Skip to content

Måste jag stämma Madeleine Sjöstedt nu?

Madeleine Sjöstedt skriver på SVD:s Brännpunkt och undrar om stämningar är musikförlagens nya affärsidé. Det är en bra artikel. Det borde jag tycka, eftersom huvudspåret – att stämningar är musikförlagens nya affärsidé – är precis vad jag själv har skrivit tidigare, om än i något andra ordalag. Så frågan är nu: Borde jag stämma Madeleine Sjöstedt? Sexhundrasjuttiofemtusen skulle smaka fågel.

(Ok, egentligen är det Karl Sigfrid som ska stå för stämningen eftersom både mitt och Sjöstedts verk kan ses som covers på hans original, men det vore ju knappast första gången som någon ”snor” en idé och därefter stämmer nästa ”tjuv”. Först till kvarn är det som gäller.)

Skämt åsido. Läs Sjöstedt. Det är verkligen upplyftande att ett kulturborgarråd tar ton i frågan. Vågar man hoppas att vi börjar se en vändning? Vågar man hoppas att fler politiker klarar av att lyfta blicken från bjudlunchen och se vad som pågår?


Andra bloggar om: , , , ,

Published inKulturNotiserPiratPolitik

5 Comments

 1. Jag kan rapportera att Statsminister Reinfeldt har läst Sjöstedt. Han är totalfrälst och kommer föreslå lagstiftning som förbjuder musikförlagen att stjäla andras pengar genom oskäliga stämingar. Vidare skall hot om stämning dömas enligt brottsbalken, som vilket våldsamt maffiahot som helst. Och Sjöstedt blir både Kultur- och Kommunikationsminister. Helt säkert! Eller ”Världsapromiss” som Socker-Conny säger.

  Väderkvarnen’s last blog post..Blod min älskling!

 2. […] skivbolag som advokater. Vi ser kanske början till en ny guldålder? En guldålder där man inte ens behöver anstränga sig med jobbiga artister eller störande […]

 3. Väderkvarnen: *asg* Jag lagar stavningarna. :)

 4. Ja du, Madelaine Sjöstedt blir bara bättre och bättre, i vart fall inom de områden som jag (och du?) anser som mest intressanta.
  Det säger jag utan att ha läst just den artikeln än.

  Dessutom brukar Annika Beijbom skriva och tycka bra saker, dvs ofta emot den officiella partilinjen. Undrar hur hon ska kunna hävda sig i partiet…

  Lars-Erick’s last blog post..Inga pirater i kyrkan?

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: