Skip to content

Julklappsutdelning

Tomten tittade förbi här inatt. Tydligen har lågkonjunkturen drabbat honom också. Han har fått göra sig av med en del nissar, och renarna orkar inte dra släden eftersom man har saltat så förbannat på vägarna. Han hinner således inte dela ut alla klappar och lämnade därför några politiska paket till mig som han bad mig skicka vidare. Jag hjälper såklart gärna till, så här kommer klapparna:

Fredrik Reinfeldt får en lögndetektor så att han kan få hjälp att hålla sig till sanningen.
Maud Olofsson får en kopia på Centerns partiprogram att läsa och förstå att Centern är ett eget parti och inte detsamma som Moderaterna. Materialet på Centerns hemsida är numera Creative Commons-licensierad så Olofsson får ta del av materialet utan att behöva stämma sig själv.
Volkpartiets gruppführer Johan Pehrson får en gräsklippare.
Christian Engström får också en gräsklippare så att Pehrson får ha sin i fred.
Göran Hägglund får ett Facebookkonto som hjälp i sin jakt på verklighetens folk.
Tomas Bodström får en fotboja så att vi andra kan få övervaka honom och se var han är när han inte är i plenisalen. För han har väl rent mjöl i påsen?
Lars Ohly får en låtsaskompis och slipper hädanefter springa till Mona Sahlin och Maria Wetterstrand och fråga om han får vara med och leka.
Maria Wetterstrand får en påminnelse om att hennes parti heter miljöpartiet och inte klimatpartiet.
Mona Sahlin får en påse trovärdighet.
Tomten hade varit och hämtat en skylt med texten Arbeit macht frei att ge till Jimmie Åkesson men den var för tung så han lämnade tillbaka den. Istället får han nöja sig med en gul Post-It-lapp med samma text.

Till alla svenskspråkiga med dator delar Tomten ut en bok författad av Anna Högberg. Tomten säger sig vara jätteglad över att dela ut sådana klappar eftersom det inte belastar hans rygg eller miljön, och inte heller människors ekonomi mer än de är villiga till. Det är en gåva som fortsätter att ge eftersom alla som får den är fria att kopiera den till sin nästa. Och till Anna Svensson ger Tomten gåvan spridning och erkännande.

I övrigt låter Tomten hälsa att han fortfarande är sur över att kristendomen stulit julen, men säger sig vara intresserad av att ta en debatt med en av kyrkans företrädare så att kyrkan kan få förklara med vilket skohorn man lyckats knöla in en skäggig gubbe med röd dräkt i sin mytologi. Påskharen och Lucia vill gärna delta eftersom också de har en och annan fråga.

Och med det tror jag att säcken är tom, förutom en julhälsning till alla från mr Garrison.


Andra bloggar om: ,

Published inKåseriÖvrigt

8 Comments

 1. Pelle Pelle

  ”I övrigt låter Tomten hälsa att han fortfarande är sur över att kristendomen stulit julen” … Ööhhh var tror du julfirandet har sitt ursprung ifrån.Läs , gör om , gör rätt.God jul. :)

 2. Jul är en ursprunglig hednisk högtid som kristendomen senare lade beslag på. Läs, gör om, gör rätt. Och god jul på dig själv. :)

 3. Det var väl Coca-Cola som knölade ner den glade rödklädde gubben i julen?

  Carina’s last blog post..Sista för året?

 4. Ingen jul utan Mr Garrisons Merry fucking christmas! =D

 5. Du bjuder leende som vanligt! :)

 6. najs inlägg Josh! :D

  GOD YUL!

 7. Julklapp till Piratpartiets riksdagskandidater…

  Tomten drabbades av ett utmattningsinducerat sammanbrott häromkvällen och delegerade mig och andra att dela ut några återstående klappar till de som gjort sig förtjänt av det. Härmed inleds denna försenade julklappsutdelning. Vilka som får …..

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: