spectrial Tomas Norström inte var jävig. Timingen kunde inte vara bättre.

Klart att inte Tomas Norström är jävig förresten. Nejdå. Ishockeydomare får inte döma matcher där lag från deras egen stad deltar. Med undantag för Stockholm, eftersom Stockholm är stort och har flera stora lag. Detta dels för att undvika att domaren är partisk, men kanske framför allt för att undvika misstanken om att domaren var partisk. Men ishockeymatcher är ju allvarliga saker, till skillnad från rättegångar, så därför är det i det senare inte lika viktigt att uppfattas som rättvis. Och Tomas Norström kommer säkert från Stockholm, alltså är han opartisk. Att han hänger med Peter Danowsky, Monique Wadstedt och Henrik Pontén spelar ingen som helst roll. Ingen alls.

Och Ephone döms alltså att lämna ut uppgifter om vem som använt ett visst IP-nummer. Från ”rättsväsendets” sida struntar man blankt i, tja, allt. Man skickar dessutom en tydlig signal till andra operatörer som har fräckheten att värna om sina kunders integritet. Ephone åker nämligen på att betala rättegångskostnader på 75 000 kronor. Om man fortsätter att trilskas åker man på ett vite på 750 000 till och därefter får man väl anta att det fortsätter i samma stil; varje tendens till uppkäftighet kostar tio gånger så mycket som föregående.

Piratpartiets PR-konsult Lars Gustafsson säger till SvD:

Vi tänker inte vänta för att se om domen överklagas. Nu kör vi.

Med detta vill han uppmana alla som ännu inte gått med i Piratpartiet att göra just det.

Jag letade efter ett citat att avsluta med men kan inte för mitt liv hitta det. Någonting i stil med ”it is equally important for the judiciary to be perceived as just and fair” och så vidare. Jag har tappat stinget.


Andra bloggar om: , , , , , , intressant?

Published inPiratSamhälle

20 Comments

 1. Aron Larsson Aron Larsson

  Detta är rent utsagt förjävligt domen är en sak att de inte kan motivera den är helt sjukt och att det inte är jäv är spiken i kistan för illusionen om att vi lever i någon form av rättsstat…

  Domen faller på regeringen 2010 då skall vi se till att de med fingrarna i syltburken avsätts!

 2. Jaha, den Lars Gustafsson. Det var definitivt inte honom jag tänkte på.

  Det är faktiskt rätt osmart av Piratpartiet att hålla sig med två PR-konsulter med samma namn. Kunde man inte i samband med kontraktskrivningen ha övertalat en av dem att byta? ”Lars Gustafsson”, liksom, mera Svensson kan man ju knappast heta!

 3. Anders: Vi har så jävla många PR-konsulter att det är oundvikligt att några av dem heter lika. Men jag håller med, någon av dem borde byta namn. Till Pirat, kanske? ];)

 4. Jag tycker det där citatet från FightClub duger att upprepas…flera gånger om faktiskt. Till sist skjuter de sig själva i foten. It is bound to happen.

 5. Biggles Biggles

  ”Vid bedömningen av detta engagemang måste dock, enligt hovrätten, beaktas att rättighetshavare åtnjuter ett grundlagsskydd i Sverige och att deras rättigheter följer av lag.”

  Såna långsökta och desperata hänvisningar till grundlagen brukar man höra från rättshaverister, inte hovrättsråd. Det här stinker.

 6. Honeylicious Honeylicious

  Jag snor ”ditt” citat rakt av Kimmi;)

 7. Nä, det blev ingen ny Pirate Bay-rättegång……

  Tomas Norström, domaren i The Pirate Bay-rättegången, var inte jävig. Det har hovrätten nu slagit fast vid, vilket betyder att det inte blir någon ny rättegång. Jag tror inte någon är förvånad (som Monique säger). Visst pekade bevisningen …

 8. Sitter och krypterar hela min AsusEEE nu. Bökigt, men det börjar ordna upp sig nu. Om tre timmar kommer ingen mer än jag åt den och dess innehåll. Med samma dator får det väl bli dags att ta sig in på politikers trådlösa nätverk och ladda ned svenska ljudböcker.

 9. Glenn Glenn

  Det värsta är ju att det känns så uppenbart att nu kan pengar köpa en rättegång, jag ville verkligen tro att så inte var fallet i Sverige, men det blir svårare och svårare för varje gång en domstol dömer tvärt emot all normal tolkning av lagen.

  ..Folk har ju funderat på var alla pengarna tar vägen när mediabranchen gnäller på hur dåligt det går för dom, medans alla kurvor på försäljning påekar uppåt, nu kan man ju börja gissa.

 10. […] PR-genierna slår till igenJag gillar käftsmällen på Lars Gustafsson i slutet! Ord och inga visor. […]

 11. […] gör jag alltså, men det ska vara nåt som gör mig topp tunnor eller något som gör mig bara lite lätt pirriterad för att jag ska hugga tag i tangentbordet. Språk och stavning gör mig iofs alltid lite lätt […]

 12. Är det någon som vet hur det gick med detta?: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3105455.svd

  Att handplocka en dommare som visar sig vara kollega med målsägandesidan när det borde ha lottats tycker jag känns olustigt.

  Ingick det i bedömningen, sket man i det eller kommer det tas upp senare?
  Över huvud taget förefaller det dock osannolikt i min värld att dommare ska dömma andra dommare för jäv i detta fall, och även andra. Rätten kan ju inte ha fel, det hör man ju bara på namnet! Det lägger ju dessutom grunden för att även de i sin tur skulle råka ut för liknande om någon hittade skit under deras matta.

  Roligt förresten med parallellen med ishockydommare, och förnuftigt att inte hänvisa till något ställe där man kan se dem! :)

 13. […] eftertraktade domänen i hela Sverige. Samtidigt så passar jag på att gratulera mitt parti till minst 3 ledamöter i riksdagen 2010. Rick, se till att dra fram ett par ordentliga stjärnskott som akompanjerar dig i […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: