Skip to content

Ett öga rött

Det kanske enskilt bästa argumentet till att inte låta staten bereda sig tillgång till medborgarnas privata korrespondens är att man inte kan veta vilka som sitter vid makten imorgon. Därmed vet man heller inte vad av det som idag är oförargligt som imorgon är något förbjudet eller bara värt att skämmas för.

Och det är alldeles sant. Du må tycka att dagens styrande är pålitliga och ”goda”, vad du nu har för belägg för det, men du har ingen aning om vem som kan läsa dina mail, kontrollera dina surfvanor och se var du befinner dig imorgon.

Det kan vara jag. Och ärligt talat; vill du verkligen det?

Operationen gick utmärkt. Tack för alla lyckönskningar och frågor om hur det har gått. Jag skrevs in, klädde om till en otroligt sexig outfit med klänning och over-knee-strumpor, märktes upp och sövdes. Mitt sista ord innan jag slocknade, när jag liksom kände hur kroppen bara försvann, var ”coolt”. Det hade varit ett ypperligt famous last word om något gått fel och jag aldrig vaknat igen, förutsatt att någon hade berättat det förstås.

Jag vaknade som jag skulle efteråt och mådde bra så jag fick ta mig på muggen själv och när jag kom tillbaka hade jag blivit serverad kaffe och den torraste ostmackan någonsin. Men med tanke på att jag kom bara hade tio kronor kvar till högkostnadsskyddet när jag skrev in mig så kan man säga att jag fick tämligen prisvärt fika. Kaffet var ypperligt.

Sedan blev jag hemkörd av en taxichaufför som måste ha tyckt att jag var den tristaste kunden på länge. Jag somnade nämligen medan vi fortfarande var kvar på Kungsholmen, före första trafikljuset, och vaknade när vi svängde av motorvägen i Södertälje. Han släppte av mig vid porten och jag stapplade in i lägenheten, började klä av mig redan innanför ytterdörren, släpade mig in i sovrummet och kungjorde för Drottningen: Jag ska sova. Och sedan gjorde jag det. Jag har ingen aning om hur länge, men senare vaknade jag av att jag var vrålhungrig så jag gjorde te och mackor till middag och fortsatte sova på soffan. Det är svårt att förklara känslan för jag mådde verkligen inte dåligt på något sätt, och kände mig inte sådär slö som man kan vara när man är trött, jag var bara… sömnig.

Nu, två dagar efter operationen, är ögat rödare än någonsin och mer svullet än det var från början. Men det är nog som det ska. Jag blev informerad om att det kan se som värst ut och också vara som mest irriterat just vid två, tre dagar efter operationen, när läkningsprocessen kommit en bit och stygnen börjar lösas upp. Men faktiskt, det är mindre obehagligt och jobbigt än jag trodde, och framför allt – mitt tillstånd, som jag själv valt att kalla icke alkoholrelaterat dubbelseende, är som bortblåst. Det är lite förvånande ty enligt läkarna är det vanligt att det blir värre de första dagarna, eftersom hjärnan är van att kompensera för en ögonställning och nu får en annan att förhålla sig till.

Nu väntar jag mest på att ögat ska sluta kännas ömt. Det mesta av skavandet och irritationen har redan lagt sig. Själva rodnaden däremot stör nog andra mer än det stör mig.

Det är väl lite för tidigt att ropa hej i glashus kanske, men så här långt är jag väldigt nöjd med det hela. Tack till läkarvetenskapen. Nu ser jag korrekt, vilket följer i punktform:

 • Spotify är det bästa sedan skivat bröd. Där finns all musik du behöver höra. Det som inte finns där är heller inte lämpligt.
 • Liberal betyder ”som batong-Johan”.
 • Varje gång någon lyssnar på en låt, visslar den eller ens tänker på den har ett stort företag rätt att få pengar. Det kallas ekonomi, dummer!
 • Den som har rent mjöl i påsen har inget att dölja.
 • Krig är fred.
 • Om statliga myndigheter inte respekterar lagen så måste man reglera den. Annars skulle det betyda att det sitter en massa skurkar på viktiga positioner, och ett sådant land vill väl ingen bo i?
 • Det är fullständigt logiskt att inaveln minskar om man skjuter av tio procent av en redan liten stam. Om du inte förstår det kan jag inte hjälpa dig.
 • Det är ok att döda andra människor för pengar men inte att ha sex för pengar. Därför kan man vara militär till yrket men inte sexarbetare.
 • DDR hade väldigt låg brottslighet. Därför ska vi sträva åt att bli mer som DDR.
 • Det bästa för alla vore om debatten lägger sig.
 • Det är en fullständig slump att hovrätten beslutat ta upp TPB-fallet först efter valet. Varför skulle det ha något samband? Det är ju ingen politisk rättegång. Vi har inte sådant i Sverige.
 • FRA-lagen behövs för att skydda svensk trupp i Afghanistan.
 • Det är klokt att låta privata intressen leka poliser. I synnerhet som poliser är upptagna med att leka spärrvakter.
 • Klimathot! Svininfluensa! Terrorister!

Published inKåseriÖvrigtPirat

36 Comments

 1. zale zale

  oj, jag trodde att det var ögat du rättat till, inte hjärnan, men trots allt, hoppas på en snabb läkeprocess och ett vidgat seende.

 2. Misha Leontine Misha Leontine

  Jag fick mig dagens skratt av punktlistan. Vi borde kanske ha en wiki för satiriska oneliners för att lätta upp humöret inom partiet ;)

  Krya på dig!

 3. Pirat så klart Pirat så klart

  Vad sa O’brian mer till dig.

 4. Pirat så klart Pirat så klart

  Jag menar. Han måste ju ha sagt att EU är demokratiskt. Eller glömde han det.

 5. Jenny Jenny

  Den där punktlistan… nåja. Ögat ser lite läskigt ut dock. :)

 6. PMyran PMyran

  Hmm, kanske dags att genomgå en operation så att jag oxå ser allt lika klart och rosenskimrande framöver… :o) ”-Ignorance is bliss.”

 7. Satirnerven är intakt (jag har hört att den ska ligga nära synnerven). Vi är fortfarande på banan! Ser fram emot Kapten Blodöga i Riksdagen.

 8. HugeHedon HugeHedon

  >> Klimathot! Svininfluensa! Terrorister!

  Alarmism, visst. Men knepigt att argumentera emot tycker jag.

  Har bett om hjälp med Mona Sahlins ”datalagringsdirektivet hjälper polisen att lösa våldtäkter och komma till rätta med människohandel”-argument på PP:s forum: http://forum.piratpartiet.se/Topic201146-10-1.aspx — kom gärna dit!

 9. Bo Bo

  Kan vi vara säkra på att det är satir?
  Hmm, mig tror de skickade in kniven/sonden lite väl långt. ;)

 10. En kan aldrig så noga veta. ;)

 11. Oj. Den där punktlistan är … speciell… Hoppas ögat fixar till sig snart.

 12. Hans J Hans J

  Fick du med dig någon svart ögonlapp?

  #4: O’Brian heter egentligen O’Brien! (Med ”E” alltså. Lätt attack av messersmitt)

 13. Anon Bast Anon Bast

  Ropa hej i glaskropp.

 14. Hans: Nej, jag fick ingen svart ögonlapp. Jag hade ju hoppats på det, och sen tänkte jag att någon skulle få fixa mitt onda knä genom att helt enkelt amputera och ersätta underbenet med ett avsågat kvastskaft. :)

 15. [Comment ID #72472 Will Be Quoted Here]

  Det är bara att ta fram sågen för jag har redan börjat skramla till en papegoja att ha på axeln. *men ställ upp nu rå*

 16. [Comment ID #72473 Will Be Quoted Here]

  Jag kan inte ha nån papegoja på axeln. Katterna kommer att mörda ihjäl den.

 17. Jag har alltid haft svårt för katter. De behöver en PR-avdelning efter detta. Å andra sidan finns det ju mycket saker att jaga i Riksdagshuset om jag förstått katter sedvanliga jaktobjekt rätt… *dä ä måndagsmorgon då får man va elak*

 18. Pirat så klart Pirat så klart

  [Comment ID #72476 Will Be Quoted Here]

  Ja det är dags att jaga ner dem från bordet. Vi får börja med valsedeln.

 19. Pirat så klart Pirat så klart

  Jag har alltid gillat katter. De är individualister.
  Hunden är tyvärr för trofast. De skyddar husse oavsett vad han gör.

 20. [Comment ID #72478 Will Be Quoted Here]

  Håller med dig jag. Om hundar hade rösträtt skulle de rösta på samma parti varje gång, alldeles oavsett hur svikna de blir. Katter ställer krav. Har man hund är man hundägare. Har man katt är man kattägd.

 21. Pirat så klart Pirat så klart

  Katten använder sin egen hjärna. (Frihet)
  Hunden har gett bort den till den som matar den. (Socialism)

 22. @Josh: ”Har man hund är man hundägare. Har man katt är man kattägd.”

  Klockrent! :)

  @Pirat så klart: ”Katten använder sin egen hjärna. (Frihet)
  Hunden har gett bort den till den som matar den. (Socialism)”

  Eller…

  Katten använder sin egen hjärna enbart för sitt eget bästa. (Egoism)
  Hunden är ett flockdjur och behöver alltid en ledare. (Representativ demokrati)

  Om ledarhunden är psykopat eller inte ser till flockens bästa brukar flocken agera. (Nyval…eller i värsta fall revolution.)

 23. TT: Det där fungerar bara bland vilda hunddjur. Tamhunden är för domesticerad och lojal (socialdemokrat). ;)

 24. Pirat så klart Pirat så klart

  [Comment ID #72484 Will Be Quoted Here]

  Precis. Katterna byggde friheten och hundarna tog över den.

 25. @Josh & Pirat så klart: Jag lämnar motvilligt walk-over och tackar för skratten. ;)

 26. Yamaeda Yamaeda

  Underbart träffande punktlista!

 27. Att läsa lite Josh då och då är bra för själen :)

 28. tam tam

  ”I hope you’re all republicans!”

  — Den skottskadade Ronald Reagans ord till läkarlaget innan de sövde ner honom för operation efter John Hinckleys attentat mot honom.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: