Skip to content

Alter Ego reklambloggar från andra sidan

Jag upptäckte häromdagen att jag aldrig har tagit bort Alter Egos feed ur Google Reader. Jag vet inte varför, det kändes väl lite fel, som att radera en människa ur min tillvaro på något sätt. Så hon har legat där och skramlat, ouppdaterad, tills jag glömt bort att hennes feed är där.

Men så häromdagen hade jag en oläst postning hos Alter Ego igen. Funderade löst på om det var någon anhörig som skrev något, kanske med anknytning till den diskussion som pågick nyligen om det digitala livet efter detta. Det var fel. Det var reklam för något som hade med poker att göra.

Därefter har det kommit flera poster från Alter Egos feed. Lån, tandblekning, linser. Bloggen uppdateras alltså av någon, och allt som var Alter Ego är borta, raderat. Jag undrar hur det här kommer sig. Är det någon anhörig som utnyttjar bloggen för att försöka håva in lite pengar på reklam? Det känns osannolikt, men man vet aldrig. Eller har någon kapat bloggen eller domänen? Låg Alter Ego på egen domän, och om inte; är det blogghosten som gör det här?

Oavsett så känns det rätt obehagligt, och ytterligare en anledning till att skriva ett digitalt testamente. En sak vet jag dock säkert; jag kommer aldrig någonsin att befatta mig med de företag som marknadsförs på det här sättet, och feeden som en gång tillhörde Alter Ego är nu bortplockad ur min Google Reader.

Uppdatering: Tonårsmorsa reder ut det hela. Tydligen är Alter Egos domän uppköpt.

Uppdatering: Jardenberg skriver också om det, och hans liknelse beskriver vad jag själv känner:

Men situationen som vi har nu är lite som att vi skulle gå till biblioteket, leta upp alla döda författare, byta ut deras boksidor mot reklamblad, men fortfarande låta boken stå kvar på plats, inkl referens i kartoteket.


Andra bloggar om: , ,

Published inÖvrigtSociala medier

13 Comments

 1. Ja, det blev ett litet missförstånd när Alter gick bort. Hon tjatade mycket de sista veckorna om att hon skulle betala sin domän, för att inte försvinna från nätet när hon gick bort.

  När hon så gick bort var jag i kontakt med hennes barn angående detta och påtalade att vi kanske skulle kolla upp, så det var betalt. Hennes dotter ringde sedan upp mig och hade hittat några kvitton om att allt var betalt. Sedan var det ju lite annat att tänka på för de närmaste anhöriga, än hennes domän.

  Men nyligen kontaktade hennes dotter mig igen och sa att domänen var borta och att kvittot visat sig vara något annat.

  Dottern bad om hjälp med att återta domänen och återskapa alla bloggar. Jag har inte så mycket kunskap, utan hänvisade henne till vårt webbhotell. Som det ser ut, så gick det inte att återskapa och nu verkar domänen ha gått vidare till någon annan…

  Det känns bara lite trist att man nu gör en massa reklam som Helené inte skulle ha kunnat stå för…

  Tack för att du också uppmärksammar detta, det gör mig glad när min vän lever kvar på andra sätt, när hon nu inte gör det genom bloggen.

  Dock finns hon i alla fall kvar på sin gamla blogg, som hon även gjorde några senare uppdateringar i:

  http://blogg.aftonbladet.se/252

  Mvh.

 2. Tack själv för att du reder ut vad som hänt.

 3. Pelle Pelle

  Tänk om folk brytt sig lika mycket om varandra medans de levde !. :)

 4. Vad får dig att tro att Alter Ego inte var ombrydd medan hon levde? Dessutom; ur mitt perspektiv handlar det inte så mycket om hennes person som hennes verk.

 5. Pelle: Alter Ego var en av mina allra närmsta vänner och vi pratades vid i telefonen ofta, ofta och det var långa samtal. I bloggvärlden var Alter Ego sällan personlig, utan skrev ofta om myndigheter, orättvisor, juridik och annat. Som bloggare var Alter ego aktad och respekterad för sina texter och det vet jag att hon visste och kände sig uppskattad för.

  Jag får en känsla av att du inte vet vem Alter Ego är ens?

 6. Jag uppskattade Alter Ego mycket i hennes ”roll” som Alter Ego. Det är synd att domänen gått vidare. Alter Ego = tandblekning??
  Pelle, du visste uppenbarligen ingenting om Alter Ego och kan inte förstå hur betydelsefulla människor på nätet kan bli för en. En blogg kan bli mycket mer än en blogg såsom Tonårsmorsa beskriver.

  Jessika’s last blog post..Hård ekonomisk verklighet

 7. Digitalt testamente, kanske det ja.
  En principiellt viktig fråga, som även Opassande tagit upp.

  Integritet och respekt, även efter döden.

  larserick’s last blog post..Respekt för oss efter döden

 8. Per Per

  Det har kommit till min kännedom via e-post om tidigare ägares öde och i respekt till Helene kommer jag att avregistera denna domän omgående.
  Det var bristande koll av tidigare innehåll från min sida vilket var klantigt gjort av mig. Jag ber Helenes familj, släkt , vänner och fans om ursäkt.

  /Per

 9. […] besvikelse över att det dök upp reklam på hädangångna Alter Egos blogg. Ett par dagar senare kommenterade Per Gustafsson, mannen som köpt upp domänen resonerar.se min bloggpost, liksom han har […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: