Skip to content

Gunvald Larsson som Universalambassadör

Det finns över etthundratjugo miljoner skådespelare som arbetar heltid. Etthundratjugo miljoner skådespelare som aldrig får vara just det, skådespelare. Och många av dem får heller aldrig uppleva hur det är att bli stor och berömd. (Därför att jag, Micke Persbrandt Gunvald Larsson, ska ha alla roller. Inklusive den här.)

Universal gör någonting åt det här. Varje dag. Överallt. (Bland annat genom att stämma teatrar att underbetalda skådespelare blir arbetslösa istället.)

Nu har du ett val. Antingen gör du ingenting. Eller så gör du någonting. (Eller så kommer jag att predika entonigt för dig igen. Jag och Steven Seagal.)


Andra bloggar om: , , ,

Published inKåseriKulturNotiserPirat

13 Comments

 1. Hela Universal-grejen är ju bara patetisk för Universal. Föreställningen av den lettiska teatern, den skulle ses av bl a, av lettiska regeringsrepresentanter som en del i det svenska eu-ordförandeskapet. Föreställningen var utsåld och de har turnerat i två år. Universal rapporterar NU till Universal i USA att det här går ju inte an. Nitiskt jävla bolag och nu ska de stämma en liten teater i Lettland. Med såna vänner behöver Universal inga ovänner. Och nog fan ser de till att göra sig ovänner.

  Jessika’s last blog post..Vill ha!

 2. Jag tycker att det är jättebra. På riktigt. Nu kanske äntligen politikerna får upp ögonen. Nu kanske de förstår vilka det egentligen är de givit polisiära befogenheter. Nu kanske de förstår att upphovsrätten som den ser ut idag behöver reformeras. Nu kanske de börjar ifrågasätta vad upphovsrättsmaffian gråter om.

  Stort kanske, men ändå. Hoppas kan man ju.

 3. Precis.
  Inte förrän ifpi och Pontén står på Regeringskansliets julfest och beslagtar stereon för att ha använt OLAGLIGT NEDLADDAD musik kanske det händer nåt.

  Jessika’s last blog post..Bring Forth the Pitchforks

 4. Åh vad jag vill vara en fluga på väggen den dagen! (Efteråt skulle jag följa med Pontén hem och surra i hans sovrum så att han inte kan sova.) ];)

 5. Sen är det ju så fint att Gunvald måste lämna sin nyföding för en viktig roll han inte kan tacka nej till. Det är öht så fiiint med en våldsam suput som Unicefs galjonsfigur. Fast barnkär, förstås. Tror att jag ska börja se ner i marken och sparka småsten.

 6. […] tal från framtiden hamnat i Väderkvarnens arkiv. Farmödrar, kökbsbordsägarinnor, pirater, humlor och hyenor har kommenterat relaterade frågor. Även toleranta ledarskribenter, fundersamma […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: