Skip to content

Andra dygnet i Almedalen

Jag inser redan nu att det kan bli en hel del namedropping om jag ska föra logg över vad vi hittar på här. Bara att tugga i sig.

Det första jag gjorde efter den förra rapporten var att lägga mig och försöka gubbsova lite i värmen. Det gick sådär, men det finns liksom en anledning till att man tar siesta mitt på dagen i varma länder. Det behövs.

Därefter traskade jag tillsammans med Ola, Sandra, Gustav och Marie ner på byn för att närvara vid ett seminarium om mediernas roll i politiken. Panelen bestod av Lars Nord, professor i journalistik, Heidi Avellan, chefredaktör på Sydsvenskan, Fredrik Federley (C) och Gudrun Schyman (F!). Diskussionen gick ungefär som jag förväntade mig där chefredaktören försvarade media medan Schyman, vars parti i stort ignoreras av media, gick på attack, och Federley som får sin beskärda del av utrymmet och mer därtill verkade ganska nöjd. Han hade dock några kritiska poänger om hur man personfokuserar, även på honom, så förutom färgen på hans byxor (piratlila) så var jag överens med honom i en del.

Vi splittrades efter det och Marie, Ola och jag gick vidare för att äta lite innan vi pliktskyldigt gick ner till stora scenen för att höra på Reinfeldt. Reinfeldts tal har säkert blivit recenserat till leda redan och jag har intet att tillföra annat än att det är intressant hur olika man ser och hör. Det tycks hänga ihop med partifärg, märkligt nog. Jag hasplade dock ur mig en sur kommentar när Reinfeldt stolt deklarerade: ”Vi går inte i särintressenas ledband!” Näheru. Hört talas om Ipred?

Det bästa på hela dagen sparades till sist, då jag och Rick stämde träff med Hanna Wagenius och Johanna Nylander. Det var mycket trevligt, och när jag frågade Hanna vad hon skulle bli när hon blir stor och hon med självklarhet svarade ”statminister” så blev jag glad och kände: Äntligen en statsminister jag kan ställa mig bakom.

Det hela utmynnade också i att Hanna och jag bestämde oss för att sluta upp vid ett seminarium om prostitution och jämställdhet tidigt på måndag morgon. Det har jag en hel del att skriva om, men det får bli i en separat text. Hanna själv kanske hinner före ut med något matnyttigt.


Andra bloggar om: , , ,

Published inKåseriÖvrigtPirat

2 Comments

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: