Skip to content

Medeltiden 2.0 eller Alexandria 2.0

I en kommentar gjorde Peter Harold mig uppmärksam på att det inte bara är olovlig fildelning av upphovsrättskyddat material som ska kunna leda till avstängning. Det är förvisso inte förvånande, och det är heller inte förvånande att barnpornografi skulle finnas med där, bevisat eller inte. Vad som däremot var nytt för mig var så kallad Förintelseförnekelse. Harold menar att det finns krafter som vill kunna få den som driver en hemsida som ifrågasätter Förintelsen avstängd från Internet.

Varför? Av vilken anledning skulle man inte få ifrågasätta Förintelsen? Jag menar, den som på allvar menar att den inte har ägt rum alls utan bara är en illvillig sionistisk historieförfalskning saknar ju uppenbarligen ett par hårstrån i sin frisyr, om man säger så. Men det är ju knappast samhällsfarligt och idéerna lär heller inte få någon omfattande spridning så länge det finns andra källor att tillgå. Varför ett förbud mot ”förintelseförnekelse” är onödigt. Den enda effekt det möjligen kan ha är att virrpannorna får vatten på sin kvarn och använder förbudet som ett ”bevis” på att etablissemanget har något att dölja.

Att ifrågasätta Förintelsen är inte detsamma som att förneka den, och om man inte ens får ifrågasätta, då tror jag vi är ute på djupt vatten. Ett så omfattande brott mot mänskligheten tar enorm tid att bearbeta och utreda. Det finns säkerligen fortfarande en del oklarheter, och troligen kommer vi aldrig att få veta exakt hur något sådant kunde hända. Men vi måste försöka hitta svar för att förhindra att det händer igen. Men hur ska man hitta svar om man inte får ifrågasätta? All seriös forskning måste vara öppen för alla möjligheter och vara kritisk. Med tanke på att Förintelsen är ett av planetens stora trauman, en stor svart fläck på civilisationens porträtt, så är det knappast otänkbart att det finns en och annan överdrift eller ren felaktighet bland historierna. Sådant måste rimligen få ifrågasättas.

I sin kommentar skriver Harold att det här kan bli realitet genom en harmonisering av lagstiftning inom EU. Då reser sig mina nackhår i obehag inför Turkiets framtida inträde. Ty i Turkiet är det förbjudet att prata om det folkmord på kristna som skedde i Osmanska Riket under Turkiets födelseprocess. Det som ibland kallas en genrep inför Förintelsen. Detta för att det inte har hänt, enligt den officiella versionen. Ska vi då ”harmonisera” lagstiftningen med Turkiet så att det blir förbjudet att prata om Seyfo i hela Europa? Då har vi en Förintelse som inte får förnekas och en annan som måste förnekas. Det blir ju bara skruvat.

Otänkbart är det inte. Metro chefredaktör Per Gunne stoppade Gurgin Bakircioglus krönika om hans släkts tragiska öde och om att vara barnbarn till ett folkmord. Tidigare har även City dragit tillbaka en krönika av Sakine Madon som berörde samma ämne. Turkiets arbetar aktivt och aggressivt med hålla för öronen på sin befolkning och, om så behövs, täppa till truten på enskilda dissidenter. Jag hyser inga tvivel om att Turkiet, om de blir medlemmar i EU, skulle arbeta ännu mer aggressivt med att ”harmonisera” Europas lagar med deras egna när det gäller just den här frågan.

Frågan är ju också var det skulle sluta. Vilka andra sanningar kan vi se fram emot att inte få ifrågasätta? Om man bakbinder människor på det här viset kommer vi aldrig att få veta vad som hände på Balkan, till exempel. Även där finns det en tydlig tendens att man är fri att komma fram till vilka slutsatser som helst, så länge man kommer fram till slutsatsen att allt var serbernas fel.

Ser ni vad det liknar? Religion. Religiös fanatism. Det är vad man får om man slår fast att vissa sanningar inte bara är absoluta, utan dessutom olagliga att ifrågasätta. Man förfasas över situationen i vissa muslimska länder samtidigt som man vill styra in på den väg som leder just dit, genom att plocka bort de verktyg och tumma på principer som tagit oss ur medeltiden.

På SVT:s debattsida skriver den moderate riksdagskandidaten Anton Abele ett ärligt talat rätt svamligt debattinlägg om bloggosfären och yttrandefrihet där han genom ett par krumbukter kommer till slutsatsen att det är ett hot mot yttrandefriheten att folk använder sin yttrandefrihet. Man tar sig för pannan. Det är inte första gången jag läser något dylikt och säkerligen inte den sista heller. Även tidigare har det framförts åsikter om att vi riskerar våra friheter genom att använda dem. Yttrandefrihet är bra om vi håller oss till att säga snälla saker, offentlighetsprincip låter jättebra på pappret så länge ingen börjar kräva insyn, och så vidare.

Jag tror att vi står inför ett vägval nu. Antingen skapar vi Medeltiden 2.0 där makten inte får utmanas och elitens sanningar inte får ifrågasättas. Där tolerans bekämpas med intolerans och kunskap med okunskap. Eller så slår vi en gång för alla fast att de principer som det öppna samhället vilar på ska gälla! Jag har sagt det förut och jag säger det igen; yttrandefrihet behövs inte för att få säga att kattungar är söta eller att det är fint väder. Det behövs ingen yttrandefrihet för dylikt. Yttrandefrihet behövs för att jag ska få säga det du inte vill höra, och vice versa. Yttrandefrihet behövs för att Jimmie Åkesson ska få säga att muslimer är farliga och för att Åke Green ska få säga att homosexuella är en cancersvulst på samhällskroppen. Liksom yttrandefrihet också behövs för att vi andra ska kunna ställa oss upp och säga det där är dumheter. Det fina med ett verktyg som yttrandefrihet är nämligen att det kan användas åt bägge håll. Om jag tycker att du har fel kan jag gå i svaromål istället för att stena dig.

Så istället för Medeltiden 2.0 tycker jag att vi ska låta Internet blomstra och bli Alexandria 2.0, där all världens kunskap finns bara ett klick bort. Då kan vi bekämpa intolerans med tolerans och okunskap med kunskap. Låt förintelseförnekare och homofober härja fritt, för så länge informationen är fri och tillgänglig kommer sanningen att segra.

Censorship reflects society’s lack of confidence in itself. It is a hallmark of an authoritarian regime.

– Potter Stewart


Andra bloggar om: , , , , , , , , intressant?

Published inPiratPolitikSamhälleSociala medier

30 Comments

 1. Mike Mike

  Ordet är fritt hmm ok tror jag knappast men men.

  http://www.tv4.se/1.1306672/2009/11/01/sanningsrorelsen_tror_usa_terrorattackerat_sig_sjalv

  Och som svar på professorns smutskastning.

  http://www.youtube.com/watch?v=SfzkI6mefG0

  Vi vet att ni politiker ljuger både höger och vänster vi kan även se när ni ljuger.

  Fortsätt utmåla missnöjesyttringarna i samhället som terroristdåd.

  Folket börjar vakna och bli medvetna.

  Vi ser igenom lögnerna.

  Och på dessa premisser inför man Fra Lissabonavtalet och annat skit.

  Vis er nog vad ni vill göra med dom som ifrågasätter i sverige.

  Fängsla dom sanna människorna = Glöm det.

  Se vad lögner kan leda till.
  Nya hitler = Fängelse utan rättegång , utan bevis
  Utan tidgräns för misstanke.
  http://www.youtube.com/watch?v=1uuWVHT1WUY

  Och dessa kopierar ni och följer i samklang.

  Inte undra på att politiker är frimurarpack och deltar i bilderbergmöten där man fastslår att jorden måste avfolkas genom fattigdom krig konstruerade virusar i labb giftiga vacciner med kvicksilver och alumunium påhittade miljöhot om uppvärmning som militären skapar med plan som släpper ut partiklar och Haarp.

  Cia ska övervaka bloggare och användare med visable technology Jorra vi ser mycket tydligt vad staten sysslar med..
  Mycket trovärdigt när man ska införa hitlerlagar = Cia kriminella knarksmugglare och barnmördare se dokumentären the Mena connection och conspiracy of silence

  Det måste ju vara ett hot när folk börjar vakna ett hot mot det monopolsystem man byggt upp när folk inser hur mycket politikerna har ljugit.

  Se filmen fall of the republic.

  http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=589

  Brott existerar pga osämja och falsk kunskap.
  Den falska kunskapen ni sprider i skolorna till barnen för att göra dem till effektiva konsumenter och kannonmat.

  Den som behöver en lagbok eller politiker för att kunna skilja mellan rätt och fel kan betrakta sig själv indoktrinerad och utan sunt förnuft.

  Folk litar mer på en politiker än sin nästa det säger väl allt om hur indoktrinerad man kan vara.

  Svenskar, världens mest hjärntvättade folk?
  Sverige, landet med extremt många nyttiga idioter och frimurare?
  Sverige, världens mest kontrollerade land?
  Vi lever i globalt Stockholmssyndrom, med säte i Sverige?
  Man vill förbjuda fildelningen för kunskap gör folk medvetna och då blir dom inte så lätta och styra.

 2. Grå Grå

  Glöm inte att kombinationen FRA + Stockholmsprogrammet + Turkiet med i EU gör att de får tillgång till alla möjliga saker som svenskar och andra européer skriver om. Eftersom jag nyligen studerat just det folkmordet blir jag ganska orolig.

  Men varför blanda in Turkiet i ekvationen? Det räcker med FRA + Stockholmsprogrammet för att Irland ska få precis samma tillgång. Detta är otäckt eftersom de inte tillåter kritik av religion. Riktigt illa när jag nyligen skrivit ett PM om katolska kyrkans folkmord på den rivaliserande rörelsen Katarerna under medeltiden (hade känt mig ännu mer orolig om jag skrivit om deras inblandning i folkmordet i Kroatien mot Serber under andra världskriget).

  Även om man kan lugna sig lite av att man inte är i just de länderna och att deras lagar inte gäller här, så är det inte mycket till tröstande tanke. Allt fler domstolar i EU har uppvisat tendenser att få för sig att deras jurisdiktion är global och att det inte spelar någon som helst roll om det de anser vara brott har begåtts av en av landets medborgare, eller ens i landet i fråga. Se bara på de två senaste dombesluten mot TPB.

 3. Martin Martin

  Jag har sedan länge haft en folder i min webläsare bland mina bokmärken som jag kallar ”Freedom of Speech”. Det finns en massa bloggare och hemsidor i detta ämne som är intressanta att följa.

 4. Anders Anders

  Mycket bra inlägg!

 5. ”Så istället för Medeltiden 2.0 tycker jag att vi ska låta Internet blomstra och bli Alexandria 2.0, där all världens kunskap finns bara ett klick bort. Då kan vi bekämpa intolerans med tolerans och okunskap med kunskap. Låt förintelseförnekare och homofober härja fritt, för så länge informationen är fri och tillgänglig kommer sanningen att segra.”
  Så vackert skrivet att jag bokstavligt talat blir tårögd (ja).

  Calandrella’s last blog post..Calendern: KULTUREN ÄR DÖD!!!

 6. Lottis Lottis

  Som nån snubbe sa om Dixie Chicks kritik mot Bush: ”Yttrandefrihet är bra, så länge det inte sker offentligt”.

 7. DanceK DanceK

  Eller enligt Penn & Teller…

  ”Att leva i ett fritt land är inte alltid kul. Folk har rätt att säga saker som stör dig.”

 8. Mattias Mattias

  Det här inlägget borde skrivas ut, ramas in och skickas som grundkurs till alla lärare och politiker och annat folk som inte tycker att man ska få ifrågasätta förintelsen.

 9. Grå: Det där är intressanta aspekter och visar lite på det jag är ute efter och förhoppningsvis kommer till så småningom: Allt hänger ihop.

  Martin: Får jag vara så självgod och gissa att jag finns i den mappen?

  Anders, Calandrella och Mattias: Tack för de vänliga orden!

  Lottis och DanceK: Två bra citat där.

 10. Ja, tack gode Gud att internet finns.
  Än så länge tämligen fritt.

  Vi får ta med det i vår aftonbön att det så förblir. Att inte mörkrets furste tar över även detta.

  Lars-Erick’s last blog post..Sossekongressen

 11. Bra du är, Josh! Har nu läst ikapp mig på din blogg efter många veckors fångenskap.

  Puss, måste ta de där ölen nu snart, innan jul! / Bunni

 12. Lars-Erick: Be du. Alla initiativ är bra. Själv har jag ingen gud att be till, men man kanske skulle börja be nåt slags aftonbön ändå. Till friheten, eller nåt.

  Unni: Tack. Säg bara till när du har tid så ordnar vi det.

 13. Nicco Nicco

  Bra skrivet, något våra politiker borde läsa!

 14. Det var verkligen både klokt och vackert. Synd att det verkar som om du varken har majoriteten eller makten med dig, tittförbud nästa.

 15. NICLAS NICLAS

  Underbart skrivet! Och jag tror definitivt att du har majoriteten med dig. Om Abele har det….? Nä, vi måste tro på mänskligheten och att vi tycker om friheten att tycka vad vi vill.

 16. Nina Nina

  ..tur att du inte såg på fyrans Efter Tio med Malou idag onsdag…. där Malou tog upp det stora och fruktansvärda BLOGGHATET som ju finns överallt på nätet och får stackars människor att stänga sina bloggar, pga denna FÖRHATLIGA anonymitet på nätet som naturligtvis bara är av ONDO (Malou hade tydligt sin ståndpunkt och åsikt klar där i frågan, liksom alla andra medelålders som själva använder internet – vad jag misstänker -ganska minimalt; och som FÖRFASAS över blogghatet som deras arma barn utsätts för!). Gäster i studion för att diskutera BLOGGHATET (för det är ju en enad svärm därute!): Anton Abele och Kända Bloggmamman Angelica (?!), som tvingades stänga sin blogg förra året pga detta men nu öppnade den igen..

  Inga kritiska frågor, ingen självrannsakning, inga frågor från Malou om ”varför tror du människor irriteras extra på dig?” etc. Kan det vara ditt överklassperspektiv, Anton Abele, och kan det vara din typ av modeblogg Angelica, dina åsikter och livsstil, och kan det vara ditt sätt att skriva och mobba, Alex Schulman och Katrin Zytomierska mfl, mfl,… (??)

  visst, inget av detta ursäktar att nån får hatinlägg eller gör det okej för nån annan att kalla din dotter för ”missfoster” etc.. men…

  det är konstigt att på inga av de bloggar som jag följer och läser (och det är många) så verkar BLOGGHATET vara särskilt utbrett…

  …men då sitter jag inte på modebloggmammornas sidor heller (som köper märkeskläder till sina barn och själv shoppar för minst 6000 i mån); ELLER på Anton Abeles blogg (som bloggar och twittrar om sitt första (?) besök utanför tullarna: ”Är på besök i Tensta. Fantastiskt att se hur kultur- och framförallt sportandan florerar bland ungdomarna här i Tensta Centrum!” och dylika inlägg..)

  Malous intervjuver och dilemman, det är alltid typ NOLL nyans, NOLL kritiskt tänkande och ens en tillstymmelse till några andra kulturella och politiska perspektiv. Frågor som: ”Hur kommer det sig att många andra kändisbloggare mm andra bloggare inte får möta BLOGGHATET?”…………..? Och varför inte bjuda in nån bloggare som INTE har upplevt blogghatet och anser sig ”mobbade” och ”kränkta” (ack, dessa lätta ord att ta till idag!) inte var inbjuden för att ge sin bild av bloggvärlden, än dessa två ”stereotypa” bloggare?!?!?!?

  …det värsta är ju att de RÄDDA internet-ovana föräldrarna köper sånt här, och sitter där och tycker synd om den stackars fina snälla killen Anton Abele som bara vill väl och blir nätmobbad! När han är sååå fiiiiin och bara är emot våldet..! ”En hyvens grabb!”

  (nej, undertecknad har faktiskt INTE varit på dessa ovanstående bloggares bloggar och BLOGGHATAT, även om folk nu kanske tror det… ;)… däremot är jag en människa som är lite självkritisk och inte känner mig ”kränk!” så fort tillfälle ges av uppenbara troll och avundjuka patetiska puckon som troligtvis är rätt sorgliga varelser som måste sitta och HATA andra på bloggar…. men lite är det ändå ”what goes around comes around”… man får helt enkelt se till hur man för sig lite också, och tänka på hur man är och vad man säger… och framför allt: på _vilket sätt_ man säger och förmedlar saker på… precis som i övriga samhället… (!))

 17. Nina Nina

  ps. ja… summan av kardemumman där (om nån inte fatta) var alltså: inskränkt INTE yttrandefriheten, låt folk vara anonyma! och; arbeta istället med tekniker att förbättra/förfina bloggkommentar-funktionen och dess filter mm, OCH; om du har en väldigt stor och välbesökt blogg, kanske ta hjälp av nån annan att moderera dina bloggkommentarer, så att du inte sitter där och behöver läsa uppenbara troll/idiot/psyko-kommentarer… för sådana flockas alltid/kommer alltid att flockas till kontroversiella alt. stora bloggar. det är s.a.s yttrandefrihetens pris… för vad är alternativet? att tvinga/lagstifta/registrera folk att alltid skriva ut namn (och t.o.m personnummer?).. hur blir det då för den killen/tjejen som brutit med hela sin familj och sina vänner och som under – i vanligt fall – ett alias vill disutera film på filmtipset eller nåt annat intressecommunity, och nu tvingas skriva ut sitt namn och bli upp-googlad på google? eller folk som lever under hot av olika anledningar? eller regimkritiker som skriver kritiska saker på bloggar? tror ni inte dom söks upp och listas, om IP och namn ska få listas?? att förbjuda folk att vara anonym på nätet handlar ju så att säga om en _lite_ större fråga – med en hel del större konsekvenser – än att vissa kändisbloggare sitter och känner sig kränkta/mobbade av ett fåtal idioter som hakat upp sig på deras bloggar… (!) ds.

 18. Gerd Adamo Gerd Adamo

  Starkt gjort av Per Gunne som inte lät publicera Gurgins romantiska och lidelsefulla krönika om folkmordsbarnbarn. Gurgin skriver som en kratta med total avsaknad av röd tråd.

  Krönikan påminner mycket om en högstadieuppsats i Svenska som andraspråk: På vilket sätt var Gurgins mammas familj specifikt en kärnfamilj i förhållande till andra familjer? Var det morfadern eller en av släktens sista överlevare som flöt livlös i floden? Gurgin anser att han är ett av folkmordets miljoner barnbarn men siffran han anger uppgår inte till två miljoner offer. Gurgins släkt antog ett namn först på 1930-talet vilket han anknyter till folkmord. På vilket sätt delar turkiska turistbyrån på Stureplan, enligt Gurgin, Turkiets snedvridna version av historien?

  Jag förstår inte om Gurgin vill återvända till Turkiet eller om han endast vill beklaga sig över att han hädanefter eventuellt inte kan återvända till Turkiet. Han antyder att Turkiet är ett skamligt resmål och hävdar dessutom att Sverige deltar i folkmordsförnekelse. Varför ska svenskar bestraffas för att Turkiet inte delar hans uppfattning om historien?

  En tanke som slår mig är att Gurgins kurdiska släktingar kan ha varit inblandade i utrotningen av hans mammas släkt. Man undrar varför en traumatiserad kvinna som hans mamma väljer en kurd som far till sitt barn. Och varför Gurgin inte svartlistar sin pappa i samma veva som han utfärdar fatwor om att bojkotta turkar, om det inte är mördarättlingar han kallar dem?

  Armenien och Turkiet utgår från samma källor i bevisning. Turkiet förnekar inte folkmord på armenierna. Det var mördarband av kurder som gjorde att deportationer blev nödvändiga.

  Den ungturkiska regeringen satte som bekant armenier i hundratusental på ökenvandring. Samma regering beordrade 125 000 turkiska soldater att strida mot ryssarna i Sarikamis. Av dessa soldater tog kölden 90 000 man. Jag tänker att om Turkiet ska straffas för en hundraårig tragedi, då Turkiet ännu inte hade kommit till världen som ”rikets son”, är det rätt att hålla Gurgin och hans mamma ansvariga för självmordet där hans morfar har ett medansvar. Dödshjälp är trots allt straffbelagt i vårt land.

  Den föredetta Metrokrönikören kunde inte vara mer läglig. Gurgin är en chauvinistisk sabotör som motsätter sig normaliseringsprocessen mellan Armenien och Turkiet och det är sådana som han som har infrilterat Socialdemokraterna för att bygga barriärer mellan etniska och religiösa minoriteter i detta landet.

  Vi ser vad som händer med oliktänkande. Ty i Sverige är det förbjudet att tala öppet om samma ämne. Om vi är emot censur så ställer vi oss bakom Gunne.

 19. Gerd Gerd

  Joshen, hej, jag undrar om jag fick mitt så viktiga inlägg om detta raderat av misstag?

 20. Gerd Gerd

  Så ordet är inte fritt trots allt?

 21. Gerd: Jodå, ordet är fritt. Jag har bara varit ifrån datorn hela dagen. Jag har ett jobb och så, bland annat. ;)

  I övrigt håller jag med dig om att Gurgins krönika är rätt dåligt skriven, men jag tycker att ditt avslutande resonemang är snurrigt. Ska vi stödja censur för att slippa censur, eller hur menar du?

 22. Gerd Gerd

  Censur och censur. Inte alls. Jag misstänker att Gunne kunde ana konsekvenserna av att inte publicera krönikan. Jo, jag är övertygad. Det är ett politiskt ställningstagande i sann ballar av stål anda där Gunne inte ser det som en nödvändighet att tillföra mer gift i den sköra relationen mellan Turkiet – Armenien, nu när länderna är närmare varandra än någonsin. Gurgin försöker stjäla strålkastarljuset i detta högst aktuella ämne.

 23. Jag har förvisso svårt att tro att en gratisblaska i Sverige skulle kunna göra något alls för relationerna mellan Turkiet och Armenien. Och jag tycker fortfarande att det är obehagligt att det finns ämnen som man inte får prata om.

 24. Benjamin Benjamin

  För det första så handlar det om så kallade ”öst-judar”. De är inte ett semitiskt folkslag, de är Khazarer. Så bara det är en av mänsklighetens största levande lögner.
  Och sen är det så här. Det finns minst sagt tveksamheter kring det hela.
  Det är bara att läsa de offentliga protokollen från nurnbergrättegångarna där edsvurna ”ögonvittnen”

  anklagar tyskar för att ha massavlivat khazarer i elektrifierade bassänger(!), bränngropar(!) där

  khazarerna så att säga brann av sig själva(!), pneumatiska huvudkrossar-hammare(!), tyska atombomber(!)

  som ”förintade” 20000 khazarer åt gången mm. Ja, jag vet att detta låter helt galet, det tyckte jag

  också först.
  Sen är det de sovjetiska krigsarkiven.. Glasnost som de kallade det, ”öppenhet” eller att gå till botten med den

  Sovjetiska historien. Alla dessa dokument som vi fick lära oss att de galna barnätande tyskarna hade

  bränt upp.. Tillsammans med ”ögonvittnen” som åkte/åker runt i våra skolor och berättade/berättar om

  lampskärmar och tvål gjorda på khazarer.
  Se filmen ”The Soviet story” som gör upp med det förflutna och fråga er varför ni aldrig fick höra det

  när ni indoktrinerades i skolan.

  Problemet var bara att dessa dokument inte var ”uppbrända”.
  Allt fanns i de ryska arkiven.. Även dödböckerna från Auschwitz.. Gorbatjov överlämnade dom till Röda

  Korset i början av -90 talet.
  De innehåller 74000(!) namn, alla med tysk noggrannhet nedtecknad identitet och dödsorsak. Efter det

  minskade dom antalet med 2,5 miljoner mördade på stentavlorna som angivit hur många khazarer som dödats i

  Auschwitz..
  Plus alla andra dokument som beskriver logistik med material och bränsle mm som bevisar att de

  officiellt inhamrade siffrorna inte kan stämma.

  Chefen för Auschwitz museet har erkänt framför kamera att ”gaskammaren” är byggd efter kriget… Den

  filmen gjordes av en khazar som heter David Cole och finns på nätet..
  Och detta är bara början…

  Jag vill påstå att förstår du inte denna Lögn så kan du omöjligen förstå vad som sker idag, och vad som

  planeras för jordens befolkning. När insikten om detta infinner sig, då öppnas ögonen och du förstår vad

  som sker just nu. Inte minst viktigt angående svininfluensan mm.

  http://www.youtube.com/v/j30sWIOMIak

  ”Individen blir handikappad när han står ansikte mot ansikte med en konspiration så monstruös att han inte kan tro att den existerar.” (J. Edgar Hoover)

  Söktips google: ”Överlevarnas äventyr under förintelsen”
  Och tänk på att tror ni inte på precis ALLT som de 1.092.000 registrerade (2004) som uppbär ”förintelseöverlevarpension” från Tyska staten, är ni per definition ”förintelseförnekare”.

 25. […] får föra sin egen talan blir det dåligt” och “om ni envisas med att använda er yttrandefrihet måste vi nog dra in den” som vi har hört gång på gång redan. Men så såg jag att Anna […]

 26. […] Jag och flera med mig har ju som bekant en förkärlek för att likna Internet vid biblioteket i Alexandria. Termer som “Alexandria 2.0″ är förekommande. Nå, för att vara ärlig tror jag inte att så många av oss är särskilt belästa på ämnet Alexandria egentligen. Det är mer själva myten om biblioteket som ville innehålla all världens kunskap som gör det till en utomordentlig liknelse. […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: