Skip to content

Pinsamt, Josh

Jag hade alldeles för bråttom att publicera igår och hade annat för mig samtidigt. Inte för att det är en ursäkt, men möjligen en förklaring. Jag skumläste artikeln, tittade på grafen, noterade att Sverigedemokraterna och Piratpartiet hade samma siffror bland förstagångsväljare och att det inte hade nämnts i artikeln, skummade igenom artikeln igen för att konstatera att så var fallet, och missade helt varför. Trots att jag till och med skrev det – det är förstagångsväljare i förhållande till den övriga väljarkåren som är grejen.

Det är pinsamt och jag vill passa på att be Aftonbladet om ursäkt för ogrundad kritik. Jag vill också be eventuella missledda läsare om ursäkt för desinformationen. Lyckligtvis var ett par läsare snabbt ute och förklarade i kommentarsfältet.

Det finns helt enkelt ingen ursäkt. Jag hade på något plan bestämt mig för vilken förklaring som gällde när jag läste artikeln för andra gången, och när man läser med färgade glasögon går fakta förbi. Att jag hade annat för mig samtidigt är bara en del av förklaringen och ingen ursäkt – har man inte tid att göra adekvat faktakoll ska man inte publicera saker. Det får bli läxan. Jag är väl lite vild av mig…


Andra bloggar om: ,

Published inMediaNotiserPiratPolitikSamhälle

15 Comments

 1. Sverigedemokraterna lär ju vara underskattat i opinionsmätningen medan Piratpartiet troligen är överskattat.

  Joakim Lindrot’s last blog post..Valkonferens 2010

 2. Jag tycker att din insikt är bra för oss att läsa. Hur vi kan fungera, när vi kan se text utifrån vad vi har inom oss bestämt att den skall vara. Så jag vill säga att din ursäktsblogg är lärorik för oss att läsa.

  Anne Kekki Forshaga’s last blog post..#piratpartiet #riksdag yes

 3. Daniel Daniel

  Tänk om gammelmedia kunde erkänna sina misstag lika tydligt, istället för att lägga in en treradersdementi längst ner på någon sida som ingen ändå läser…

  cred+1

 4. Om du inte skärper dig så får vi nog överväga att skicka grällt färgade kuvert hem till dig…

  :-P

  Markus ”LAKE” Berglund’s last blog post..Nyfödda lamm

 5. steelneck steelneck

  Jag hade på något plan bestämt mig för vilken förklaring som gällde när jag läste artikeln för andra gången, och när man läser med färgade glasögon går fakta förbi.

  Klockren analys och en god formulering av ditt eget handlande, hederligt rent av. Meningen jag citerade är också något du bör fundera över när det gäller att få ut PPs politik i lite bredare lager, stämmer rätt väl med den halvlånga kommentar jag just postade hos Emma om ett av de hinder PP måste övervinna.

 6. Och till och med när du gör fel så gör du rätt!

 7. Anders Troberg Anders Troberg

  What?!?!? Låter du fakta komma ivägen för en bra story? Sök aldrig jobb inom kvällspressen…

 8. Jonne Jonne

  +1
  En stilstudie i hur man pudlar. Snyggt!

  Jämför gärna med ”bloggtanten” Fotbollsfrun på Aftonbladet, som för några dagar sedan förfasades över våldtäckts-spelet och dagen efter hällde bensin på eldstormen i hennes kommentarsfält. Gillar framför allt kommentaren ”Hjulet snurrar men hamstern är död.”. Den fick mig att fnissa, trots det sorgliga i hela historian.

 9. Alla ni som kandiderar till valet i höst: när ni dabbar er, kom ihåg denna lilla pudel.

  Det är så här man visar respekt för väljare (läsare, kritiker, kritiserade, …)

  Det är så här man vinner väljarnas (läsarnas, kritikernas, de kritiserades, …) respekt.

 10. Lottis Lottis

  Haha. Skön rubrik :)

 11. Jag tycker det är mest pinsamt att du LÄSER Aftonbladet. Har du inte skam i kroppen, karl?!!

  *smile*

  P.S.
  Aftonbladet duger däremot till att stoppa upp och torka blöta läderskor så att de inte skrumpnar ihop. Har även försökt att linda ett Aftonblad runt min penis, men det hjälpte inte.
  D.S.

  Peter Harold’s last blog post..Barnvagnsskandalerna ett modernt fenomen?

 12. Du borde ju länka tillbaka till Ingvar Thun som länkar till dig.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: