Skip to content

Prioriteringar

Det blir förmodligen lite bloggpaus just nu. Jag har ett par inlägg liggande som jag inte klarat av att skriva färdigt eftersom jag har en del annat att tänka på. Kanske blir de klara. Kanske inte.

Anledningen är att vi håller på att flytta. Det kommer att ta några dagar därför att vi låter det ta några dagar, men det är något som ständigt tar upp tankarna. Vad har vi kvar? Vilka samtal måste ringas? Visst fan, det där ska också göras!

På grund av flyttandet, som i sig kostar, och dubbla hyror, och en tillfällig och ytterst illa synkroniserad svacka i ekonomin har jag varit tvungen att göra en del andra prioriteringar också. Jag blev erbjuden en biljett till U2. Till ordinarie pris. Jag tackade nej. Det känns inte bra, men har man inte råd så har man inte råd. Det känns inte som en sån grej man lånar pengar till.

Vad jag däremot absolut ska se är Dream Theater senare i år. Prioriteringen blev alltså Dream Theater före U2. Det finns flera anledningar till det.

För det första har Dream Theater varit inbokat länge. För det andra har jag sett U2 förut. Fyra gånger. Jag har däremot aldrig sett Dream Theater tidigare. För det tredje har bägge banden släppt skivor i år. U2:s No Line on the Horizon kom i våras och jag har fortfarande inte riktigt kunnat förlika mig med den. Det är en ok platta, men den sätter sig inte hos mig, den säger mig inget, den berör mig inte. Jag kommer inte ifrån känslan att den känns oengagerad, snudd på slarvig även om jag är säker på att så inte är fallet. Jag har lite svårt att förstå de hyllningar jag har hört och läst. Kanske beror det på att jag jämför U2 med U2 och medan andra jämför dem med den obefintliga rockscenen av idag?

Sedan kom Dream Theaters Black Clouds and Silver Linings. Och ju mer jag hör av den här skivan desto säkrare är jag på att jag prioriterade rätt…

Prioriteringarna just nu är alltså: Vardagsekonomiska utgifter före konserter. Afk före bloggande. Dream Theater före U2.


Andra bloggar om: , , , ,

Published inMusikÖvrigt

15 Comments

 1. Jenny Jenny

  Jag hoppas det ska gå bra med flytten nu (och kranen?) och ni får njuta av diskmaskinen och alla de andra finesserna riktigt snart. :)

 2. Tycker att även Dream Theater är ojämna över åren, men det är snarare en tillgång. Det känns som att de arbetar i olika riktningar; till ena skivsläppet är det dessa medlemmar som skapar, till det andra skivsläppet är det några andra. Jag får intryck av att man sällan kompromissar i det bandet. Vilket jag tycker är positivt.

  Personligen skulle jag väldigt gärna se att de gjorde en helt instrumental platta.

  Peter Harold’s last blog post..Ibland gör inte mördarna som vi tror

 3. Peter: Personligen tycker jag att instrumental metal blir lite tråkigt, även om det finns långa och mycket snygga instrumentala partier hos Dream Theater. Men i princip har de ju gjort ett par instrumentalskivor – Liquid Tension Experiment består av John Petrucci, Mike Portnoy och Jordan Rudess, tillsammans med Tony Levin.

 4. Men alltså… LTE spelar ju en helt annan sorts musik än DT, så den parallellen känns haltande, för att inte säga enbent. Jag skulle nog kunna uppskatta DT-musiken utan sång, men vad skulle då LaBrie göra under tiden – spela tamburin eller? :)

  Mia*’s last blog post..Inleder karriär som spätta

 5. Välkommen åter!

 6. -> Joshua Tree
  *flämt* Med Tony Levin?!!! Tackar för tipset!!! Jag får hålla utkik efter den skivan. Hörde ett smakprov på kanalen ”Rockklassiker” där skivan nämndes, men jag kom inte ihåg titeln. Visste dock inte om att Peter Babriels bassist var med. Det gör den nog inte alls sämre. :-)

  Peter Harold’s last blog post..Ibland gör inte mördarna som vi tror

 7. Mia*: Helt annan musik var väl att ta i ändå va? Men visst, det är inte riktigt detsamma som instrumental DT. Vad LaBrie skulle göra under tiden? Eh, se ut som en avdankad porrskådis? ;)

 8. Nej, det tycker jag inte. Att det var att ta i alltså. Men det är väl så att det varierar en hel del – det är ju inte ens samma musiker på de tre olika experimenten. Och vem vet… jag kanske bara minns den galna musiken medan allt som låter ungefär som DT gick mitt minne förbi. :) Eh som i att det är något han redan gör eller? Jag har ingen som helst aning om hur karln ser ut – så viktigt var det, liksom. Tydligen.

  Mia*’s last blog post..Inleder karriär som spätta

 9. Tjena!

  Gammelmedia här.

  Vi försöker få tag på dig eller någon annan lokal Piratpartist ang lokalsatsningen inför valet. Antar att fler av er läser här.Ring gärna 550-921 62 och snacka med Frida Anter.

  LT

 10. [Comment ID #67375 Will Be Quoted Here]

  Woho, jag är uppkopplad igen! Svar skickat per mail.

 11. Klokt prioriterat, men jag kommer att sakna dina inlägg. Såg att Länstidningen vill veta om du och andra är beredd att satsa på PP inför kommunvalet. Har du inte haft det hett om öronen tidigare …

  farmorgun’s last blog post..Föreställningar om FRA och Piratpartiet.

 12. […] jämföra, både med andra band och med dem själva. För det är lite som Peter Harold skrev i en kommentar; de kompromissar inte. Därför blir en del skivor nästan precis vad jag vill ha, och andra […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: