Skip to content

Ett slags grattis

En utvisningshotad man från Eritrea skrapade nyss hem motsvarande 1,2 miljoner kronor på Triss. Ja, i dagens penningvärde förstås. Det är tiotusen kronor i månaden under en massa år, så mot slutet lär det inte vara värt lika mycket.

Jag är inte rasist, men… ska verkligen såna där komma hit och ta våra vinster? Trisslotter är bland det svenskaste som finns, det är våra förfäder som har byggt upp potten, och så rider det in en kille på en zebra och bara roffar åt sig? Det är ju som om vi skulle åka till hans hemland och annektera det, slå hans folk i kedjor och sälja som slavar på bomullsplantage, suga ur landet på naturtillgångar och lämna en öken i kaos efter oss när vi åker hem igen. Hur skulle det se ut?

Nej, på riktigt nu. Sällan har jag unnat någon att vinna pengar så mycket som nu. Jag har sällan unnat någon att vinna pengar alls i och för sig, eftersom jag är en missunsam jävel, men i vanliga fall är det något russin med ena foten i graven som vinner och man vet liksom att det enda som kommer att komma ut av vinsten är ett arv som förgiftar relationen mellan barnen. Grattis, liksom.

Den här vinsten känns mycket bättre, även om jag misstänker att Tesfaldet Tesloy hellre hade vunnit på migrationsverkets lotteri. Nu kan han åtminstone betala rätt mutkolv på migrationsverket, så ordnar det nog upp sig. Seriöst, det är en jävla katastrof att en människa kan ha ett utvisningshot hängande över sig som inte kan verkställas på grund av oroligheter i det land han ska utvisas till. Är det inte det vi brukar hävda är skäl att få asyl?

Däremot lär det ju bli fart på Skattemyndigheten nu. De har ju tidigare givit sig på folk som har vunnit X antal kronor i X antal år och velat beskatta dem rakt av på hela summan. Här har de alltså en kille som totalt sett vunnit 1,2 miljoner men som kan bli utslängd när som helst. Det måste vara ett prioriterat ärende! Har Tesfaldet Tesloy riktig tur så kan han stå på minus när han kastas ut ur landet.

Jag ska bli en sån däringa patriot tror jag. Det finns så mycket att vara stolt över i Sverige! Byråkrati och pölsa ftw!


Andra bloggar om: , , , , , intressant?

Published inKåseriPolitikSamhälle

25 Comments

 1. ALexander ALexander

  Tack så mycket. Helt underbart inlägg i debatten. Brukar aldrig läsa bloggar då det skrivs så mycket skit och okunskap på många av dem. Men detta var upplyftande, ska följa bloggen med spänning.
  mvh Alexander

 2. ALexander: Jag brukar försöka undvika tidningar av samma anledning. ;)

 3. Så skarpt, så vast och rakt!
  Thats the way I like it, aha…

 4. Förklara gärna för mig varför i h-e det där står om i Sportbladet. Är det för att snubben vill bli personlig tränare, eller har Svenska Spel en direktlinje in på redaktionen?

  Lysande inlägg, förresten. :)

  Mia*’s last blog post..Hoyan planerar blomning

 5. Whoops. Du har inte lust att peta in saknat ’m’ i sluttaggen, va?

  Mia*’s last blog post..Hoyan planerar blomning

 6. Goodvibes: Tack.

  Mia*: Det står mycket konstigt i sportbladet. Allt som har hänt en idrottare, oavsett om det är idrottsrelaterat eller inte, står i Sportbladet. Varför det här står vet jag däremot inte. Din teori om Svenska Spel är möjlig. Eller så är det för att han är från Eritrea, så de chansar på att han är långdistanslöpare.

 7. Och Mia, sluttaggen är fixad.

 8. Rickard Olsson Rickard Olsson

  Det står nog i Sportbladet för att spel och dobbel räknas som någon form av sport, trots den gamla tumregeln att idrott luktar svett, sport luktar bensin.

  Nyskrapade trisslotter luktar mest desperation, men det är ju lite jobb att skrapa dem…

 9. Hörredu, snacka inte skit om pölsa! Det är god, bra mat!

  Men seriöst – kan Tesfaldet bli utvisad från Sverige nu? Ja, han kan ju förlora sin flyktingstatus, men nu när han bevisligen kan försörja sig själv borde det ju vara fritt fram för honom att bo i Sverige – om han fortfarande vill.

  MrArboc’s last blog post..Rymdsmurf!

 10. MrArboc: Jo, jag gillar pölsa, men det kanske inte är något att skryta med i turistguiden? :)

  Instämmer för övrigt. Kan man försörja sig så borde det inte vara en fråga för myndigheter. I vart fall inte med samma restriktioner. Det är ju inte så att vi är ett tätbefolkat land där vi klättrar på varandra.

 11. Staffan Staffan

  Angående skattmasen: i det uppmärksammade Triss-fallet för ett par år sedan rörde sig om förmögenhetsskatt, inte inkomstskatt (inkomst från vinster på i a f Svenska Spel är befriade från inkomstskatt). Vinner du, säg, 25,000/mån i 25 år har du en fordran på Svenska Spel på 7,5 miljoner, vilken ska tas upp som förmögenhet till sitt ”nuvärde” (enligt artikeln jag hittade räknas ”totalt 7,5M över 25 år” som värd ”4M i år”) – man räknar helt enkelt bort inflation/ränta. Det är i princip samma sak som om du hade vunnit 4 miljoner på ett bräde, lånat ut dem till någon, och fått ränta/amorteringar motsvarande 25K per månad. Då hade du fortfarande varit tvungen att betala förmögenhetsskatt på de fyra miljonerna.

  Dock så är det irrelevant i dagsläget, eftersom förmögenhetsskatten har varit avskaffad sedan 2007.

 12. Tack för infon. I love bloggosfären. :)

 13. AToTheK AToTheK

  Jag hade för mig att pölsa var en dansk röd korv men ack så fel jag hade, pölsa enligt wikipedia.

  ”Eller så är det för att han är från Eritrea, så de chansar på att han är långdistanslöpare.”
  Drar du inte alla ökenrävar över en kant :)

  Som vanligt ås håller jag på att ramla av stolen när jag läser dina texter :)

 14. Bra skrivet, nej det är ju väldigt svårt att utvisa folk som flytt från Eritrea tillbaka dit. Då det är förbjudet att fly därifrån och den som råkar bli tillbakaskickad kan få en del trevliga straff som välkommen-tillbaka-present.

  Frågan är ju varför de inte får asyl rakt av, det går ju uppenbarligen inte att genomföra beslutet på avvisning.

 15. Härligt och vasst. Jag är lite avundsjuk att jag inte förmår klä min kritik av div företeelser i samma humoristiska dräkt.

  larserick’s last blog post..Camilla har fp med sig!

 16. Manne Manne

  huh, avskyr Pölsa-helvetet :(

 17. Martin Widmark Martin Widmark

  Pölsa räknas, som bekant, som fisk.

 18. Så jävla underbart!!!!!!!!!
  Skulle just få och slänga mig i soffan och glo på tv när jag hamnade här.
  Det är så skönt att läsa din blogg.
  Tack för en bra och underfållande stund.
  Ha en trevlilg helg och kram på dig.

 19. […] Små fåglar, och stora, bloggar oförtrutet om journalisthyckleri och SJ-pudlar. Bevingade småkryp låter oss vänta med spänning på nästa välskrivna blogginlägg. Samtidigt jagar andra […]

 20. Tack Alexandra! (Jag har bara jobbat och sovit hela veckan och varit dålig på att svara på kommentarer. Jag är trött, inte arrogant.) :)

 21. En Andreas En Andreas

  Martin Widmark: ”Sup må endast tagas till fisk”?

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: