Skip to content

Palindromdatum

Apropå det där med kalendrar och siffror så är dagens datum ett palindromdatum. 20100102 blir likadant även läst baklänges. Senast det hände borde ha varit 20011002. Nästa gång det händer blir om bara knappt två år, 20111102. Därefter lär vi få vänta. Om jag inte är helt ute och hojar blir närmaste palindromdatum därefter 20200202. Eller?

Om vi nu prompt ska fira sifferbyten så kanske just de sällsynta palindromdatumen borde firas ordentligt istället.


Andra bloggar om: , ,

Published inNotiser

7 Comments

 1. West West

  Idétorka? ;)

 2. West: Mja, jag försökte nog mest undvika dagens vargjakt eftersom jag kommer att explodera av ilska om jag börjar rota i det.

 3. West West

  Joshua_Tree: ah, ja jag förstår precis hur du känner. Jag exploderade lite smått i min facebookstatus tidigare idag och det uppstod visst en liten debatt där.

 4. Linda Linda

  Jovisst, men lite nördigt är det, tycker du inte?

 5. West: Jag tittade in i nämnda debatt men orkade inte lägga mig i. Att blunda för att varghatet finns känns lite blåögt tycker jag. Sen har han rätt i vad syftet med licensjakten sägs vara från regimens håll, men som vanligt – konsekvensen blir en annan. 12 000 jägare med licence to kill kommer inte att skjuta de svaga individerna, de kommer att skjuta de vargar de ser. Hade man velat ta bort svaga individer hade man givit uppdraget till ett litet antal proffs. Dessutom har världsnaturfonden, som rimligen har god kunskap i frågan, riktat skarp kritik mot den svenska regimen för det här. Men varför ta reda på fakta, eller hur var det han skrev? :)

 6. Spelar väl ingen roll vilka siffror som firas. De utgår alla från en viss söderländsk snickare i ändå. Vilket i mina ögon gör de helt meningslösa hur stora eller roliga de än ter sig.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: